Перша ліга. Тур 30 + Друга ліга. Тур 26 + Аматори
05 червня 2016
Цей звіт мав з’явитись на сайті ще минулої п’ятниці, адже 1 червня команди Першої та Другої ліги провели свої останні матчі в цьому сезоні. Втім, редакція вирішила дочекатись вихідних і включити в огляд також ігри аматорського чемпіонату. Загалом, цікаві новини з Кіровограда, Краматорська, Херсона та інших міст, а події навколо матчу в Полтаві взагалі потрапили на шпальти світових фанатських сайтів. Цей тижневий огляд буде завершальним в цьому сезоні, після чого редакція планує влаштувати собі невелику відпустку.

ПЕРША ЛІГА

Миколаїв - Десна 3:1 (01.06.2016)
На мажорній ноті закінчили сезон миколаївські фанати. З димом та піротехнікою. І хоч народу на секторі не так багато, як хотілось би, угорати можна спокійно і таким складом. З Чернігова на матч приїхали 10 фанатів Десни + 2 друзів в Кривого Рогу. Двоє чернігівських фанатів пробили золотий сезон.
Фанати Миколаєва
Фанати Десни

Динамо-2 - Суми 4:1 (01.06.2016)
Цей матч став останнім для команди Динамо-2. Сергій Ребров вирішив, що наступного сезону кияни не будуть заявляти другу команду до Першої ліги. І хоч на їх ігри ходило не так багато людей, тим не менш, ходили постійно, і, що цікаво, за них постійно пробивали виїзди. Більш того, згідно підрахунків Ультрасліги, фанати Динамо цього сезону стали найбільш активними виїздюками Першої ліги. Останній матч команди було проведено на базі в Конча-Заспі, тому попрощатись з командою приїхало не так багато людей. Тим не менш, після фінального свистка гравці підійшли до фанатів, зробили колективне фото та подарували свої футболки. Із Сум підтримати своїх улюбленців приїхало троє фанатюків.
Фанати Динамо

Сумчани на виїзді

Полтава - Дніпро Ч 0:2 (01.06.2016)
Це був би цілком рядовий матч, якби не події, які стались після другого голу Дніпра. Фанати гостей запалили піро, і один з фаєрів впав на газон. Черкащани стверджують, що впав через брак самого виробу, ніхто його не викидав. Прибігли два молодика підозрілої зовнішності у спортивних костюмах, один з них під впливом емоцій вихопив один з фаєрів і кинув в людей, після чого сектор зірвався і наваляв цим двом. Потім було пару хвилин штовханини, а точніше вгамування пилу з обох сторін, адже рознімати бійку прибігли як футболісти обох команд, так і фанати Полтави. На пропозицію правоохоронним органам забрати провокатора, який ніяк не міг заспокоїтись і продовжував кидатись на людей, в сторону, ті відповіли: "так це ж президент клубу". Один з побитих молодиків виявився директором ФК Полтава і після розбірки ще довго розмахував пістолетом та намагався повернутись до гостьового сектору. Новина про неадекватного директора з пістолетом облетіла весь світ. Якщо ж говорити про супорт, то досить цікаво виглядав банер Черкас, на якому вони зобразили всі найвизначніші моменти свого фанатського руху за крайні 10 років.
Фанати Полтави
Фанати Дніпра


Геліос - Гірник-Спорт 2:0 (01.06.2016)
Редакція роздобула лише скріншот з трансляції, тому розповісти про цей поєдинок навряд вийде щось змістовне.
Фанати Геліоса

Зірка - Гірник 2:1 (01.06.2016)
Зірка впевнено виходить до Прем’єр-ліги, і тепер в наступному сезоні нас очікує знамените дербі Зірка - Олександрія вже в рамках Прем’єр-ліги. Святкували фанати кольоровими димами - на кожному секторі своїх кольорів. Також обидва сектори Зірки підготували банери з привітанням команді. Само собою, не обійшлось без маршів, які вже стали традиційними в Кіровограді. Спочатку перед грою, а потім ще один вже після фінального свистка.
Фанати Зірки


Краматорськ - Маріуполь 1:2 (01.06.2016)
У фанатів Авангарда була давня домовленість з керівництвом клубу, що вони не застосовують піротехніку на домашніх матчах, адже розуміють, в якому непростому становищі знаходиться команда. Але на цій грі вони задиміли поле в знак протесту проти гендиректора клубу, який, на їх думку, розвалює команду і поводиться недостойно. Вимога краматорців - звільнити цього сумнозвісного функціонера з клубу. Після піротехніки та зарядів "Скільки можна, ви за*бали!", краматорці покинули сектор. За чутками, через ці два дими їм тепер заборонено відвідувати стадіон в наступному сезоні. Приїхали на виїзд і маріупольські фанати, причому це їх наймасовіший виїзд за цей сезон.
Фанати Авангарда
Фанати


ДРУГА ЛІГА

Колос - Буковина 2:2 (01.06.2016)
Семеро фанатів Буковини відвідали Ковалівку, аби підтримати свою команду в будній день і подякувати їм за сезон відповідним банером.
Фанати Буковини

Інгулець - Скала 2:0 (01.06.2016)
Дякують своїм гравцям за сезон і фанати Скали, а Інгулець з Петрового виходить до Першої ліги, і на честь цієї події фанати влаштували пірошоу на трибуні. Вперше для цього молодого фанатського руху, але досить оригінально - зелені фаєри та дими під кольори команди.
Фанати господарів
Скала на виїді

Реал Фарма - Верес 1:1 (01.06.2016)
9 фанатів Вереса пробили виїзд на одеський стадіон Спартак. Навряд чи найближчим часом їм доведеться приїздити сюди знову, адже з нового сезону Верес виступатиме вже у Першій лізі.
Фанати Вереса

Кристал - Нікополь 3:2 (01.06.2016)
Зовсім невеликий сектор Кристала на останній грі сезону. Але, до слова, є одна цікава новина зі стану херсонців - новим Президентом клубу Кристал на днях став фанат з багаторічним стажем і постійний відвідувач ультрас-сектору П-н!
Фанати Кристала


ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ СЕРЕД АМАТОРІВ

Поділля - ОДЕК 1:5 (05.06.2016)
На цих вихідних було зіграно останні матчі групового етапу в аматорському чемпіонаті. Тому редакція і затримала звіт, аби дочекатись фотографій з цих матчів. Втім, вдалось роздобути лише один знімок з Хмельницького, та й то - скріншот з трансляції. Далі будуть матчі плей-офф, але більшість команд, де є активний супорт, не змогли вийти зі своїх груп. Отже, цікавого буде небагато. Натомість можемо привітати Поділля та вінницьку Ниву з переходом до Другої ліги. Цілком можливо до них приєднається і запорізький Металург.
Фанати Поділля