Ворскла - Шахтар 1:1 (01.08.2009) Прем'єр-ліга. Тур 3
04 серпня 2009
На гру Ворскла – Шахтар багато хто очікував як з одної сторони, так і з іншої. Гостей з Донбасу приїхало небагато, приблизно сто чоловік, але сподіваємось теплий гостинний прийом деякі з них запам’ятають надовго. За день до гри основи була відвідана гра дублерів на оновленому стадіоні ”Лтава” господарі і гості розташувалися на одній трибуні і підтримували свої клуби по черзі.

Наступного дня, перед м'ячиком був організован дещо спонтанний марш центральною вулицею Полтави з зарядами та фаєрами. При вході на стадіо стало зрозуміло, що знову будуть проблеми з потраплянням на нього. Нечуваний ажіотаж ця гра викликала не лише серед звичайних вболівальників, які зайняли практично всі місця на стадіоні, було й багато бажаючих потрапити на 22-й сектор. Що вразило – йшли туди і маленькі діти, й дівчата-підлітки, і навіть чоловіки за сорок. Відсотків 60 присутніх на секторі були там вперше, в той же час не було значної частини постійних відвідувачів. Особливо вражаючою картиною був слем, в якому брали участь худенькі дівчата та 13-річні діти… Якщо так буде й надалі – фанатський сектор перетвориться на звичайний сектор з п'яними вщент кузьмичами (особливо яскравим прикладом було, коли одного подібного екземпляра за ноги за руки волокли з сектору 6 акабів).

Те що відбувалося під час входу взагалі не піддається опису. Без поясненнь заборонили проносити барабан, деяки банери, прапори та розтяжки, після чого стало зрозуміло що за таких умов йти на сектор взагалі не має сенсу. Звичайно команда не винна в тому, що в нас такая міліція, але , ще кілька наступних ігор з нашого боку(C.O.G.E) підтримка буде мінімальна.

Cектор Ворскли



Cектор Шахтаря