Шахтар - Карпати 5:1 (18.10.2009) Прем'єр-ліга. Тур 10
22 жовтня 2009
В Донецьк львів'яни почали прибувати ще за день до матчу. Частина з них відвідала матч дублів Карпат і Шахтаря, які займають відповідно 1 та 2 місце в турнірній таблиці. Впродовж усієї гри поруч з фанами зелено-білих були футболісти основи, вдповідно хлопці скористались нагодою поговорити з гравцями "подушам" і про футбол, і взагалі про життя.

Вже наступного дня на гру основних складів Донбас-Арена зібрала близько 40 тис глядачів, з поміж яких було пів сотні вболівальників Карпат. Загалом, на матч прибуло понад 25 львівських ультрас, плюс люди з Луганська, Сімферополя, Дніпропетровська та Києва. Також не мало туристів приїхало зі Львова просто подивитися на "Донбас Арену", благо була вдала нагода.

Обшук на вході ретельний, так як і завжди в Донецьку, правда все проходило в досить культурних рамках з боку правоохоронців. Гості знову були запроторені на третій ярус, причому впритул до парапету встати не дозволяли охорона та стюарlи. Тому навіть банер довелось повісити всередині сектору, та і то стюарlи, які постійно стояли, не сприяли більшій видимості.

Звук максимальний, який тільки можливий в даній ситуації. Декілька раз за матч відбулася перекличка з сектором господарів "Слава Україні" - "Героям слава". Ну і після першого голу, що забитий на "Донбас Арені" українцем, запалюють два піротехнічних засоби. Після матчу всіх грузять в маршрутку та відправляють на вокзал.

Господарі ж перед матчем пройшлися маршем до стадіону, з нагоди Свята Покрови та 67 річниці створення Української Повстанської Армії. В знак цього на секторі Za Boys Ultra висів прапор з написом "Донбас за УПА". Хоч нічого нового з візуалки і не готувалося - донеччани відзначились досить хорошим звуком і великою кількісттю нон-стоп проспівок. Сектор замовкав дуже рідко. В купі з неймовірною акустикою і шикарним стадіоном все це створювало відчуття якогось європейського матчу.

Cектор Шахтаря



Cектор Карпат