Ворскла - Дніпро 1:1 (09.05.2010) Прем’єр-ліга. Тур 30
12 травня 2010
Останній матч сезону символічно випав на 9 травня. Після минулої ганебної домашки, від польтавської команди всі чекали лише перемоги, тим паче в такий день, але очікування в черговий раз виявилися марними. Неоднозначний сезон завершився цілком справедливою нічиєю, яка підвела довгоочікувану риску під цьогорічним чемпіонатом.

До гри полтавчани готувалися як на останній бій. Весняна частина чемпіонату перфомансом на трибунах не дивувала, тож було вирішено цього разу викластися по-максимуму. Хлопцями з СOGE було намальовано полотно розміром 10х15 із зображенням Гоголівських мотивів: Вакула, який летить на чорті, а знизу напис: “Душу заради перемоги”. Нажаль, адресований гравцям меседж не змусив їх викладати душу на підлогу і здобувати перемогу будь-якою ціною. Але те, що задум вдався - факт. Хоча до останньої миті були величезні сумніви та перешкоди щодо появи банера на секторі – як раз на початку матчу пішов сильний дощ і всі причасні до цього мистецького шедевру хвилювалися, що під час його розгортання фарба може елементарно потекти. Та все вдалося і під час перематчевої хвилини мовчання малюнок було ростягнуто.

Також дощ міг завадити й застосуванню прапорів, але нащастя він йшов не довго, і вже всередені першого тайму на секторі замайоріли зелено-білі кольори. Підтримка була гучною і, мабуть, вперше за довгий час абсолютно безперервною. Споукмен та драммер тільки й встигали виконувати свою роботу, а присутні на секторі не шкодували горлянок. І гол не змусив довго чекати. Радість була несамовитою і довгою, чомусь була абсолютна впевненість у тому, що перемога буде за біло-зеленими. Перегуки з центральною трибуною гнали команду вперед, пісні співалися без зупину, прапори виконували функцію кондиціонерів, а в повітрі панував дух єдності та боротьби.

У другому таймі дівчатами з GFF був розтягнутий міні-банер із зображенням козачка, який пливе на човнику і закидує м’ячами корабель Дніпра. Також порадував спонтанний слем, який зарядив присутніх на секторі свіжими силами. Але на жаль, не дивлячись на всі ці позитивні моменти та на постійну підтримку, Ворскла за кілька хвилин до закінчення матчу пропускає доволі курйозний гол, який став логічним завершенням чемпіонату. Фанати до кінця гнали команду вперед і сподівалися на перемогу. Але, марно.

Після фінального свистка на 22-му секторі було розгорнуто напис: “Йован, ти наш капітан!”, адресований Йовану Маркоскі, неформальному лідеру команди, який заслуговує на повагу та рівняння з боку решти гравців Ворскли. Він вже традиційно підвів під сектор кілька чоловік з команди, довго аплодував потім пішов в бік центральної трибуни, після чого повернувся до фанів і під заряди на свою честь разом з Безусом кинув футболки, які попали в руки до кузьми, але оперативнимі діями справедливо були доставлені на фанатський сектор.

Дніпрян приїхало приблизно 200 чоловік, і єдине, чим вони запам’яталися було запалення кількох фаєрів після забитого голу.

Cектор Ворскли



Cектор Дніпра