Металіст - Дніпро
07 квітня 2009
На матч з принциповим суперником всі ультрас угрупування Металіста почали готуватися заздалегідь. В основному акцент був зроблений на банера (модернізовані букви ФКМХ, з ладдею в пустелі, з дніпрянською лялькою, що здулася, і «Вместе к победе» з командою і трибуною. Також купа текстовок + спільними зусиллями піропрограма.

Як на зло гра з Дніпром була першою з закритою Північною трибуною і всі фан-сектори були перенесені на Південну. Була надія, на те, що хоч якось вийде там освоїтися на товариській грі з ФК Полтава, але вона не виправдалася, оскільки в клубі вирішили гру провести на базі за містом. Цей факт досить таки відчутно вплинув на якість суппорту. Не лише голосового, а в принципі. Ультрас, що перекочували, зустрілися з місцевими мешканцями, які мали вельми смутне уявлення про те, що і як робиться на фан-секторі. відразу згадується Лермонтов " всё перемішалося - коні, люди", але у нас всё було складніше - фанати з Північною, бабусі з шоком в очах, недофанати місцеві, малолітні пілотки з визгом невпопад, поросто глоріхантери і сємєчкоїди і т.д. Все це, безперечно, дуже сильно підірвало якість шизи, яка ледве дотягувала до половини від можливого. Відсутність вишки звела практично нанівець всі зусилля двох барабанів, ритм яких збивався вже метрах в 15 від них. І це не виїзд в 500 чоловік, а віраж в 5000. при таких розкладах організувати щось злагоджене практично не представлялося можливим.

На вихід команд було організовано масштабне пірошоу. Вийшло теж наполовину. Всупереч домовленості палити все й відразу, зроблено це було явно не в один заход. Але не дивлячись на це, на вихід команд, за рахунок масовості виглядало досить таки непогано. Далі так собі суппорт в першому таймі і зовсім ніякий в другому.

Підготовка до виїзду у дніпрян почалась десь за тиждень до матчу. З наближенням заповітної дати наростав ажіотаж до майбутнього поєдинку. Все частіше в розмовах проскакували фрази типу: «Ну що, Харків?:)». У поліграфічних конторах частіше почали друкуватися стікери (варто відзначити що цей вид стафу дуже швидко прижився в Дніпропетровську). Пік всієї підготовки припав на суботу. У той час доки малювалося полотно з шахами, декілька груп дніпрян вже промишляли в Харкові. Години в 4 гості вже знали суть більшості полотен опонентів і весело обговорювали ганчірки для відповіді.

За декілька днів до матчу натякнули опонентам про нічні прогулянки по їх місту, але з боку жовто-синіх не послідувало жодних дій у відповідь. 2 групи дніпрян безперешкодно забомбили під'їзди до міста, центральний вхід на стадіон, метро, майдан з танками і ін. Окремо хотілося б виділити хлопців з WNF. Біля стадіо були орендовані 5 лайт-бордів, на яких повинно було красуватися «ОуСБГ». Проте при самому процесі поклейки плакатів в лайти, одна з харківських поліграфічних контор була «атакована» жителями свого ж міста. Були розбиті декілька лайтів і постраждала машина поліграфістів. Бий своїх щоб чужі боялися! В неділю всі їхали на виїзд у піднесеному настрої. Сама поїздка ка Харкова пройшла в доволі радісній обстановці, на швидкості 50 км/год. Міліція зробила все щоб дніпряни запізнилися на матч! Вхід на трибуну був через одну вузьку хвіртку (звична картина для нашого чемпіонату). Шиза на рівні. У відповідь ганчірки на харківські полотна піднімаються вчасно. Після забитого голу на секторі хаос, декілька файерів, стробів. В хід пускаються 2 армійських дими. Дим, що окутує всіх виїздних, додає все більше сил до суппорту. Гучні заряди під барабан добре чутні крізь гул стадіону. Футболісти несуться вперед. Але на жаль, не судилося… Безглузді помилки «новачка» і дніпряни в меншості і «летять» 3-1. У другому таймі на харківській трибуні запалюються файера, строби і бенгальські вогні (або просто запальнички). В цей час футболісти Дніпра, ніби знущаючись, забивають другий гол у ворота Металіста. І тут знову спалахують припасені файера. Виходить, що господарі радіють разом з гостями. На поле летить файер, що закликає футболістів не відступати, давити ворога! З боку кузьми на гостьовий сектор летять пляшки і металеві прути! У відповідь вони отримують десяток вирваних крісел. Правоохоронні органи намагаються вгамувати запал гостей, за що отримують нову проблему у вигляді сектора, що горить. При спробі загасити вогнище, вогонь спалахує ще більше! В мусорів паніка, на підмогу підганяють пожежне обладнання. З горем навпіл вдається загасити вогонь. На сектор заходять парубки в кашкетах і намагаються знайти зачинщиків того, що трапилося. Результатом їх пошуку стали декілька сидушок що прилетіли в їх голови з верхніх рядів.

Cектори Металіста



Cектор Дніпра