Люксембург - Україна 0:3 (15.11.2014) Відбір до Євро-2016
16 листопада 2014
Матч у Люксембурзі був такою собі родзинкою в календарі ігор збірної поточного відбірного циклу, тому підтримка України в цій маленькій країні вийшла досить потужною. Фанати збірної збирались на Плацдармі (самий центр міста), аби о 16-00 маршем вирушити до стадіону. Чесно кажучи, перше враження від контингенту на площі було песимістичне стосовно трибуни цього вечора, бо зібралась лише сама діаспора з різних країн та пузаті кузьмічі. Проте пізніше стало зрозуміло, що ультрас з різних міст також присутні, хоч і у невеликих кількостях. Після розмови з провідниками фан-клубів діаспори було вирішено, що будемо вболівати дружно і злагоджено, з єдиним споукменом і без зайвої самодіяльності, як це часто буває на матчах українських клубів в Європі.

Десь о 16-30 на площі зібралось біля 200 людей, які, розгорнувши великий державний прапор, заспівали Гімн та вирушили ходою до стадіону. Молодь зі Львову палила фаєри, діаспора - жовті та сині дими, інші співали і вигукували гасла та славені збірній. Так і дійшли до стадіону. Шмон був доволі млявий, лише не пропускали червоно-чорні прапори. Однак вони все ж таки з’явились на трибуні.

Банерна лінія була дуже велика, багато міст було представлено, був також прапор наших вояків. Матч почався із шаленого виконання гімну з розтягнутим на пів-сектору прапором та піро. Вдалось пронести і барабан (аж два), і гучномовець, тому шиза, як для збірної, була на рівні. З перших секунд матчу на секторі були червоно-чорні прапори та прапор Правого Сектору, який передали хлопці з донецького аеропорту. Декілька спроб забрати ці заборонені ФАРЕ атрибути з трибуни були відбиті, і все врешті решт закінчилось рапортом представника ФАРЕ і писульками поліціянтів. Схоже, ФФУ чекатиме штраф. Цікаво, що тітонька ледь не плакала, благаючи забрати ці прапори. Але каратєлі кієвской хунти безсердечні.

Матч закінчився перемогою нашої збірної… Проте гравці (крім Федецького) не підійшли до нашої трибуни. Лише деякі здалеку кволо помахали кінцівками… Гарна країна. Чудове місто. Яскрава шиза. Катайте виїзди...

P.S. Фанати місцевої збірної відмітились виконанням пісні про путіна-хуйла, за що їм окремий респект.

Фанатський марш перед грою



Фанати збірної Люксембургу



Сектор збірної України