Від першої особи: Карпати Львів (дублюючі склади)
04 червня 2010
По закінченні сезону, в якому Карпати здобули путівку в Лігу Європи, а дублюючий склад завоював ЗОЛОТІ медалі чемпіонату, варто згадати про супорт на матчах дублюючого складу як вдома, так і на виїзді. Мало команд, а точніше жодна команда Премє'р-Ліги серед дублюючих складів не відчувала ТАКОГО УРАВНЯ підтримки, як ЗЕЛЕНІ ЛЕВИ :)) і справа тут не в кількості піротехніки і прапорів, а в атмосфері, яка склалася цього сезону між "завжди вірними" і гравцями дублю, хоча і першого вистарчало як на СКА, так і за межами Бандерштату.

Звісно, по-можливості зелено-білі відвідували матчі дублю, і в минулому чемпіонаті, і в першому колі цього чемпіонату, але сектору як такого не організовували. Була акція на дербі між Карпатами-2 – ФК Львів-2 в другій лізі, яке в народі охрестили "футбольне середньовіччя". Але виїзд в Донецьк в кінці 2009 року кардинально змінив ВСЕ.

"ХТО МИ??? – ЛЕВИ"

12.12.2009 – виїзд в Донецьк звідси хотілося б і розпочати... за день до гри прибуло чоловік 12 ... матч дублюючих складів проходив за 40 км від Донецька, а саме в Докучаєвську... львівська "торсида фанатів-#банатів" складалася із 5 чоловік, яким і випала нагода добратися до даної пердяївки басом разом із дублем. По прибутті до місця головної події дня відразу в одного із "біло мамочників" почалися трабли із адмністрацією стадіону і головним арбітром матчу, котрим виявився пан Орехов. "Я йому кажу, а ти чо такий старий за дубль граєш?, а він мені: "А я арбітр матчу!" ... ну ніх#я собі))) !!!! " Еще будеш ходить по полю - вопше матч не увідєш!" ... Після цього зайняли свою трибуну, вивісили банера – кількість, яких дорівнювала кількості фанатів – УРАВЕНЬ !!! На полі з'явилися "зелені леви", які вийшли розірвати, як потім виявилось своїх суперників. Про заряди не буду описувати, бо то бичий кайф. На гол Юри Фурти трибуна спалахнула фаєром, футболісти виявили свій РЕСПЕКТ на це дійство і тут почались трабли з місцевою міліцією, яка хотіла всіх на 15 суток закрити. Це нагадувало мені двіжухи років так 2003-2005, коли виїзних було мало, а селітрові дими горіли, як бенгальські вогні на дні народжені Санта Клауса.



Після матчу вся команда підійшла практично до самого сектору і пролунав заряд від футболістів: "Хто МИ?" і тут мінімальний шок, думаєм ОГО – ОЦЕ УРАВЕНЬ ! і у відповідь "ЛЕВИ" і панеслась ... ось звідси і пішов двостороній заряд між фанами і гравцями, який продовжувався після кожної гри і не тільки гри!!!!! ТЕПЕР ЦЕ ЛЬВІВСЬКА КОЗИРНА ФІШКА. Но УРАВЕНЬ був пізніше в басі по-дорозі назад, коли один з тренерів дублю зайшовши в бас і зарядив "ХТО МИ?" і автобус почав двіжувати, після переклички відразу "зелене листя, білі каштани ..." і закріпив то всьо зарядом "ЕО-ЕО-ЕО-ЕО-ЕО-ЕО КАРПАТИ ЛЬВІВ" ... відчувся дійсно ГАЛИЦЬКИЙ ДУХ ЗЕЛЕНИХ ЛЕВІВ !!!!!!!!!!!!! Це треба було дійсно бачити, таку атмосферу в команді важко буквами передати!



На наступну домашню гру 16 сектор стадіону СКА був заповнений "завжди вірними" – це був матч між Карпатами і Металістом. Тут все горіло і палало в кращих традиціях зелено-білого руху. Під кінець матчу сектор оточив Беркут, що стало для них традицією до закінчення чемпіонату. Як не як УРАВЕНЬ !!! Олд-скульний стадіон, вірні кібіце, лавки, забори, акаб і зелені леви на полі. Правда школоти забагато!!! Відфанатіли ще дві домашки на Арсенал і Дніпро, і почалися трабли з лягавими після чого 16 сектор змінили на цілу трибуну, яку назвали "Лужніки". Ця руїна - вже теж шматочок історії зелено-білого руху. Але, незважаючи на те, що декілька матчів зелено-білі не заряджали, а тільки літали підарди, перекличка "Хто МИ? – "Леви" – процвітала на УРАВНЕ!!! Доречі після перемоги в домашньому матчі з Динамо з рахунком 1-0, дублери, святкуючи перемогу в роздягалці, просто бісились під цей заряд.

