Іллічівець - Шахтар 0:2 (25.07.2009) Прем'єр-ліга. Тур 2
30 липня 2009
До матчу другого туру з «Шахтарем» М9 підготувалися грунтовно. Були пошиті 3 великі полотна, два розміром 15 на 12 метрів з синьої тканини і одне 30 на 15 метрів з помаранчевої тканини. У центрі двох синіх полотен були зображені два помаранчевих серця. На помаранчевій зшили герб міста Маріуполя. А на перила повісили текстовий баннер «Наш город - наша гордость».

Основна складність полягала в тому, щоб домовитися з керівництвом клубу, начальником стадіону, службою безпеки. Всі вони були проти перфоменса аргументуючи: «А як же звичайні люди будуть дивитися футбол?». З N-ої спроби вдалося домовитися з усіма інспекціями стадіону, і в день матчу почали кріпити канати до даху.

Роботи з пошиття та фарбування були завершені як раз до початку матчу. Спочатку у кузьми не викликало здивування наявність тканини на передніх рядах секторів, адже вони всі були зайняті уважним розглядання гостьової команди. От такий звичай маріупольської кузьми - кричати «“Шахтар” чемпіон». За 5 хвилин до початку матчу почали підіймати полотна… але кузьмічі практично все зірвали. Спочатку не дали до кінця підняти край центрального баннера, а потім коли вийшли їх улюбленці у помаранчево-чорних футболках почали переміщати цю частину полотна у центр трибуни.

Гостей на матч приїхало за офіційною заявкою 600 чоловік, але більшість з них були маріупольський фан-клуб, їх зовсім не важко було розгледіти під час перерви. Ультрас гостей стали ближче до лівого краю гостьового сектора.

До першого тайму на 9 секторі зібралося 70-100 чоловік, а на другий тайм відбулось те, чого давно не було на Маріупольському стадіоні. Mariupol Ultras прийшли на 9 сектор і стали разом з М9. В результаті на 9 секторі зібралося більше 150 чоловік, що відразу ж не сподобалось міліції. Та й взагалі не зрозуміла позиція тих самих акабів: «перекресленого крота не можна малювати, можете малювати перекресленого харька чи ще кого, хто вам не подобається, а крота не можна, такий наказ»… Матч закінчився поразкою маріупольської команди і радістю кузьми.

Cектор Іллічівця



Cектор Шахтаря