Нива (Тернопіль) - Нива (Бережани) 2:1 (24.08.2016)
25 серпня 2016
Нива (Тернопіль) - Нива (Бережани) 2:1
16:00. 24 серпня 2016
м. Тернопіль. Тернопільський міський стадіон. 3000 глядачів
Кубок Тернопільської області. Фінал.

Уже за два місяці до фіналу кубка Тернопільщини я почав стежити за Нивою і чекати вихіду тернопільського клубу в фінал. Дуже хотілося побачити Ниву і її фанатський рух на центральному міському стадіоні. На жаль, клуб нині не проводить свої матчі чемпіонаті області на ньому. У місті Ниву не хоче бачити міська влада в особі ВО Свобода, яка утримує свій штучний ФК Тернопіль. За останній місяць я зустрічаю вже другий ФК, який має трабли з міською владою. Шкода, що існує такий ідіотизм. Чужим або штучним клубам - все, а свої рідним - ніфіга.

Перед матчем частина місцевої ультри провела прохід містом. Нічого надприродного, але вся тридцятка, яка йшла по місту шизіла активно. Перехожі були в захваті і знімали марш. На стадіоні зібралося близько 3000 чоловік - мені здалося, що основна маса прийшла саме на рідну Ниву, а не на фінал кубка області. З Бережан активних уболівальників зафіксовано не було. А ось тернополяни зібрали на рідному секторі близько 70 фанатів. Вже близько 9 місяців фанати не були тут...

На жаль, нині ультрас в Україні не заморочується і замість креативних перфів тупо палять фаєри. А ось фанати Ниви вирішили все таки витратити бабло, час і сили на створення чогось оригінального. Через сильний вітер задумане не особливо вийшло, зате вперше в Україні фанати використовували кольоровий пудру з індуїстського фестивалю Холі. Фарби було замало, тому виглядало не так ефектно, але початок покладено. На жаль, не встиг сфотографувати цей перф… Особисто я люто плюсую тернопільських ультрас за старання. Взагалі рух Ниви дуже сподобався. Не зважаючи на літо і моду на «небезпечних хуліганів» фанати Ниви практично всі прийшли з розами. Супорт теж приємно здивував - замість зарядів багато пісень і до того ж пару своїх придуманих. На мій погляд в плані організації й бажання щось зробити в ультрас Ниви є чому повчитися напевно всім рухам країни. Після фінального свистка і виграшу першого трофея «нової» Ниви фанати з сектора побігли на поле святкувати цю перемогу з командою. Після офіційної церемонії нагородження на цей раз гравці відправилися до фан-сектору з двома кубками (один є перехідним, інший залишається клубу)

Хочеться написати і про місто: Не дарма все-таки Брати Гадюкіни про файне місто Тернопіль співали. Так, тут може немає стількох старих будівель як у Львові, але по чистоті, доглянутості Тернопіль один з кращих в Україні.