Металіст - Динамо 1:2 (06.11.2011) Прем’єр-ліга. Тур 16
10 листопада 2011
Центральний матч туру і один з найцікавіших в чемпіонаті закінчився скандалом - більше 600 київських вболівальників не пустили на стадіон. Тікети на гру розліталися як пиріжки на вокзалі, і вже за кілька днів до матчу на касах була сумна картина, для тих, хто не встиг придбати заповітний квиток - «Квитків на матч Металіст: Динамо НЕМА», таким чином, вже звиклий аншлаг на таких матчах.

Фанати Металіста квитки на свій сектор на Південній триьуні продавали в окремих точках міста, спеціально для ультри, тому можна було б розраховувати, що на секторі буде контингент, який буде відповідати статусу матчу - не буде лівих на секторі, і так далі. Стартовий свисток, і 37 сектор прикрашає банер «Мы чтим свою историю» де зображені старі емблеми харківського клубу, а після цього ... - піротехніка. Північна трибуна також підготувала піро на початок зустрічі. Супорт господарів був дійсно на непоганому рівні. Можливо, на це сприяв статус суперника, або ж люди були під враженням від стартових хвилин. Роз на матчі також стає все більше і більше. Піротехніка горіла весь матч з невеликими перервами і в різній кількості.

Менеджери київського клубу демонстративно показали, що їм абсолютно начхати на власних вболівальників і вони банально бояться нести за щось відповідальність. Вони Вже майже два роки кожен виїзд супроводжувався проблемами з входом на гостьовий сектор, але кожного разу вдавалось викручуватись в останній момент. Буле стійке відчуття, що і цього разу все буде добре, але керівництво Металісту вперлось рогом і киян пускати відмовилось, а клуб Динамо зробив вигляд типу: а що тут такого, ну подумаєш 600 чоловік на матч не потрапило, і без них виграли... І, схоже, такі ситуації можуть траплятись і надалі, потрапляти на сектор треба буде з боєм, включаючи волшебство, телепортацію і решту приколів, якщо зараз нічого кардинально не змінити.

Пригоди киян почались ще вранці - багато біло-синіх планували вийти в Люботині, за одну зупинку до Харкова, але перон оточили космонавти при параді - в бронежилетах і шоломах, в кожен вагон зайшов один космонавт, проходи між вагонами перекрили і провідникам наказали нікого з потяга не випускати. Тих відчайдухів, які повистрибували через вікна, швиденько половили і повели в невідомому напрямку. На самому пероні в Харкові теж була сила силенна міліції. Всіх, хоч якось схожих на фанатів, в місто не пускали і забирали з собою. Затриманих спочатку тримали в РВВС, переписували дані. Коли кількість затриманих перевалила за 60 чоловік їх посадили в три автобуси і повезли за місто. Проїхавши кілометрів 20 в невідомому напрямку автобуси повернули назад до Харкова і поїхали в напрямку стадіону. Там хлопців тримали на холоді під гостьовим сектором кілька годин, без змоги вийти нормально перекусити, а десь о 5-й вечора знову посадили в автобуси і повезли на вокзал.

За півтори до матчу під входом на сектор зібралось вже досить багато киян. Підходять мусора і запитують хто і звідки. Всі звичайно ж подумали, що зараз збируть всіх киян і почнеться запуск на сектор. Хлопці йдуть в оточення і чують фразу: "Пацани, не мерзніть, заходьте в автобус - погрійтеся"... Це було роковою помилкою, коли всі завантажилися в автобуси, залітають космонавти, двері зачиняються і всі їдуть... на вокзал. 5 мікроавтобусів і 2 автобуси, десь 250-300 чоловік. Розбивають всіх на частини, беруть в коробку і ведуть до зали очікування. Схоже, що всіх розбили на різні групки, бо десь в цей же час тримали і затриманих на вокзалі, і "виловлених" на вулицях і в закладах харчування міста.

Решта киян залишається під сектором без змоги вийти назад в місто. Починається матч, в оточенні досить мало людей, але вони ще мають надію потрапити на стадіон - співають наших пісень, розтягують рози. Цій групці біло-синіх було найгірше, першу частину матчу їх тримали під стадіоном, а потім, як і інших, посадили в автобуси і повезли на вокзал, але за кілька кварталів до вокзалу автобуси зупинились, і нікого з них не випускали. Ні в туалет, ні покурити. Кажуть, що в одному з цих автобусів Беркут зламав дівчині ногу, інформація поки перевіряється... А в залах очікування киянам влаштували "трансляцію" - малесенький телевізор більше ніж на сотню бажаючих подивитись матч.

Гостьовий сектор був... повністю порожній - тобто киян не пустили не через відсутність квитків, а просто через відсутність заявки з боку клубу. Всі розповіді ментів, що немає місць і гостей нема де розмістити на стадіоні, виявлись брехнею. Тому кияни, які "залишились на волі", усіма можливими способами пробували прорватись на стадіон. Таким чином в другому таймі на стадіоні зібралось близько 50 фанатів Динамо. Деяким хлопцям вдається вибратись з вокзалу, але лише після першого тайму, і доїхали вони на стадіон якраз на 88-й хвилині.

Cектори Металіста



Cектор Динамо



Перегляд матчу на вокзалі