Пакт проти насилля в Сербії
22 лютого 2011
Два з найбільших сербських фанатських угрупувань, "Деліє" та "Гробарі", за підтримки інших менш потужних, підписали річну угоду про ненапад і співробітництво, яка передбачає негайне припинення всіх конфліктів та зміну нинішньої влади! Причиною цього рішення був вирок за вбивство прихильника Тулузи, Брайса Татона, після чого 12 прихильників Партизана були засуджені на терміни, які вкупі складають 240 років у в'язниці. Нагадаємо, "Деліє" проявили солідарність з "Гробарями" після винесення вироку, виходячи зі свого досвіду і подібної долі свого побратима, який був засуджений до 10 років за напад на поліцейського, Небойша Трайковіча. Тому не дивно, що вони в даний час узгодили перемир'я на один рік.

На зустрічі було вирішено призупинити всі конфлікти, а також виключати зі складу фан-угрупувань кожного, хто порушить домовленість і провокуватиме сутички - пояснив один з лідерів фан-руху. Він додає, що основною метою "нового сербського фанатського руху" є боротьба за зміну уряду, але в той же час за цим не стоїть жодна політична сила.

- Наш новий союз є надпартійний, а загальний ворог - це сьогоднішний уряд, проти якого ми будемо боротися, і кожен крок якого будемо контролювати з домовленістю та зорганізовано. Ми не будемо вчиняти заворушення на стадіонах і тим самим давати поліції причини для арештів - говорить наш співрозмовник, і зазначає, що новий рух не буде підтримувати ані радикалів, ані опозицію. Цікаво, що "рух сербських фанатів" планує ще деякі цікаві дії на час, коли потрібно зупинити конфлікти між собою.

- Існує ініціатива приєднатись до "асоціації європських фанатів" і вступити до європських форумів, чим ми показали би серйозність наших фанатських груп. Була також ідея створити політчну партію вболівальників, але від неї відмовились, бо не наша справа вирішувати та керувати країною. - закінчує наш співрозмовник.