Зеніт - Крилья Совєтов 0:0 (28.11.2010) Чемпіонат Росії. Тур 30
30 листопада 2010
Мінус десять і крижаний вітер. Нічого не значуща гра. Слабкий суперник. Це все - про матч з "Крильями Совєтов", який у результаті зібрав повний стадіон. Справа в тому, що на цій грі фанати збиралися привітати "Зеніт", який по праву завоював разом з ними золото чемпіонату.

До великого свята і готуються серйозно. Протягом усього тижня в спорт-барі СБГ-25 збирали нарізаний папір від всіх бажаючих - а таких виявилося дуже багато. Люди приїжджали і вдень і вночі і везли різноманітні мішки з нарізаним папером. В останні дві ночі живого місця в барі не було - скрізь сиділи небайдужі фанати "Зеніту", які нарізали чергові кілограми паперу для перфомансу. А в цей же час в іншому місці активісти Sector10group готували велике полотно з декількох частин на весь віраж. У них взагалі відповідальність безмірна - задавши такий рівень серед усіх рухів Росії потрібно тримати цю планку і піднімати її ще вище. Тепер впевнено можна сказати, що їм це вдалося.

З виходом команд на поле це полотно закрило весь віраж. На композиції два грифони оберігали чемпіонський кубок в лавровому вінку, а нижче було написано "Зенит - чемпион России". В цей же час весь стадіон підняв картонні золоті кубки. Відразу після цього під заряд "Сине-бело-голубые" у повітря полетіли всі заготовлені конфеті і касові стрічки. Враховуючи сильний вітер, шоу вийшло на відмінно! Проте міліція відібрала невинні касові стрічки, приготовані для всього віражу, але й так для першого досвіду виглядало дуже круто. Особливо цінно, що таку акцію на весь стадіон рух "Зеніту" зробив першими в Росії, підтвердивши чемпіонство у своїй фанатській лізі.

Далі потрібно було підтвердити рівень і по звуку. Цьому дуже посприяв мороз - весь віраж фанатів як несамовитий, кидався сніжками, стрибав і палив фаєра протягом всього матчу. Чемпіонські заряди змінювали заряди в підтримку "Крил". Звичайно, ніхто не бажав своїй команді поразки, швидше хвилювалися за результат паралельної гри за участю "Аланії" - чудово було б позбутися цього колективу у вищій лізі. З Самари прибуло близько 600 осіб, також весь матч підтримували своїх.

Головним хітом другого тайму став п'ятихвилинний виступ "по торсу", в якому взяло участь більше третини віражу. Саме це надихнуло Спаллетті і весь тренерський штаб після фінального свистка також роздягтись і підбігти до віражу, подякувавши за підтримку протягом гри. Олександр Кержаков зарядив "Стольний град", "Сине-бело-голубые" і "Мы чемпионы". У цей час на парапет віражу залізли хлопці з поважних бригад в русі, забезпечивши відсутність будь-яких проривів на поле.

Сектори Зеніту



Сектори Крил Рад