Перша ліга. Тур 23 + Друга ліга. Тур 20 + Аматорський чемпіонат
26 квітня 2016
Цими вихідними відбулось чимало матчів серед команд першої та другої ліг. І там, і там були цікаві зустрічі, шкода, що їх можна порахувати на пальцях однієї руки. Крім того, як і було обіцяно, починаємо огляд аматорського чемпіонату України. Цього року в ньому бере участь дуже багато команд, які не так давно грали в нижчих лігах і після свого розпаду відновились за допомогою своїх фанатів та ентузіастів. Особливо яскраво стартував запорізький Металург. Ми зібрали матеріали майже з усіх матчів, більш детально читайте на сайті.

ПЕРША ЛІГА

Геліос - Полтава 1:0 (23.04.2016)
Чимало гостей приїхало на цей матч. 28 чоловік, якщо бути точним. І хоч відстань між містами менше 150 км, все одно така кількість - досить непоганий показник для полтавського руху.
Фанати Геліоса
Фанати гостей

Зірка - Нафтовик 1:0 (23.04.2016)
Фанати Зірки традиційно до початку матчу провели марші, як завжди, окремо один від одного. Сама зустріч нічим особливим не вирізнялась, хіба можна відзначити банер скорботи для фаната ЦСКА, якого не стало пару тижнів тому.
Фанати Зірки (жовто-зелені)
Фанати Зірки (червоно-жовті)

Гірник - Десна 0:0 (23.04.2016)
Небагато фанатів Десни прибуло на цей матч. Втім, це явно краще, ніж залишити команду без підтримки.
Сектор господарів
Фанати Десни

Оболонь - Тернопіль 3:2 (23.04.2016)
Фанати Оболоні трохи запалили, а на гостьовому секторі було всього кілька людей. Замість банерної лінії пивовари розвісили на перилах свої рози.
Фанати Оболоні
Сектор гостей

Дніпро Ч - Краматорськ 2:0 (23.04.2016)
Фанати Дніпра підготували перфоманс. Вони намалювали текстівку з написом "Готуй нових борців, Холодний Яре!" та оформили її різнокольоровими димами. Щодо гостей, то всього декілька фанатів Авангарду змогли пробити цей виїзд.
Фанати Дніпра

Сектор гостей

Гірник-Спорт - Суми 3:0 (23.04.2016)
Розділити радість забитого голу разом з футболістами - що може бути крутіше? Фанатам Гірника в цьому плані щастить, гравці з ними в досить дружніх стосунках і після другого голу повним складом прибігли до сектору. Сумчан на виїзді було всього троє.
Фанати Дніпра


ДРУГА ЛІГА

Арсенал - Верес 1:0 (23.04.2016)
Рівняни, яких на гру приїхало два автобуси, ще до матчу почали підтримувати гостей. А за декілька хвилин до початку гри, коли команди вже були на полі, запалали фаєри. Арбітр був змушений відкласти початок матчу, диктор по стадіону зачитав з папірця правила поведінки. Згодом гра таки почалась, але тут же знову призупинилась після вибуху петарди і заячого забігу лайнсмена, що обслуговував гру якраз поряд з фанатами Вереса. Загалом, фанати з Рівного досить багато палили протягом матчу. Читайте більше про поєдинок на граундхоппінг-порталі
Фанати Вереса

Кремінь - Кристал 2:1 (23.04.2016)
Всього четверо фанатів гостей катнули виїзд до Кременчука.
Сектор гостей

Арсенал БЦ - Буковина 0:2 (23.04.2016)
Тільки 6 фанатів Буковини пробило цей виїзд.
Фанати Буковини

Інгулець - Колос 1:0 (24.04.2016)
Ці пацани сильно не паряться, чи вписуються вони в загальноприйняті рамки, просто фанатіють собі за команду з рідного села.
Фанати Інгульця


ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ СЕРЕД АМАТОРІВ

Полісся - Малинськ 1:3 (23.04.2016)
ФК Полісся припинив своє існування в 2005 році, втім лишились фанати, які пам’ятають старі часи. З десяток олдових зелено-жовтих заломилися на стадіон в Житомирі, де муніципальний футбольний клуб зіграв перший матч в аматорському чемпіонаті.
Фанати Житомира

Поділля - Волока 0:1 (23.04.2016)
Хмельницьке Поділля якийсь час виступало в другій лізі під назвою Динамо, тепер команда знову грає під своїм іменем і тішить власних уболівальників. Вони, до слова, зібрали досить солідний сектор і влаштували симпатичне пірошоу. Але основна мобілізація відбудеться через тиждень, адже подоляни зіграють зі своїм найзапеклішим ворогом - вінницькою Нивою.
Поділля суппортерс

Нива В - ОДЕК 0:0 (24.04.2016)
Зазвичай, фанати Ниви збираються більшим складом на домашніх іграх. Цього разу щось пішло не так...
Фанати вінницької Ниви

Агробізнес - Нива Т 2:0 (23.04.2016)
Не встигла тернопільська Нива знятись з першої ліги, як одразу ж заявилась на аматорський чемпіонат. В першому своєму матчі тернополяни відправились на виїзд до Волочиська, де влаштували димове шоу. Пізніше тернополяни закидали поле піротехнікою та влаштували штовханину з акабами, яку, при бажанні, можна роздивитись на відео.
Фанати з Тернополя


Прикарпаття - Вінниця 1:1 (24.04.2016)
Тиждень тому ми писали про дебют Івано-Франківської команди в чемпіонаті аматорів, а на цих вихідних Тепловик Прикарпаття зіграв вже другий матч, цього разу проти ФК Вінниця (не плутати з вінницькою Нивою). Матч відбувся на більш компактному стадіоні Гірка, і фанати Прикарпаття знову прийшли на стадіон...
Фанати Прикарпаття

Кривбас - Балкани 0:1 (23.04.2016)
Складається враження, що з часів пониження команди в класі сектор Кривбаса лише додав у кількості - всі на білому, багато фанів. Деякі команди Прем’єр-ліги не можуть похвалитись такою підтримкою...
Фанати Кривбаса

Металург З - Колос Хлібодарівка 0:0 (23.04.2016)
Фанати Металурга починають відроджувати клуб з нуля, після того, як колишній власник зробив команду банкрутом. Формально запоріжці таки змінили назву на "Металург Запоріжжя", втім, на сайті ААФУ команда значиться, як Металург. Фанати мають безпосередній вплив на управління клубом і допомагають в багатьох аспектах організації матчів на волонтерських засадах. Також задекларована максимальна фінансова прозорість, тому запоріжці звітують за кожну витрачену копійку. Дебют вийшов дуже яскравим, особливо, якщо говорити про сектор запоріжців - велика кількість розтяжок та прапорів, чудова банерна лінія, а також пірошоу на початку гри із символічною підсвіткою тексту "Стартуємо!". Ну що ж, чекаємо, що старт Запоріжців буде справді успішним...
Фанати Металурга