Банер "ЮРА, ДЯДЬКО ГОРДИЙ ЗА ТЕБЕ"

Цей банер було вирішено зробити в підтримку Юри Габовди, який декілька матчів підряд був в заявці основного складу, але так і не вдавалося дебютувати. Деякі гравці дублю, котрих заявляли за основну команду, вже мали в своїй кар’єрі дебютні матчі за Карпати і всі чекали дебюту Габовди в якого дійсно "зелено-біле серце". Планувалось вивішати його на матчі дюблю, але так як, Юра в останніх матчах не грав за дублерів, то домовились, як тільки випустять пацана за основу вивішати на стадіоні "Україна". І ця подія сталася 24 квітня в історичному матчі проти Динамо в якому Карпати перемогли з рахунком 1-0 і практично гарантували собі місце в Лізі Європи!!!



"ЗОЛОТО КАРПАТ – ЗОЛОТО ПІСЕНЬ"

Окремо, ще варто зупитись на останньому матчі дублерів на домашній арені і достроковому здобутті ними золотих медалей чемпіонату.

4 травня 2010 року... надворі стояла спека, матч має розпочатися о 14:00. До матчу було задумано зробити банер-подяку за сезон команді, варіантів було багато, але як завжди все робилося і вирiшувалось в останній момент і в цьому вся оригінальність. До початку матчу залишалось півгодини, а зелено-білі ще тільки доробляли символічні медалі "Чемпіони України 2010 серед дублюючих складів", якими після матчу нагородили команду, хоча в тій спешці – вийшло троши з помилкою. Весь день наспівували олд скульну пісню "Золото Карпат – Золото Пісень" і дійсно це був святковий день і все дзвеніло, і всі гуляли, тому довго не думаючи вирішили так і написати "ЗОЛОТО КАРПАТ – ЗОЛОТО ПІСЕНЬ". Адже дійсно в цей день було ЗОЛОТО КАРПАТ, а фанати-#банати є ЗОЛОТО ПІСЕНЬ – кращого банера на кінець сезону і не могло бути!!! Матч вже розпочався, а банер під стадіоном під пісню "в атаку кинулись разом із капітаном ...", яка лунала з бон-мобіля, тільки малювався.

Десь на 15 хв. зайняли 16 сектор і почали шизіти. Вирішили в цей день, як і було написано на банері, заряджати саме пісню "Золото Карпат – Золото Пісень" – це доречі практикувалось вперше і вийшло на уравне. Незважаючи, на те, що команда програвала 0-2 прорвалось "чудова гра немає слів" і рахунок за декілька хвилин став 1-2 ... останні хвилини матчу проходили під заряд, який став так би мовити "зарядом з яким львів’яни вийшли до Ліги Європи", а саме "Львів Карпати але але але – але але але ...", його нон-стопом вкінці матчу в Сімферополі заряджали і в даному матчі він також не підвів - на останній доданій хвилині Сворак зрівняв рахунок головою!!! Проходить декілька секунд і фінальний свисток. "Завжди вірні" прориваються на поле з банерами і запалюються декілька димів, команда підходить до фанів і звичайно ЗАРЯД СЕЗОНУ лунає від дублерів нам : "Хто МИ ?" – "Леви", після якого починається святкування і під пісню "We are the champions", обливання шампанським і підкидування героя олд скулу Карпат, а тепер вже головного тренера дублю РОМАНА ТОЛОЧКА. Історичне фото напам’ять з чемпіонами на фоні банера "Завжди Вірні" і на цьому ЗОЛОТИЙ СЕЗОН закінчено!



P.S: Наостанок хотілося б згадати за дві фрази, які народились цього сезону, а саме "За Сихів, бля!" і "За Білу Маму", які доречі стосуються двох Юрків - Габовди і Фурти. Так шо Юрчик Фурта пам’ятай "За Сихів, бля!" була така штука в Донецьку і під час всього сезону. А фішку від Габовди "За Білу Маму" ви ше всі побачите в новому сезоні!!!

Також від капітана дублю Андрія Гурського дізналися, що пісню "Чудова гра" колись класний керівник іншого гравця дублю Степана Гірського на уроках музики заставляв вчити напам’ять !!! оце УРАВЕНЬ, і це вже історія зелено-білого руху.

ТЕПЕР ВСІ НАДІЇ НА ЄВРОКУБКИ І звісно львів’яни чекають закріплення гравців "золотого дублю" в основі КАРПАТ!!! "КУБОК ЛЬВОВУ, пацани !!!" – зробіть ЦЕ!!! вибачайте за російську мову, але:

"Со спортом мы расстанемся не скоро
Но время не унять и не сдержать
Придут честолюбивые дублеры
Дай бог им лучше нашего сыграть"