Produkty cup 2010
24 лютого 2010
Традиційний зимовий білоруський фанатський турнір з міні-футболу, відомий у середовищі вболівальників під назвою "Produkty Cup", завдяки спонсорській підтримці мінського "Динамо" отримав новий розвиток. Цього разу всі матчі змагань пройшли під дахом Футбольного манежу, що також варто вважати маленькою перемогою у справі налагодження взаємин між мінським клубом і його фанатами.

За довгі три з половиною місяці вболівальники встигли скучити за футболом, тому зуміли організувати яскравий перфоманс своїм соратникам, які наважилися одягати ігрову амуніцію. Особливо відзначилися хлопці з "Formation 7", їх заряди відзначили навіть гості турніру з України, Молдови та Латвіі. Всього ж турнір зібрав 16 команд. Крім вищеназваних посланців Києва, Кишинева та Риги (при цьому латвійці - фани ФК "Вентспілс"), до Мінська прибули фанати брестського "Динамо" (2 колективи), борисовський БАТЕ, свою міні-футбольну дружину виставили уболівальники збірної Білорусі з "Б12" , а решту 9 місць заповнили хлопці з різних фанатських угруповань мінського "Динамо". Одноколові турніри в чотирьох групах і чвертьфінали виявили команди, які мали розіграти призові місця. Ними стали гості з Києва та мінчани з "ex-Supporters Group", "Lads 82" і "SDR". Півфінали та фінали пройшли в наполегливій і рівній грі. Лише один з них завершився в основний час - "ледс" зуміли перегірать "SG" з мінімальним рахунком 2:1. А для визначення другого фіналіста довелося вдатися до серії післяматчевих семиметрових. У них удача посміхнулася киянам.

А от для визначення володаря 3-го місця команди "ex-Supporters Group" і "SDR", помітно втомлені від футбольного нон-стопу (п'ять матчів за неповні п'ять годин), вирішили відразу вдатися до ударів "з точки". 4: 3 - фартовішим виявилися фани з Уруччя.

Фінал став окрасою всього турніру і зібрав значну глядацьку аудиторію в 200 чоловік, які не шкодували своїх глоток підтримуючи господарів з "Lads 82" та гостей з київського "Динамо". Але як не намагалися гравці обох колективів, в основний час не зуміли відзначитися. І знову лотерея, яка цього разу подарувала радість мінчанам.

На завершення змагань всім призерам були вручені кубки та почесні дипломи. Втім, дипломів та цінних подарунків удостоїлися всі команди-учасниці турніру, а також кращі гравці кожної дружини. Турнір пройшов на надзвичайній масі позитиву і відмінного настрою.

Варто відзначити, що організатори постарались на славу - з приїжджими командами завжди були мінчани, поселення в пансіонат на ночівлю, харчування, транспорт, екскурсія по місту - все було на найвищому рівні!