Прем’єр-ліга. Тур 29; Фінал Кубку України
24 травня 2013
Металіст - Дніпро - однозначно центральний матч туру, навколо якого і була зосереджена вся увага. Градус почав підігріватись ще за кілька днів до гри за допомогою провокаційних повідомлень в пресі з обох сторін. Сам матч же пройшов без заворушень і з величезною кількістю піро. Серед інших ігор варто відзначити чудовий перформенс маріупольців, а також фанатів Кривбаса, для яких це була остання гра чемпіонату, а можливо і взагалі їхньої команди.

Арсенал - Ворскла 2:1 (18.05.2013)      

Фанати Ворскли вирішили проігнорувати власний виїзд до Києва і поїхали разом з донеччанами на їх гру в Запоріжжі. При цьому два тижні тому на грі Ворскли до Запоріжжя вони також не їздили. Дивна логіка, якщо чесно... Втім, кілька чоловік в Києві таки підтримували зелено-білих.

Cектори Ворскли



Закарпаття - Волинь 1:1 (18.05.2013)      

У разі перемоги Закарпаття над Волинню відрив в турнірній таблиці між цими командами скорочувався б до одного очка, відповідно в останньому турі Волинь мала б шанси вилетіти до Першої ліги. Але матч закінчився внічию, і луцькі футболісти святкували разом зі своїми фанатами.

Cектор Закарпаття



Сектор Волині



Кривбас - Карпати 3:2 (18.05.2013)      

Керівництво Кривбасу вже заявило, що команда не поїде на останній тур чемпіонату через фінансові проблеми, відповідно матч з Карпатами може стати останнім для криворізької команди. Фанати підготували два банери, з написом "Кривбас потрібний нам!" вони пройшли центром міста, а текст "Ім’я нам - Кривбас" прикрашав паркан перед сектором весь матч. Піротехнічне шоу, а також святкування перемоги разом з командою... Львівських фанатів приїхало трохи більше 50 чоловік.

Фанати Кривбасу



Cектор Карпат



Металург З - Шахтар 3:3 (19.05.2013)      

Запоріжжя вже готується до Першої ліги і нічия з чемпіонами України була несподіваним святом для всіх. На секторі господарі використовували свої червоні та жовті прапори, що утворюють напис ФКМЗ1935, також знайшли десь в загашнику розтяжку "Я люблю першу лігу". Разом з полтавчанами фанати Шахтаря вивезли досить чималий ОФ-склад, але на стадіон ці фанати не потрапили.

Фанати Металурга



Сектор Шахтаря



Металург Д - Чорноморець 2:0 (19.05.2013)      

Що кидається в око, так це новий банер одеситів з тризубом та вишиванкою. Виглядає як мінімум неочікувано...

Cектори Металурга



Cектор Чорноморця



Металург М - Зоря 1:2 (19.05.2013)      

Маріупольці підготували чудовий банер, накривши ним весь сектор. Також на секторі вже звичні прапори і розтяжки. Друзів з Луганська приїхало чоловік 60.

Маріупольські фанати



Фанати Зорі



Металіст - Дніпро 2:1 (19.05.2013)      

Багато піро в цетральному матчі туру, як від Південної, так і від Північної трибуни... Південь також підготував кілька банерів, один з написом Секта82, інший з підколом в сторону дніпрян. Крім того було спалено дніпрянський банер севастопольського філіалу, який фанати Металіста добули на позаминулому матчі цих команд. На трибуні Металіста багато гостей з російських та білоруських клубів. Дніпряни нічим особливим не відзначились, на секторі близько 300 чоловік.

Фанати Металіста



Фанати Дніпра



Таврія - Динамо 3:2 (19.05.2013)      

Фанати Таврії явно не очікували такої гри від своєї команди, принаймні текст "Лужный в отставку" на початку матчу виглядав дуже недоречним вкінці гри. Крім послання тренеру 5-й сектор підготував шоу з прапорів і розтяжок. На 9-му секторі всі в чорному і банер пам’яті загиблого товариша. Більшість киян відкрила для себе пляжний сезон і на секторі продовжувався розслаблений настрій. Трохи більше 150 біло-синіх на виїзді. Після фінанльного свистка фанати Таврії прорвались на поле...

Фанати Таврії



Сектор Динамо



Шахтар - Чорноморець 3:0 (22.05.2013) Кубок України. Фінал      

Фінал кубку проходив в Харкові і традиційно клуби вивезли чималу армію своїх прихильників. Одесити провели марш містом, а також невеликий автопробіг вулицями міста. На стадіоні піро з обох сторін, а після фінального свистка фанати обох команд побігли на поле, зірвавши заплановане нагородження.

Фанати Шахтаря



Фанати Чорноморця



Забіг на поле після матчу