Жемчужина (Одеса) - Карпати (Львів) 0:0 [4:5 пен.] (21.09.2016)
25 вересня 2016
Жемчужина(Одеса) - Карпати (Львів) 0:0 [4:5 пен.]
16:00. 21 вересня 2016 року.
м. Одеса. "Спартак". 2100 глядачів
Кубок України. 1/16 фіналу.

За останні пару років я частенько бував в Одесі, але до сьогоднішнього дня не доводилося бути на стадіоні "Спартак". Я принципово не хотів пробивати його без матчів, не хотів "псувати апетит". Дочекавшись чергового жеребкування кубка України, мені пощастило, але не пощастило Жемчужині... в Одесу їдуть Карпати. Без жодних сумнівів я вирішив їхати та зацінити новий для себе стадіон, подивитися цікавий матч і на власні очі побачити "хлопцiв з Бандерштату".

За день до виїзду Південну Пальміру накрило дуже міцним дощем та ураганом. Я вже думав, що матч скасують... Але офіційна сторінка Жемчужини в соцмережі мене запевнила, що матч відбудеться.

Приїхавши на місце, я був більш ніж здивований. По місту я не побачив жодних ознак того, що ще вчора тут було стихійне лихо. Одеса-мама і не з таких колотнеч вибиралася...

Попередньо потрапити на стадіон не вдалося. Стюарди почали пропускати вболівальників тільки за годину до гри. Квиток на матч коштував 20 гривень, плюс у навантаження дали безкоштовну програмку (дрібниця, але приємно).

Навернувши пару кіл навколо поля, оглянувши і пофоткавши стадіон, я так і не побачив жодних наслідків від вчорашнього потопа. Хіба що воротарські майданчики були схожі на болото...

Перед матчем з колонок стадіону лунали колоритні одеські пісні. При цьому не обов’язково бути одеситом, щоб знати майже усі треки. Є в цьому своя родзинка, слухаючи дані мотиви, ти розумієш, що "ты таки в Одессе"!

Народ почав потихеньку підтягуватися на трибуни... Причому так "потихеньку", що це тривало майже до кінця першого тайму.

Прибув і львівський десант, в кількості 130 осіб. Усі на клубних кольорах і з десятком банерів. Я розташувався на протилежній трибуні з метою відчути стадіон і поспостерігати за гостьовими ультрас. Особливо сподобалися заряди хлопцiв з Бандерштату. Співали та кричали злагоджено і голосно, та так, що місцевих це почало злити не по-дитячому. Хітом дня були вигуки "кубок Львову"! Від цієї фрази одеські вболівальники злилися ще більше.

Просидівши там весь перший тайм, я рушив навколо стадіону, з метою пошукати ще щось цікаве. Ну, і ближче до львівського сектору. Роздивляючись стадіон, я "змалював" на трибунах скаута Олександрії, який конспектував і замальовував тактику Карпат.

Побачив і місцевих активних уболівальників, яких було шість человік. Мужчинки били у барабан і гнали своїх уперед, запиваючи всю цю справу пивасиком.

У перерві керівництво Жемчужини розігрувало призи. Таке залучення вболівальників на трибуни стало свого роду традицією. Моя думка така, що це правильне рішення.

На початку другого тайму щільна грядка приїжджих ультрас запалила димовухи і фаєра. Подимили на славу, що аж позбігалися представники порядку, і МНСника з собою привели. Але тут оперативно спрацював представник клубу ФК Карпати, запевнивши тих, що все буде нормально, і на поле ніхто нічого кидати не буде.

Була присутня на матчі група молодих людей, в кількості десяти чоловік, які стояли на протилежному від приїзджих ультрас трибуні, і запам’яталися тим, що одного разу затягнули з приїзджими перекличку "зіга-зага ... хой-хой-хой". А в кінці матчу у весь голос кричали пісні "Жиган-лімон" і "Білі троянди" :)

Що стосується гри, то тут Карпати володіли перевагою майже весь матч і мали багато гольових моментів. Господарі в свою чергу сподівалися на контратаки. Були в них і свої гольові моменти, але реалізація підвела. Завдяки впевненій грі голкіпера і захисників Жемчужини (а ще вологому і грузлому полю), рахунок так і не вдалося відкрити.

Овертайм пройшов в атаках Карпат. На лінії воріт блискуче діяв голкіпер одеситів. За чотири тайми команді Прем’єр-ліги так і не вдалося розпечатати ворота команди другої ліги. А це означає пенальті... А пенальті - це лотерея... Роман Мисак відбив перший, а далі його партнери по команді реалізували всі п’ять ударів. У підсумку Карпати "зі скрипом" проходять до наступного раунду.

Під час одинадцятиметрових ударів ультрас Карпат знову подиміли. А після фінального свистку, вибігли на поле святкувати перемогу разом з гравцями.