Агробізнес (Волочиськ) - Балкани (Зоря) 0:1 д.ч. (08.07.2016)
12 липня 2016
Агробізнес (Волочиськ) - Балкани (Зоря) 0:1 д.ч.
18:00. 8 липня 2016
м. Умань. Центральний. 1000 глядачів
Чемпіонат України серед аматорів. Фінал..

Що є найкращими ліками від усьго буденного та набридлого? То футбол. Тому, коли випадає нагода відвідати інше місто – не треба вагатися – треба їхати. Та й нагода потрапити на фінал серед аматорів – це, мабуть, найяскравіша подія міжсезоння. Вписатися до компанії зорянських вболівальників мене змусив ще присмак ностальгії за деякими гравцями та маленьким стадіоном. Чотири години дороги від Одеси до Умані пройшли як одна мить.

Стадіон «Уманьферммаш» виглядає як маленька копія старого стадіона ЧМП у парку Шевченка. А коли на поле війшов Валентин Полтавець, спогади перенесли мене на 10 років назад – все, як у той перший день на великому стадионі: центральна трибуна, літо й Валентин Полтавець бігає по полю. Славетні були часи.

Та й сьогодні – важливий день для футбольної історії. Тому близько тисячі вболівальників з Одеської та Хмельницької областей здолали кілька сотен км, щоб бути разом з командою у цю визначну мить, не зважаючи на п’ятницю. Як на полі, так і на трибунах відчувався градієнт віку участників. Та це не викликало перешкод для викладання на повну силу та від усього сердця. Загартована гвардія «Балкан» підтримувала команду у класичному стилі, а в перервах підігрівалась грою на волинці. Молоді та амбіційні прихильники «Агробізнесу» увесь матч голосно співали та вигадували кумедні віршики. А чудова акустика стадіону допомогала створити ефект повної чаші. Кожна з команд мріяла про кубок, тож основного часу було замало, щов виявити найсильнішого.

З фінальним свистком Волочинські хлопці вчинили невелике пірошоу з великими димами. Не зважаючи на поразку, вони завзято й щиро підтримували та дякували кожному гравцю. Скільки ще перемог на їх шляху...
А «Балкани» вже другий рік поспіль здобувають титул Чемпіона України серед аматорів. Далі нові горизонти та нові міста. Тепер вже як представника Другої Ліги.