Чорноморець - Динамо 0:1 (05.12.2009) Прем'єр-ліга. Тур 16
09 грудня 2009
За подіями на території меморіалу 411-ї батареї, які зараз не обговорює тільки ледачий, всі якось забули про футбол. Ті емоції від подій на полі, заради яких багато людей здатні їхати чорт зна куди за останні гроші, вмить стали не важливими для кількох сотень людей. Але обидві команди в суботньому поєдинку без підтримки не залишились, хоч і якість цієї підтримки залишала бажати кращого.

По приїзді в Одесу кияни уникли прийому від міліціянтів на вокзалі і трохи поблукавши містом (матч починався в 13:00), пішли до службового входу стадіону "Спартак", через який мали запускати гостей. Там тільки формувався кордон з міліціянтів. На питання про квитки на матч біло-сині отримали відповідь, що все там буде, гостей наполегливо попросили увійти на територію оточену міліціянтами, але ясне діло цього ніхто не зробив. Кількість киян поступово збільшується, згодом з'являється інфа, що не дозволять пронести банери. Навіть проявляється спецевічний гумор мєнтів, коли вони спочатку не дозволяють пройти з розою із аргументом: "нею ти можеш когось задушить"...

Кияни намагаються пронести банери, намотавши їх на себе, але після ретельного обшуку полотна виявляють і намагаються забрати, доводиться весь стафф залишати в Спрінтері, який привіз ще 20 столичних жителів на матч. Комусь все таки вдалось пронести невеличкий біло-синій прапор. На секторі шиза на трієчку, таким складом зробити суперову підтримку команді було дуже складно.

У одеситів на секторі справи були не набагато кращі. Заборона на пронос атрибутики діяла по всьому стадіону, з чим це пов'язано важко сказати, але сектор господарів також був без банерів, крім того через відсутність кількох сотень активістів їх місця окупувала кузьма, для якої питання зайвого квиточка було дуже актуальним, враховуючи місткість стадіону "Спартак". Піро на секторі також не було використано, команда не дала на це приводу одеситам, пропустивши в кінці поєдинку. Таким чином цей матч двох принципових суперників по праву став найгіршим в плані перфу за останні кілька років.

Після матчу всіх, кому на вокзал, посадили в дві маршрутки в премішку з міліціянтами. Киян хотіли закрити на другому поверсі вокзалу, але багато людей виписались і пішли гуляти містом, залишаючи за собою наліпки на стінах.

Cектор Чорноморця



Cектор Динамо