Акція на підтримку родини Павличенків
09 жовтня 2012
Минулого вікенду українська уболівальницька спільнота продемонструвала досі небачений рівень організації та солідарності. Фанати усіх клубів долучилися до акції на підтримку засуджених Дмитра та Сергія Паличенків, батька й сина, яких безпідставно звинувачено у вбивстві судді Зубкова. Тисячі уболівальників по всій країні вдягли на стадіон замість традиційних клубних кольорів чорні футболки, багато хто з них на початок гри зустрів спиною до поля із закладенимим за голову руками, та відмовився від традиційних яскравих банерів. Незважаючи на спротив з боку правоохоронців та офіційних осіб клубів, на всіх матчах було вивішено текстівки з вимогою звільнити родину Павличенків. Боротьба за їхнє звільнення триває, і ця боротьба вже стала справою всієї України, а не лише фанатів "Динамо". Акція розпочалась ще посеред тижня, на єврокубкових іграх, коли текстівки продемонстрували фанати Динамо та Металіста.

Фанати Динамо на матчі з Динамо Загреб



Фанати Металіста в грі проти Рапіда



Перший матч 11-го туру відбувся в п’ятницю, тож текстівка в підтримку родини висіла на секторі донецького Металургу.



На багатьох стадіонах дану текстівку заборонили і намагались будь-якими способами прибрати. Так, в Маріуполі її не вдалось пронести на гостьовий сектор, тому одесити розгорнули її на центральних трибунах. В Запоріжжі на гостьовий текстівка потрапила лише на 40-й хвилині гри, а в перерві стюарди спробували її відібрати, так само як намагались відібрати її і на секторі господарів. Після невеликої штовханини запоріжці таки відстояли свій текст і розгорнули його на верхніх рядах. Були проблеми з проведенням акції і в Харкові, зокрема стюарди силоміць пробували забрати текст у фанатів Шахтаря. Ультрас Металіста в свою чергу підготували текстівку не тільки на матчі основних команд, а й на грі дублерів.

Фанати Чорноморця



Фанати Іллічівця



Фанати Волині



Фанати запорізького Металурга



Фанати Металіста



В решті матчів все пройшло доволі спокійно, зокрема на трибунах лунали переклички між фанами гостей та господарів. В Дніпропетровську навіть смс з текстом "Волю Павличенкам" пропустили на рекламні щити біля поля. Перед цим столичні фанати пройшли містом з своїм банером.

Фанати Зорі



Фанати Таврії



Фанати Динамо



Фанати Дніпра



Нижчі ліги також досить активно долучились до акції, за що їм величезна подяка.

Фанати Буковини



Фанати Титана



Фанати Сум



Фанати Миколаєва



Фанати Зірки



Фанати Десни



Фанати Поділля



Фанати Красного луча