Шахтар - Ворскла 1:0 (28.02.2010) Прем’єр-ліга. Тур 18
02 березня 2010
Виїзд до Донецька завжди полтавчани очікують з нетерпінням. А коли до купи ще додається перший матч після довгого міжсезоння, та ще й гра на Лігу Європи за кілька днів до цього – виїзд до донецьких друзів взагалі перетворюється на свято. Так воно й вийшло цього разу. 25 лютого приблизно з десяток полтавчан не витримали довгого очікування та поїхали на гру Шахтаря з Фулхемом, аби підтримати дончан у цьому надважливому матчі.

Нажаль, цього разу подібна ініціатива не стала доброю прикметою (на відміну від минулорічного матчу з московським ЦСКА), але, звичайно, ніхто не пошкодував про цей вояж, і не дивлячись ні на що дружні гуляння продовжувалися далі.

27 лютого хлопці з Полтави (зокрема представники COGE) взяли участь у міні-футбольному фан-турнірі, де також грали представники ZBU, Север 8, Пиля&Со та Харцизьк. Боротьба проходила в дружній та веселій атмосфері і як результат Полтава зайняла третє місце, що за деяких обставин виявилось досить непоганим результатом.

І ось нарешті довгоочікуваний матч-дей. З самого ранку гості з Полтави заповнюють на радість сонячний Донецьк, в центрі міста майже кожний другий на зелено-білих кольорах. Взагалі до Донецьку приїхало приблизно 300 полтавчан. Це наймасовіший виїзд ворсклян за останні роки (якщо не враховувати кубки). Звичайно, значний відсоток з цих людей приїхав аби побувати на Донбас-арені, але сподіваємось, що більшість з них відчула всі плюси виїздного матчу і наступні ігри також викличуть подібний ажіотаж.

Але на якості підтримки така значна кількість особливо не позначилась. Багато хто був на фан-секторі вперше, а тому заряди лунали не гучно та якось мляво. Дуже давалася в знаки відсутність рупору та барабану, верхні ряди не чули, що заряджає низ і навпаки. Але це все, так би мовити, технічні негаразди, які в майбутньому повинні бути вирішені остаточно.

Якщо говорити про сектор господарів, то він виглядав яскравіше ніж в грі з Фулхемом - менша кількість людей на секторі, злагодженіші заряди, відсутність гулу кузьми, який заглушає заряди. Донеччани активно використовували прапори, були і розтяжки на секторі, а на банерній лінії варто відзначити текстовку "Когда средство становится целью остается не просрать и ее!". Ну а перекличці "Полтава - Донецьк!" аплодував весь стадіон...

Cектор Шахтаря



Cектор Ворскли