Прем’єр ліга. Тур 14
05 листопада 2016
От і відгримів ще один тур української Прем’єр-ліги, і ми все ближче до зимового затишшя, довжиною в півтора місяці. Але зараз думати про це рано, так вважають і українські фанатські рухи. От і цими вихідними ніхто не сидів склавши рук - багато двіжів докладали зусилля до створення яскравої підримки для своїх команд. І, навіть не враховуючи кількість дискваліфікацій для фанатів у цьому турі, все в них вийшло. А щоб дізнатись, як саме це було в різних куточках України - читайте черговий звіт з трибун Прем’єр-ліги.

Волинь - Сталь 0:1 (04.11.2016)
КДК ФФУ прийняв рішення закрити луцький стадіон «Авангард» на два найближчих матчі. Причиною такого рішення стала поведінка луцьких вболівальників, які на матчі 12-го туру УПЛ декілька разів скандували заряди нацистського характеру. Отож, саме ця гра відбулася при порожніх трибунах. В принципі, видовищним цей матч не назвеш, тож вболівальники майже нічого не втратили. Єдиний гол у цій грі був забитий сталеварами з пенальті на 22-й хвилині. Команда з Кам’янського не залишилась без підтримки - 13 сталеварів приїхали до Луцька підтримати своїх улюбленці. Але дивились матч не на звичному гостьовому секторі, а у VIP-ложі...
Порожній сектор Волині
Фанати Сталі

Зірка - Олімпік 1:2 (05.11.2016)
Як і в минулому матчі, великих перфів ультрас Зірки не влаштовували. Використовувалися вже традиційні прапори та розтяжки. На одній з розтяжок був надпис «Не за ім’я на спинах, а за емблему на грудях». Настрою вболівальникам зовсім не додає гра їх команди, Зірка програє третій матч поспіль. Так і в цьому поєдинку фортуна посміхнулася донеччанам, які вдруге в сезоні здобули перемогу в Кропивницькому.
Фанати Зірки

Карпати - Ворскла 1:0 (05.11.2016)
Є друга перемога львівських Карпат у цьому сезоні – як довго, напевно, цієї події чекали вболівальники останньої, на даний момент, команди турнірної таблиці. Як і на матчі з Динамо, сектори львів’ян прикрашали великі прапори. Проте народу на секторі більше не стало. Також треба відмітити, що стадіон був частково дискваліфікований, а місцевих вболівальників пускали лише на декілька секторів.
Фанати Карпат
24 полтавчанина в цей день приїхали підтримати свою команду на майже порожній Арені Львів. Слід відзначити, що полтавські футболісти приїхали на цю гру потягом. Можливо, на них вплинула втома, адже команда знову показала чергову мляву та невиразну гру, а вболівальники поїхали додому з поразкою і без настрою.
Фанати Ворскли

Чорноморець - Зоря 0:0 (06.11.2016)
Цей тур надовго запам’ятається більшості уболівальників через дискваліфікації фанатських секторів. Одеські ультрас не стали виключенням. Замість звичного 20-го сектору, господарі зайняли сектор у кутку на другому ярусі, під одним із двох цифрових табло. Під гуркіт барабану одесити гнали свою команду вперед, при цьому активно використовували декілька прапорів. Театрали (сектор 8+8) знаходились на звичному для себе місці. Вони стабільно виступають проти системи, і цього разу знову спалили кілька фаєрів.
Фанати Чорноморця
Що ж стосується гостей, то до південної Пальміри завітало трохи більше двадцяти вболівальників луганської команди, які розташувалися на дев’ятому секторі. Трибуни прикрашало декілька невеличких банерів, серед яких був той самий славнозвісний «Мужики» - куди ж без нього. Команда так і не змогла подарувати перемогу своїм ультрас, які заради підтримки свого клубу з’їжджаються з усієї України. Можливо, Зоря за моментами перевершила одеситів, але в цілому матч залишив після себе в’язке враження, тому два нулі на табло можна вважати закономірністю.
Фанати Зорі

Дніпро - Динамо 1:2 (06.11.2016)
У цьому турі у дніпрян безумовно був найкращий перф. На початку матчу господарі розтягнули великий банер із зображенням козака та надписом «Чия відвага – того і перемога». Все це дійство супроводжувалося піротехнікою. Стосовно піро, то палили дніпряни декілька разів за матч. Палили від душі, так що на полі майже нічого не було видно. Не зважаючи на останні проблеми, на секторі господарів було чимало народу. Не дивлячись ні на що, вони залишаються відданими своєму клубу. Така підтримка надихнула Дніпро на бойову гру. Вони навіть мали непогані шанси зачепитися за нічию, проте гол-шедевр від Сергія Сидорчука визначив долю переможця. В другому таймі на секторі дніпрян висіла текстівка з написом "#FreeOvcharenko" - таким чином вони намагаються звернути увагу спільноти до проблеми чотирьох луганських фанатів, яких було затримано в ЛНР і яким інкримінують терористичну діяльність...
Фанати Дніпра

Як зазначалося вище, для багатьох команд у цьому турі були закриті домашні сектори. Але вперше в своїй практиці КДК ФФУ вирішив закрити гостьовий сектор - кияни були покарані за піротехніку на попередніх виїздах. Втім, перепоною для гостей це не стало, київські ультрас просто купили квитки на сусідній з гостьовим сектор. У киян була найчисельніша підтримка у цьому турі. Пошизіти за Динамо приїхало 265 вболівальників зі столиці та інших міст країни. Підтримували команду вже традиційними зарядами та перекличками з дніпрянами. Піро палили після кожного забитого голу. Варто також відзначити, що футболісти стали значно активніше підходити подякувати фанатам за підтримку в останніх кількох матчах...
Фанати Динамо

Олександрія - Шахтар 1:2 (06.11.2016)
Вболівальники Олександрії розташувалися на вже звичному 10 секторі. Підтримати господарів у матчі проти лідера чемпіонату прийшло близько 60 ультрас. Не залишили без уваги день народження півзахисника клубу Дмитра Леонова, розтягнувши банер невеличкого розміру з надписом «Леонов 28».
Фанати Олександрії
Підтримати гірняків приїхало 22 донеччанина. Сектор гостей прикрашало декілька банерів з надписами – «FCSD on tour», «За рідний клуб, за рідне місто». Варто відзначити, що Олександрія ледь не дала бій Шахтарю, у господарів навіть була можливість вирвати нічию, але подарунком долі у вигляді штрафного господарі не скористалися. Тому в черговому матчі між Олександрією та Шахтарем був вже звичний сценарій – гідна гра від аутсайдера, перемога фаворита. Тож, донецькі вболівальники планували поїхати додому у гарному настрої та з перемогою. Але виїзд не пройшов для них спокійно і закінчився проблемами з правоохоронцями, та навіть затриманнями.
Сектор Шахтаря