Прем’єр ліга. Тур 7
13 вересня 2016
Головним матчем туру, звичайно ж, стала гра між Шахтарем та Динамо, що відбулась у Харкові на стадіоні Металіст. Давненько у нас в країні не було поєдинків, на які було продано всі квитки. В щотижневому огляді ми детально розберемо все, що відбувалось на трибунах стадіону. Але не тільки про цей матч буде йти мова, цікаві події також відбувались в інших зустрічах. Про кожен з матчів туру читайте далі.

Шахтар - Динамо 1:1 (09.09.2016)
Головний матч туру, а, можливо, і всього першого кола, було призначено на п’ятницю через те, що вже сьогодні Динамо стартує в Лізі Чемпіонів, тому кияни попросили додатковий день для відпочинку. Несподівано для всіх (багато хто вже мав квитки до Львова на руках) Шахтар вирішив проводити гру в Харкові, і для них це було правильним рішенням - по вінця заповнений 40-тисячний стадіон цілком і повністю симпатизував донецькому клубу. Кузьма активно розмахувала помаранчевими прапорцями, скандувала "Шахтар-Шахтар!" і пускала "хвилю" по трибунах. В якийсь момент більшість присутніх на стадіоні запалила ліхтарики та мобілки і почала скандувати... "Металіст!".

Втім, складалось враження, що далеко не всі на трибунах є харків’янами. Кузьма не хотіла разом з фанатами виконувати Гімн України, заряджати "Хто не скаче - той москаль!" та інше, а коли київський та донецький сектори влаштували перекличку "Слава Україні - Героям Слава!", кузьмичі на трибунах почали її освистувати. Минулого року, коли Динамо грало на виїзді проти Металіста, публіка на стадіоні була налаштована набагато патріотичніше. Також слід зазначити, що деякі кузі досить агресивно поводились біля гостьового сектору, за що закономірно відхопили люлєй.

Про сектор донеччан. Зібрали помаранчево-чорні на секторі трохи більше 200 чоловік. Традиційно були представники Полтави, звичайно ж, були і патріотичні банери. А великий жовто-блакитний прапор прикрашав сектор протягом всього матчу. Традиційно для таких матчів кроти були в чорному. Після голу запалили штук 5 фаєрів та помаранчевий дим, але виглядало воно не дуже. Кілька разів починали переклички з киянами, на що ті радо відповідали.

На гостьовий сектор було продано всього близько 780 квитків, хоча в нинішніх реаліях це теж можна назвати непоганим результатом для столичного руху. Дивно, але деякі динамівські банди проігнорували цей виїзд. Зокрема, на секторі не було помічено взагалі нікого з Родичів. Шиза була цілком достойною, особливо коли кияни стали по торсу в другому таймі. Піротехніку біло-сині палили двічі - досить потужно після голу і ще раз на 88-й хвилині. Що цікаво, на секторі Динамо були помічені представники Металіста, Кривбаса, краматорського Авангарду, і якщо останні навідувались на матчі столичного клубу частенько і раніше, то по перших двох двіжах... схоже, після припинення перемир’я мапа фанатських союзів може зазнати суттєвих змін.
Фанати Шахтаря
Фанати Динамо


Зоря - Сталь 2:2 (10.09.2016)
Фанати Сталі вже звикли постійно катати, тому для них не було проблемою приїхати і до Запоріжжя, на гру з Зорею. Традиційно вони захопили із собою прапори, які використовували протягом всього матчу. Кидаються в очі смішні головні убори у споукмена та барабанщика, вони вже не перший раз віджигають таким чином. Сектор Зорі зібрав всього 5 чоловік.
Сектор Зорі
Фанати Сталі

Зірка - Карпати 1:0 (11.09.2016)
Маємо багато фото сектору Вулканів і один знімок жовто-червоного сектору ISF. Перші перед грою пройшлись маршем до стадіону, а сектори в зелено-жовтих та жовто-червоних прапорах - це вже традиція. Зірка здобула першу перемогу в чемпіонаті, тому настрій у фанатів був дуже піднесений. А от Карпати знову програли у футбол. Цього разу за грою команди на виїзді спостерігали півсотні зелених левів.
Фанати Зірки
Сектор Карпат

Ворскла - Волинь 2:1 (11.09.2016)
Фанати Волині, долаючи значну відстань, приїхали підтримати рідну команду в кількості десяти чоловік. Фанати Ворскли вивісили текстівку з написом "Побили дошки - не поб’єте пам’ять!" - перед грою в Полтаві невідомі розбили 5 меморіальних дошок пам’яті героїв війни на Донбасі. Це був вже не перший акт вандалізму в Полтаві, попередній раз меморіальні дошки було відновлено. На наступний день після матчу в Полтаві відбувся пікет обласного управління національної поліції з вимогою знайти та покарати винних.
Фанати Ворскли
Фанати Волині

Чорноморець - Олександрія 1:0 (11.09.2016)
Весело провели час фанати Чорноморця та Олександрії, про що свідчать фото з матчу.
Фанати Чорноморця
Фанати Олександрії

Олімпік - Дніпро 3:0 (11.09.2016)
Олімпік, витіснивши місцеву команду із Сум, грає на їхньому стадіоні, тому тепер всі будуть їздити на виїзд саме туди. Фанати Дніпра у доволі непоганому складі приїхали на виїзд, а також запалили трохи піро під час матчу.
Фанати Дніпра