Легія - Ден Хаг 1:0 (10.10.2010) Товариська зустріч
12 жовтня 2010
Це був матч, яких на стадіоні Легії ще не було. Гравці Легії вперше в історії зіграли з ФК Ден Хаг, і доходи від цього шоу були призначені для однієї людини - для Войтека, фаната Легії, який більше 20 років тому започаткував дружбу між фанатами обох клубів, а зараз пересувається на інвалідному візку і потребує складну операцію, яку можуть зробити лише в США. На трибунах була фантастична атмосфера - неймовірна шиза, чудовий перф і піротехніка, яку фанати Легії не використовували вже досить давно.

Інтерес до цього матчу, організованого SKLW (Асоціація вболівальників Легія Варшава), був величезним. До столиці приїхали представники більшості фан-клубів Легії. Були також представники всіх друзів команди - Хельму, Заглеб’є, Олімпії, Ювентусу, і, звичайно ж, Ден Хаг. Голландських представників на стадіоні було найбільше. Важко точно оцінити їх кількість, але було чоловік 350-400. Більшість з них сиділи у верхньому куті Жилети, інші ж пройшли в сектори фанатів Легії і весь матч вчили пісні господарів.

Про інтерес до гри може свідчити натовп перед стадіоном за кілька годин до початку матчу. На вході можна було внести гроші, щоб допомогти Войтеку; різні ультрас-групи продавали стікери та інший стаф, доходи від яких будуть повністю передані на лікування. Оскільки гра не потребувала купівлі квитків, на трибунах можна було зустріти давно не бачені обличчя - в Польщі вже давно працює система банів і квитки продаються лише після пред’явлення паспорту. По периметру стадіону (у тому числі і на будівельному майданчику), були вивішені майже всі лицьові банери Легії, близько 80 штук.

Що відбулося в цей день на трибунах важко описати. За півгодини до матчу публіку розважав хіп-хоп колектив Dixon37. Після офіційних промов, слів подяки від Войтека та інших урочистостей гравці вийшли на поле, а трибуна за воротами розпочала своє шоу. З верхнього ярусу було розгорнуто напис "Boże chroń fanatyków" (Боже, фанатів бережи), а всередині було розгорнуто секторівку з зображенням Ісуса, оформлену червоними і білими модулями, а також підсвічену піротехнікою.

Пізніше розпочалась шиза, яка була на дійсно високому рівні. Часто лунали пісні про дружбу клубів, багато разів весь стадіон скандував "Войтек, Войтек, Hold On" або "Ей Войтек ми з тобою.". На трибуні ім. Казимира Дейни було розгорнуто "Панораму Варшави" - тепер розташовану на другому ярусі. Це мимоволі натякало на те, що на новому стадіоні фанати Легії могли б використовувати банери в два рази більші в висоту. На другий тайм ультрас господарів залишили піротехніку, яка чудово виглядала разом з прапорами, також було розгорнуто банер з Лезом і лелекою - символом Ден Хагу. Доповнювалось це все блискучими модулями в кольорах Легії і стробоскопами. Не можна забувати і про шоу з кількох тисяч касових лент і серпантину.

За кілька хвилин до кінця матчу на поле в кольорах Легії і Ден Хаагу вийшли фанати, які найбільше на це заслуговували, для них тепер цей день стане незабутнім. Хоча не лише для них - свято у Варшаві вдалось на славу!

Cектори Легії



Фанати Ден Хаага