Перша та Друга ліги. Тур 1
28 липня 2016
Трохи затянули ми з оглядом нижчих ліг, але сподіваємось, що вам все ж буде цікаво почитати та подивитись на найбільш повну підбірку подій на трибунах за ці вихідні. Одразу 6 команд піднялись з Другої ліги в Першу, і після численних перестановок Перша тепер налічує 18 команд, Друга - 17. В останній момент знялись сумська Барса та Гірник з Кривого Рогу, тому місця довелось заповнювати другими командами Іллічівця та Інгульця. Також нестабільне фінансове становище у білоцерківського Арсеналу. В першому турі особливих перфів та акцій не було, можемо відзначити хіба що фанатів ФК Полтава та хмельничан, чия команда нарешті повернулась до професійного футболу.

ПЕРША ЛІГА

Арсенал - Суми 1:1 (24.07.2016)
Матч відбувався у Борисполі, саме туди і завітали фанати Сум. Схоже, саме у Борисполі каноніри планують проводити всі свої домашні матчі. Фанати Арсеналу оголосили своєму клубові бойкот, тому під час цієї гри підтримка була тільки у гостей.
Фанати Сум

Полтава - Інгулець 2:1 (24.07.2016)
Фанати Полтави, мабуть, перші та єдині, хто за ці вихідні запалив хоч якесь піро. Та й людей помітно більше стало. Щодо гостей, то виїзних було всього декілька чоловік. Тим не менш, фанатський клуб команди з Петрового стійко тримається на плаву і намагається прогресувати.
Фанати Полтави
Сектор гостей

Оболонь - Гірник-Спорт 2:1 (24.07.2016)
Схоже на те, що фанати Оболоні трохи оновили свою банерну лінію. Сезон відпусток дається взнаки, і на секторі дуже мало народу, але це виправиться десь ближче до осені...
Фанати Оболоні

Маріуполь - Скала 2:1 (24.07.2016)
Троє фанатів Скали пробили виїзд до Маріуполя. Згідно наших розрахунків, цей виїзд взагалі є найдовшим серед усіх можливих в нашому футболі на даний момент, за що хлопцям повага. Вже під час гри до них приєднались бійці полку Азов з різних міст, вони і стоять на фото разом зі стрийками. Сектор Металурга також був присутній - близько 50 чоловік, на білих футболках, але, на жаль, фото у редакції відсутнє.
Фанати Скали

Нафтовик - Краматорськ 1:1 (24.07.2016)
Маємо лише таку світлину з цього матчу. П’ятеро фанатів з Краматорська пробили цей виїзд: до Охтирки діставались на собаках, а по дорозі назад вписались в клубний автобус. Після фінального свистка і було зроблено цей спільний знімок охтирських фанатів та гостей з Краматорська.
Фанати після гри

Дніпро Ч - Колос 0:0 (24.07.2016)
Фанати Дніпра так і не виклали нормальних фотографій з цього матчу, а за наявними світлинами доводиться констатувати, що нічого кардинально нового за міжсезоння на секторі в Черкасах не сталось.
Фанати Дніпра

Геліос - Тернопіль 4:1 (24.07.2016)
Ловіть скріншот з трансляції, на якому хоч якось можна розгледіти сектор Геліоса.
Фанати Геліоса

Буковина - Верес 0:1 (24.07.2016)
Минулого сезону обидві команди грали в Другій лізі, і матчі між ними були досить принциповими з точки зору фанатського протистояння. Тоді на виїзд до Чернівців завітало 70 рівнян. Цього разу все було значно скромніше - вовки ледь назбирали два десятки охочих катнути на перший виїзд сезону. Жодних банерів, зате майже всі на чорному. Фанати Буковини теж поки не в найкращих кондиціях - літо в самому розпалі. На цю гру чернівчани підготували текстівку з днюхою своєму 17-му номеру.
Фанати Буковини
Фанати Вереса на виїзді

Миколаїв - Десна 0:2 (24.07.2016)
9 фанатів з Чернігова пробили цей виїзд, миколаївських теж було небагато на секторі...
Фанати Миколаєва
Фанати Десни


ДРУГА ЛІГА

Жемчужина - Нікополь 3:0 (24.07.2016)
Фанати Жемчужини - це окрема історія. Що вони з себе являють, поки не дуже відомо, але це вже не перший раз, коли на секторі в Одесі помічено якийсь супорт. Цікаво чому саме ця команда, а не, скажімо, одеська Реал Фарма, яка виступає на професійному рівні вже трохи довше...
Фанати Жемчужини

Кристал - Металург З 2:1 (24.07.2016)
Відновлений Металург таки заявили до Другої ліги. Близько 40 запоріжців пробили виїзд до Херсону, а це суттєво побільше, ніж кількість людей на секторі Кристалу. Вже традиційно для цих фанатських рухів, запоріжці були на секторі в червоному, а "кавуни" - в білому. Перед матчем представникам обох рухів вдалось трохи зависнути на пляжі. Сама гра запам’яталась незрозумілим суддівством, принаймні запоріжці скаржаться, що до їх гравців судді ставились упереджено.
Фанати Кристала
Фанати Металурга

Нива В - Енергія 2:2 (24.07.2016)
Повернувся до Другої ліги ще один клуб з непоганим фанатським рухом - вінницька Нива грала свою домашню гру проти Енергії з Нової Каховки. Втім, на кубковій грі проти Поділля сектор зелено-білих виглядав яскравіше.
Фанати Ниви

Поділля - Суднобудівник 2:0 (24.07.2016)
Хмельничани зачекались великого футболу у себе в місті. Спеціально під цей матч вони намалювали банер із закликом підтримувати свій місцевий клуб, а також прикрасили сектор повітряними кульками. Після гри гравці охоче приїшли сфотографуватись з фанатами. Що цікаво, матч у Хмельницькому зібрав 4700 глядачів на трибунах, що для Другої ліги - дуже хороший показник.
Фанати господарів