Таврія - Металіст 0:0 (27.09.2009) Прем'єр-ліга. Тур 8
30 вересня 2009
Ще за тиждень до матчу фанатами "Таврії" було вирішено провести марш, який за задумом організаторів мав пройти центральними вулицями Сімферополя. Тижневий піар дав свої результати і сімферопольці зібрали велику кількість людей. Але, на жаль, у цю подію вирішили втрутитися місцеві органи правопорядку. Вже на половині шляху, по вулиці Пушкіна, колону зупинили співробітники міліції та затримали десь на 10-15 хвилин. Через деякий час за кілька кварталів від стадіону у центрі колони пролунало два вибухи, далі підпалюються фаєра та дими. Колону миттєво зупиняють, та викликають підкріплення. З натовпу починають виводити людей, заламують та притискають до стіни, декого садять у «бобіки». Йдуть суперечки з міліцією, але довести нічого не вдається, фанати починаюсь заряджати : «АСАВ», «Фанат не приступник» та «Все на футбол». Хочу сказати, що люди у натовпі не падали духом навіть коли під'їхав автобус с беркутом та автозак. Фани продовжували заряджати та співати! Всіх учасників маршу запихнули у 4 автобуси, та відвезли у відділення міліції. У відділенні була вже звична процедура для сімферопольського фаната - перепис даних, фотографування та зняття відбитків пальців. Заради приколу напишу, що міліція була не готова до такого «врожаю», так, у них закінчилась фарба для дактилоскопії, але вони проявили кмітливість і почали вичавлювати чорнила з авто-ручки... Всіх відпустили пізно вночі.

На секторі господарів в цей день було порожньо, висіли тільки банери, які повісили трохи раніше маршу, та людей двадцять хтозна-кого.

Гостей з Харькова прибуло приблизно 250 осіб. За відсутностю господарів пошизіли дуже непогано, а в кінці матчу запалили дими, за що дехто також потрапив до відділку. Після матчу міліція тримала гостей настільки довго, що багато людей просто не встигли на потяги і змушені були їхати по вписці.

Події перед матчем



Cектор Металіста