Перша ліга. Тур 29 + Друга ліга. Тур 25 + Аматори
31 травня 2016
Вже сьогодні команди Першої та Другої ліг відіграли свої останні матчі, і футболісти разом з фанатами будуть відпочивати та готуватись до наступного сезону. Тим не менш, зараз мова піде про тур попередній, зіграний в п’ятницю та на вихідних. Цей звіт ми готували декілька днів, зібрали багато матеріалів, зокрема і з аматорського чемпіонату, де на цих вихідних вже визначився список з 8 команд, які розіграють між собою трофей в стадії плей-офф.

ПЕРША ЛІГА

Маріуполь - Зірка 3:0 (27.05.2016)
Фанати Металурга регулярно відвідують матчі своєї команди, але дуже рідко фотографують свій сектор. Маємо лише одну світлину із сектору господарів. До Маріуполя на виїзд приїхало троє фанатів Зірки.
Фанати Металурга
Фанати Зірки

Оболонь - Геліос 1:2 (27.05.2016)
До Києва приїхало всього 7 фанатів Геліоса. Після матчу вони були вимушені ще на добу затриматись у столиці. Фанати Оболоні на свій останній в цьому сезоні домашній матч підготували невеличке пірошоу. Два фанати Оболоні відкатали золотий сезон, один з них робить це вже 5-й сезон поспіль, при тому, що на домашках ходить на звичайний сектор. В Першій лізі залишилось ще зіграти один тур, але за календарем Оболонь мала б зустрітись з тернопільською Нивою, яка знялась зі змагань, тому для пивоварів сезон вже закінчився.
Фанати Оболоні
Фанати Геліоса

Гірник-Спорт - Полтава 3:4 (27.05.2016)
У зв’язку зі зміною назви міста, фанатам господарів воно дуже не подобаєтся, місцеві ультрас завісили частину свого банеру, залишивши лише Koms. Те ж саме вони робили й на виїзді до Києва в минулому турі. Взагалі, вони ще планували зробити текстівку, проте не встигли вчасно її доробити. Гості трохи затримались по дорозі, але приїхало їх більше 40 голів. Відзначимо гарний звук та чудове піро. Побільшало фанатів і на секторі Гірника. Фанати Полтави також трохи поштовхались з місцевими правоохоронцями.
Фанати господарів
Фанати Полтави


Дніпро Ч - Динамо-2 3:1 (27.05.2016)
Черкаський Дніпро дуже хоче до Прем’єр-ліги. Оскільки Оболонь втратила очки у грі з Геліосом, черкащани вийшли на друге місце в турнірній таблиці. І вже зараз можемо сказати, що після 30-го туру вони його зберегли. Втім, ще невідомо, чи дасть їм цей результат змогу підвищитись у класі, все залежить від того, чи знайдуть на наступний сезон гроші Металіст, Волинь та Говерла. Тим не менш, після гри в Черкасах прямо на стадіоні виступив гурт Тінь Сонця, та і сама атмосфера була досить піднесеною - на наступний день після гри черкащани святкували 10-річний ювілей свого фанатського руху. З Києва ж приїхало близько 50 фанатів, які нормально так задиміли поле піротехнікою. Якби не будній день - гостей в Черкасах було б явно більше...
Фанати Дніпра
Фанати Динамо


Суми - Нафтовик 3:2 (27.05.2016)
Фанати Сум потроху відновлюють свою активність. З цікавинок поєдинку - протягом всього матчу на секторі господарів знаходився чийсь пес. І це в Сумах, де правоохоронці вважаються одними з найвідбитіших в Україні.
Фанати господарів

Десна - Краматорськ 3:1 (27.05.2016)
Незвично, що ультрас стояли не на сьомому, не на десятому, не на дванадцятому секторі, і навіть не на трибунах, а поза ними, це можна занести до несподіванки останнього домашнього матчу Десни. Причину цього знає, можливо, тільки керівництво клубу . До Чернігова приїхало 7 фанатів Авангарду.
Фанати Десни
Фанати Авангарда


ДРУГА ЛІГА

Скала - Реал Фарма 4:0 (27.05.2016)
Найстаріший футбольний клуб України святкує свій 105-річний ювілей. З цього приводу фанати Скали підготували підсвітку вітальної текстівки.
Фанати Скали


