Арсенал - Динамо 0:1 (04.10.2009) Прем'єр-ліга. Тур 9
05 жовтня 2009
На матч в Борисполі між двома столичними командами зібралось досить таки багато червоно-синіх, зважаючи на їх звичну кількість в матчах з "Динамо", але все ж менше, ніж збирається зазвичай. Жодного лицьовика на перилах і три полосатих прапора. На початку другого тайму каноніри розтягують банер, на якому ведмідь хапає за шию бобра і показує йому зуби. Для кращого звуку фани "Арсеналу" використовували барабан, але марлеві пов'язки і маски на обличчях більшості фанів явно не сприяли кращій підтримці. Роз по мінімуму. Після фінального свистка червоно-синіх тримають ще довше ніж гостьовий сектор, але схоже, що вони і не поспішали покидати стадіон.

На динамівських сайтах після серпневого матчу на кубок знову відновились рубки на тему чи вважати Бориспіль за виїзд. З одного боку - інший населений пункт, гостьовий сектор, окремий вхід і всі атрибути, а з іншого - відстань просто мізерна і багатьом хлопцям з Лівого берега швидше дістатись до Борисполя, ніж на стадіон "Динамо".

Без проблем не обійшлось і на цей раз. Фан-клуб замовив під організовану підтримку лише один сектор, замість трьох на кубку, і на вході стояла людина, яка ділила людей на "хороших" і "поганих". І все б нічого, але каси не відкрились і квитки на звичайні сектори продавати не почали. Бариги продавали тікети в 4-5 разів дорожче номіналу, а натовпи біло-синіх снували по парку, не знаючи що робити. Назрівав конфлікт. Фан-клуб заповнив третину 5-го сектору, а під воротами вже стояло близько 300 "неофіційних фанатів". СБ вирішує пускати решту, але дуже швидко сектор переповнюється і близько половини фанів так і не влазить. Приймається рішення вести решту на 16-й сектор, оскільки він був найменш заповненим. Завели через центральний вхід і зачинили ворота. Попереду кордон Беркуту, який не пускає далі, позаду - закриті ворота, на секторі місця вже нема. Ідуть кілька зарядів в сторону "Арсеналу" і тут Беркут починає вимагати покинути стадіон, і оскільки фани не слухаються (хе-хе), починає дубинками втирати біло-синіх в паркан. До когось з акабів таки доходить, що ворота варто б і відкрити, але вже пізно - в хід ідуть пляшки, файери з одного боку і сльозогінний газ і дубинки з іншого. Диктор по стадіону просить припинити це свавілля. Найбільш гарячі голови з 5-го сектору вирішують прориватись на допомогу через все поле, але Беркут швижко реагує і тут, як наслідок - лише одна людина змогла пробігти більше 15 метрів.

Після замісу кияни (прийняли лише одного хлопця) збираються в парку, розуміючи що на матч вже не потрапити і вирішують атакувати сектор "Арсеналу", закидуючи його підручними засобами. Але міліція встигає і тут...

На 5-му секторі нічого надзвичайного не було. 3 банери, які зняли після початку траблів, багато "мовчунів", звук на четвірку, трохи голого торсу в другому таймі. Порадували переклички з 4-м сектором (хлопці просочились туди без квитків), і з 16-м. Дуже сильно потерпали футболісти "Арсеналу", коли подавали кутовий біля 5-го сектору. Ну а загалом - виїзд як виїзд, після матчу Шовковський прийшов подякувати, а потім всіх дозами випускали в місто, попутно підігнавши дві маршрутки прямо під сектор. Проблеми з потраплянням на сектор у фанів "Динамо" стають вже регулярним явищем. І таке відчуття, що і СБ клубу не зацікавлена в тому, щоб щось змінити. Принаймні при здоровому глузді цих проблем спокійно можна було б уникнути.

Cектор Арсеналу



Cектори Динамо