Прем’єр ліга. Тур 11
18 жовтня 2016
Встигли скучити за футболом за довжелезні два тижні? Ми - так! Та й фанати українських клубів, здається, також. Кожна гра 11-ого туру запам’яталась чимось цікавим та мала свою родзинку. І це стосується як подій на трибунах, так і боротьби на полі. Як втрачали очки лідери турнірної таблиці, ви можете прочитати у різноманітних оглядах та статистиках туру, а от для того, щоб дізнатись, чим же таким відзначились фанати кожного з клубів Прем’єр-ліги, читайте черговий звіт.

Зоря - Волинь 2:0 (15.10.2016)
Не зважаючи на те, які успіхи в чемпіонаті демонструє їх рідний клуб, відвідуваність фанатами матчів Зорі продовжує падати. Не став виключенням і суботній матч луганчан проти Волині. Домашній сектор запорізького стадіону майорів поодинокими ультрас на фоні нового банеру "МУЖИКИ", про який ми вже згадували у минулому звіті. А може, замість підтримки команди, хлопці вирішили спрямувати усі свої сили на створення нової партії стікерів, яка побачила світ вже у понеділок? :) Відповідь на це питання ми навряд отримаємо, але факт лишається фактом - клуб, який посідає третє місце в турнірці, на останній грі прийшло підтримати до двох десятків фанатів.
Фанати Зорі
Двадцятеро відчайдухів з Луцька подолали майже тисячу кілометрів для того, щоб підтримати свою команду у матчі з ненайлегшим суперником. Нічим особливим хлопці у матчі не відзначилися, але те, що команда має хоч і невелику, але стабільну підтримку, де б вона не грала - вже дуже крутий результат.
Волиняни на виїзді

Олімпік - Шахтар 1:1 (15.10.2016)
Фанатів Олімпіка на матчі помічено так і не було, а от донеччани про саппорт своєї команди не забули, і навіть, збираючись в Суми, прихопили з собою трошки піро, яке потім під час матчу прикрасило гостьовий. Ще на секторі можна було побачити нашвидкоруч створений привітальний банер.
Сектор Шахтаря

Чорноморець - Динамо 1:1 (15.10.2016)
Піротехніки на цьому матчі було спалено від душі. Обидва сектори фанатів Чорноморця запалювалися того вечора файєрами. Ними хлопці підсвітили виконану ненайкращим чином текстівку "FCCO", яка з’явилася на 5-ому секторі, а також вивісили банер "Слава воїнам АТО" на честь дня Захисника України.
Фанати Чорноморця, сектор 20
Фанати Чорноморця, сектор 8+8
Кияни теж не пасли задніх на цьому матчі. Тематику перфу, як і фанатам одеського клубу, підказало свято, яке пройшло напередодні. Тому, не дуже ламаючи голову, хлопці сгенерували досить цікаву ідею. Гостьові сектори стадіону "Чорноморець" того вечора затягнуло маскувальними сітками, а на банерній лінії з’явився камуфляж з написом "Захисникам України одвічна слава!". Не обійшлося і без непоганої кількості піро, яке запалило трибуну після забитого голу. А от ложкою дьогтю став жест одного зі стюардів, який знаходився біля гостьової трибуни. Після того, як на четвертій доданій хвилині матчу у ворота киян залетів прикрий гол і рахунок став 1:1, він почав показувати фанатам Динамо досить непристойні жести, за що трохи не отримав добрячих стусанів.
Ультрас Динамо на виїзді

Олександрія - Сталь 2:0 (16.10.2016)
Чи то наближення зими та зниження температури на вулиці, чи те, що матч поставили на другу годину дня суботи, слугували причиною погіршення відвідуваності матчів рідного клубу жителями Олександрії. Але на фанатів усілякі такі речі не діють - на 10-ому секторі стабільний склад, який стоїть за свою команду за будь-яких умов. Цікавий факт: поки одні хлопці лишились вдома, щоб гнати клуб вперед, інші в цей же час брали участь у турнірі з реалістичних боїв "ІДУ НА ВИ", що пройшов у столиці. В боях двоє олександрійців виступили достойно, проявили волю до перемоги і сміливість. Один з них привіз додому бронзу.
Фанати Олександрії
Чотири десятки хлопців приїхали до Олександрії, щоб підтримати команду з Кам’янського. В цілому, трибуни Сталі виглядали цілком гідно, але трохи попсував картину банер зі зверненням до головного тренера команди Якоба Галла, розібрати суть якого можна було лише прочитавши текст тричі (Y.G. - ти тренер чи турист?). Та і його виконання лишає бажати кращого.
Сектор сталеварів

Зірка - Ворскла 2:0 (16.10.2016)
А у фанатів Зірки був свій привід влаштувати справжнє свято на вулицях Кропивницього. І навіть не один. По-перше, їх клуб відзначив свій день народження - команді виповнилося 105 років, а по-друге, хлопці з HVF теж святкували досить значну дату - 20-річчя з дня створення угрупування. На честь цих подій вони разом з полтавчанами пройшлися маршем, задиміли все навколо та завдали жару. На трибунах було не менш гаряче. Два банера - "20 років з командою" та "HVF XX" на фоні великої кількості файєрів стали прикрасою жовто-зеленого сектору під час матчу. А червоно-жовті, в свою чергу, створювали, хоч і не таку гарячу, але атмосферу за допомогою великих прапорів та піротехніки.
Фанати Зірки, жовто-зелені
Фанати Зірки, червоно-жовті
Полтавчани приїхали до друзів складом у 80 чоловік. Хлопці організовували автобус на цей матч, але кількість охочих зростала на очах, тому всім вписатись у нього не вдалося. Вже по ходу п’єси фанатам довелось розрулювати транспортне питання. Але всі дістались Кропивницького цілі та неушкоджені. На трибуні протягом усього матчу панував нон-стоп та було запалено трохи піро. Також було розгорнуто текстівку "HVF вітаємо!", яку потім повісили на банерній лінії.
Полтавчани на виїзді

Карпати - Дніпро 1:1 (16.10.2016)
Леви на цьому матчі виглядали дуже яскраво, не дивлячись на те, що підготовлений ними банер особливою оригінальністю не відрізнявся. Першою думкою, яка промайнула в моїй голові при перегляді фото з трибун, була "о, майже як у Вереса на минулому матчі". Не обійшлося також без їх крутезних двуручників та зеленого диму.
Сектор Карпат
Дев’яносто фанатів синьо-біло-блакитних завітало до міста Лева на тих вихідних. Чорними річницями для дніпрян відзначилися ці дати - одразу двох хлопців втратили вони минулого року. В пам’ять про одного з них на секторі з’явився чорний банер. А поки вони згадували друзів та шизіли на віражі, у Дніпрі відбувся велопробіг від благодійного фонду Романа Зозулі.
Дніпряни у Львові