Іллічівець - Чорноморець 2:0 (19.09.2009) Прем'єр-ліга. Тур 7
22 вересня 2009
Перед матчі з одеським «Чорноморцем» Маріуполь Ультрас і М9 зробили спільний прохід до стадіону, в проході сумарно було задіяно більше 100 чоловік. При підході до стадіону було використано декілька файерів і військовий дим. На подив, використання піротехніки біля стадіону не посилило контроль на входах, і всі успішно змогли зайти.

Це був перший матч, на якому глядачі стадіону змогли побачити нову фанатськую організацію, так звані GFAS. Цих ГФАС на матчі було близько 15 чоловік, декілька прапорів і друкований лицьовик. Разом у Маріуполі вже 3 фанатських сектори. Маріуполь Ультрас (18 сектор) (на матчі їх було близько 70), М9 (9 сектор)(на секторі було 65-70 чоловік) і ГФАС (7 сектор). М9 і Маріуполь Ультрас під час матчу зробили декілька перекличок «Вперед Мариуполь – Мариуполь вперед», «Приазовье» і т.д.

Виїзд одеситів до славного міста Маріуполь відбувся, як і було заплановано, на 2-х басах, один з яких був офіційно заявлений фан-клубом, інший їхав так би мовити, інкогніто. Страшна злива заважала водіям швидко та без перешкод їхати, плюс до усіх нещасть дороги були суцільно роздовбані, і, судячи зі всього, ремонтувати їх найближчим часом нікому, вибори на носі.

Але це все лірика, і хочеться повернутись безпосередньо до футболу, та подій, йому передуючих. Зареєстрований бас, одразу ж узяли під пильну охорону місцеві органи правопорядку, відвізши хлопців до найближчого райвідділку, де вони благополучно провели близько 6 годин, до початку матчу. Другому басу пощастило трохи більше, вони без будь-яких перешкод висаджуються прямо в центрі міста в кількості 24-25 чоловік, більшість з яких в Маріуполі була вперше. Під час вранішньої прогулки по центральним вулицям та сніданку в місцевому фаст-фуді не було зустрінуто жодного аборигена, який хоч би як виказав свою приналежність до місцевого хуліганського руху. Де вони були - невідомо.

При вході на гостьовий сектор почався дуже серйозний шмон, "Беркут" заглядав всюди. Акаби за старою виїздною традицією не пропускають банера "Футбол для болельщиков, а не для милиции!" та фірмовий банер, що вшановуює полеглого Максима Чайку. З пронесеного на сектор хочеться відмітити банер, з зображенням старої емблеми клубу, з підписом "Верим в преображение", адресований новому тренеру. Також радує поява барабану після великої перерви. З перших хвилин одесити женуть своїх улюбленців вперед, заряди звучать гучно та складно. Тепер хочеться розказати про неприємний інцидент, група одеситів в складі 10 чоловік, відходить на сусідній сектор, всім своїм зовнішнім видом виказуючи свою значимість для всього одеського ультрас-руху.

Здивувало розташування фан-секторів маріупольців, на трьох різних секторах, причому найбільш голосний виявився по сусідству з гостями! Заряди господарів звучать гучно, значно гучніше гостей, у яких зі звуком явно були проблеми. Таке враження, що слова з них витягуються силоміць, крізь зуби. Навіщо питається їхати на край світу, щоб потоптатися на місці та говорити по мобільному?! Рахунок матчу абсолютно справедливий, "Чорноморець" в черговий раз продемонстрував повну неспроможність боротися за перемогу, безглузді паси по центру поля, все як завжди. З такою грою, перша ліга вже не здається такою міфічною!

Cектори Іллічівця



Cектори Чорноморця