Верес - Кристал 2:0 (27.05.2016)
Верес з Рівного виходить до Першої ліги. Всього один сезон знадобився відродженій команді для підвищення в класі. На грі проти Кристала звичний 19-й фанатський сектор був порожнім через рішення КДК ФФУ - закрити сектор за використання піротехніки в попередніх іграх. Висів лише банер з написом "Піро - це не злочин. Злочин - це корупція!", а запалили фанати на одній з освітлювальних конструкцій стадіону. Там же вони і заряджали протягом всієї гри. Після фінального свистка рівняни прорвались на поле, аби святкувати історичну подію разом з командою. Пробили виїзд п’ятеро фанатів Кристала.
Фанати Вереса

Фанати гостей

Нікополь - Колос 1:5 (27.05.2016)
Раніше ця команда називалась Макіїввугілля і активного супорту, як такого, не мала. Після початку війни на Донбасі команда переїхала до Нікополя та змінила назву. З того моменту пройшло вже трохи часу, і ось місцеві жителі вирішили, що у команди будуть фанати. На гру проти Колоса намалювали банер. І хоч на вигляд цьому сектору ще дуже далеко до того, що ми звикли розуміти під словом "ULTRAS", але у них все ще тільки починається.
Сектор Нікополя

Буковина - Кремінь 0:0 (27.05.2016)
Фанати Буковини підготували новий великий текстовик та декілька десятків фаерів. Шалена атмосфера на секторі призвела до того, що від піротехніки трохи постраждали речі. Загалом, обстановка була спокійна, бо служба охорони боялась якось втручатись у це свято вогню.
Фанати Буковини



АМАТОРСЬКИЙ ЧЕМПІОНАТ

Рочин - Полісся 0:1 (29.05.2016)
Житомирcькі фанати разом з командою на виїзді в місто Соснівка Львівської області. І хоч автобуси на виїзд організовувались безкоштовно, втім дорога була дуже неблизька, тому бачити їх на виїзді досить несподівано.
Фанати гостей

Кривбас - Колос Хлібодарівка 0:5 (28.05.2016)
Через проведення Дня міста матч було перенесено зі звичного стадіону Спартак на Будівельник, та й народу на секторі зібралось всього чоловік 50. Після фінального свистка фанати влаштували відверту розмову з футболістами, адже цей програш поставив хрест на амбіціях Кривбаса вийти до Другої ліги.
Фанати Кривбаса

Металург З - Балкани 0:1 (28.05.2016)
Завершився цей сезон і для фанатів Металурга. З групи вони не вийшли, тому Аматорський чемпіонат для них закінчено, а на Чемпіонат області вони не заявлялись. Втім, запоріжці подали документи на участь у Другій лізі і виконали всі умови атестації, тому цілком можливо, що вже з літа ми побачимо їх класом вище. Цей же матч вони вирішили провести без піротехніки.
Фанати Металурга

Прикарпаття - Нива Т 1:1 (29.05.2016)
Фанати Ниви дуже круто скатали до Франика на матч проти принципового суперника. Підготували яскравий банер та жовті дими, фанатіли по торсу, і що кидається у вічі, так це наявність роз у кожного. Ультрас Прикарпаття на матчі також були своєю звичною десяткою, але фото їх сектору у нас немає.
Фанати Ниви


Нива В - Поділля 2:0 (29.05.2016)
Дербі між вінницькою Нивою та хмельницьким Поділлям завжди відрізнялось принциповістю, тому і цього разу обидва рухи спробували зібрати той максимум людей, на який вони здатні на даний момент. Не обійшлось і без піротехніки на секторі господарів.
Фанати господарів
Фанати гостей

Агробізнес - Вінниця 3:0 (29.05.2016)
Потроху набирають обертів і фанати з Волочиська. На цьому матчі вони перемістились на іншу трибуну і вже вивісили кілька банерів.
Фанати господарів

Жемчужина - Єдність 0:2 (28.05.2016)
Цікаво, що у цієї одеської команди також є активний супорт, причому фанати явно немолоді. Схоже на те, що фани Чорноморця таким чином відпочивають, спостерігаючи за іграми другої одеської команди.
Фанати господарів