Динамо - Шахтар 0:0 (24.09.2011) Прем’єр-ліга. Тур 11
27 вересня 2011
Вперше за всю історію руху фанатів Динамо до них була прикута не тільки вже звична увага спортивних уболівальників та правоохоронців, але й увага багатотисячної аудиторії, яка футболом взагалі та ультрас Динамо зокрема почала цікавитися після майже півмільйонних переглядів відомого кліпу з подякою жителям одного з регіонів України. Тож звісно, що матч з топ-командою з цього регіону викликав шалений ажіотаж серед найширших верств населення України. І вони не були розчаровані - фанати Динамо вчергове продемонстрували високий рівень злагодженої, яскравої підтримки своєї команди.

За 50 хвилин до матчу на секторах 20 і 21 вже не було вільного місця. І всі ці 50 хвилин споукмени просили людей перейти на сусідній 22-й, не скупчуватись між рядами, звільнити проходи, але все марно. Фанатів на цьому матчі спокійно вистачило б на 4 повноцінних сектори, але всі тиснулись до купи.

Всі чекали заряду про ананаси, та цей заряд вже зробив вже свою справу – кожна бабця знає за що треба подякувати жителям сходу країни. Але якось неправильно зараз, в такій складній політичній ситуації, ділити країну на українців і жителів Донбасу, треба разом об’єднуватись проти діючого режиму. Тому кияни зробили хід конем, домовившись з лідерами Шахтаря про відсутність образливих зарядів на цьому матчі і спільне піротехнічне шоу в другому таймі. Сектори киян повністю в чорному, велика кількість донеччан – теж...

На вихід команд відбулось модульне шоу в 3 картинки, повністю підготовлене силами хлопців з VIVA Kyiv, які за кілька днів до гри святкувли своє 5-ліття. Такого в нашій країні не робив ще ніхто, та й картинку обрали не з самих простих. Були небезпідставні побоювання, що все може запоротись в якийсь момент, але 2 тижні підготовки дали свої плоди. А далі почалась шиза. 2 споукмени на різних краях фанатської зони заводили як тільки могли, і виходило практично без різнобоїв. Повні три сектори викликали якісь дивні відчуття, що це лише на один матч, що скоро знову все стане на свої місця... але ріст в кількості очевидний, і це не може не тішити. Стрибки і паровоз виглядали просто шикарно, та й заряд “Ми з тобою завжди!” хочеться слухати знову і знову... Кузьма теж не залишалась в стороні – переклички з стадіоном були неймовірні.

Початок другого тайму мав бути гарячим, але перед цим на трибунах показали фрагменти з “Останнього аргументу”. Спочатку люди з клубу ставили палки в колеса, як же ж це так показувати піротехніку на табло, а тепер вже намагаються поставити це собі в заслугу. Після цього згадали тектовкою і банером вчинок Рибки, а далі під напис “Любити свій клуб і свою країну – це не злочин!” почалось пекло! Пожежники з переляку увімкнули воду під секторами і не змогли вимкнути, тому на секторі палало піро, а під сектором були фонтани. Скільки всього згоріло – навряд хтось порахує, але після першого фаєр-шоу МНС-ник виніс з бігових доріжок 4 відра залишків фаєрів, більшість все ж таки лишилась на секторі. Далі була і травля Рибки фразою від споукмена “Вот она, вот она – рыба моей мечты!”, на що сектор відповів самі знаєте що... і невеличкі банери, і глум. А на 88-й хвилині продовжилось піротехнічне шоу.

Гостьовий сектор також був забитий під зав’язку. Активно фанатіла десь третина помаранчево-чорних, решта ж людей підтримувала лише короткі заряди. З особливостей слід відзначити велику повітряну кульку, яка весь матч провисіла над сектором і кілька нових банерів на решітці. Піротехніка у донеччан теж вийшла на славу.

Свято вдалось, не вистачало лише забитих голів. Але і без них буде що згадати, адже такі матчі запам’ятовуються назавжди!

Cектори Динамо



Cектор Шахтаря