Прем’єр-ліга. Тур 18
12 грудня 2016
Новорічна атмосфера витає в повітрі вже десь зо два тижні, а от сектори ультрас по-справжньому вона захопила в останньому турі цього року. Більшість движів приходила на сектор традиційно на розах, а також притримувалась новорічного дрес-коду. Волиняни завершили цей сезон яскравим фан-маршем. Новий рекорд за жовтими картками встановили справжні костоломи туру - футболісти Олександрії та Чорноморця. Ну, і звісно ж, родзинкою на торті стала крижана феєрія у ель-класико та яскраві перфоманси від київських та донецьких ультрас. Про усі ці події можна прочитати в останній у цьому році підбірці новин з ультрас-секторів та футбольних полів.

Дніпро - Олімпік 1:1 (09.12.2016)
Все можливе зробили як дніпряни, так і донеччани, аби закінчити осінньо-зимову частину сезону на мажорній ноті. Повністю віддалися грі суперники і залишили на полі всі свої сили. Що стосується результату, то нічия - цілком закономірний підсумок зустрічі, хоча навряд чи цей підсумок влаштує підопічних Санжара і Михайленка.

На секторі господарів знову не дуже весело з відвідуваністю. Цього разу обійшлося без надзвичайних перфів, гнали команду уперед потужним звуком та вже звичними зарядами, а також палили піротехніку. Невеличка група вболівальників, що переглядає матчі на окремому від ультрас секторі та має кілька власних банерів, підняла банер з надписом «Ви для нас завжди чемпіони!!!» і запалила декілька димів.
Фанати Дніпра


Волинь - Ворскла 0:1 (10.12.2016)
Обидві команди підійшли до гри з різним настроєм. Полтавчани - окрилені повторним успіхом у грі з Динамо, лучани - з вантажем серії без перемог, яка налічувала вже шість матчів. Для Волині, з огляду на побудову нової команди, подібні спади - цілком логічний процес, який не повинен стати приводом для паніки. Втім, розвивати майстерність молодих гравців куди простіше на тлі позитивних емоцій, тому на зимову перерву бажано було йти з перемогою в останньому матчі року. Проте лучанам не вдалося вирвати навіть нічию.

Фанати Волині влаштували фан-марш на підтримку хрестоносців. Традиційно марш розпочався на Замковій площі з урочистого виконання Гімну України. Супроводжувалась хода зарядами на честь Волині, а також патріотичними зарядами. Фани віддали шану біля стенду пам’яті героям Небесної сотні та загиблим в російсько-українській війні, після чого вийшли на центральний проспект міста, де врешті змогли дати волю піротехніці. Декілька потужних шашок оповили вулицю густим туманом, з якого доносилось: «Нам потрібна перемога!», «Волинь зі Стиря!», «Віва-віва Україна!» та інші заряди.
На трибуні за лучан фанатіло близько 60 чоловік, які намагались дотримуватись білого дрес-коду. Сектор прикрашав лицьовик «Волиняни». Після гри ультрас разом з командою зробили колективне фото.

Відстань у 728 км подолали 16 полтавчан, серед яких була одна дівчина. Декілька вболівальників зелено-білих створювали новорічний настрій на секторі, одягнувши шапки Діда Мороза. Після забитого голу шиза стала веселішою. Під кінець матчу половина хлопців стала по торсу, почався нон-стоп, який завершився виконанням гімну. Після фінального свистка гравці Ворскли підійшли до сектору, щоб подякувати вболівальникам за підтримку та зробити колективне фото, яке супроводжувалося спільними зарядами. Такі знімки, по суті, стали вже традиційними для більшості фанатських рухів України...
Марш фанатів Волині

Сектор Волині
Сектор Ворскли

Карпати - Зірка 2:3 (11.12.2016)
Кожна з команд отримала своє. Одні після цієї перемоги отримали реальні шанси поборотися за місце в першій шістці. Інші ще міцніше закріпилися там, звідки можна випасти тільки в травні. Карпати зазнали від Зірки перше за 50-річну історію протистояння домашню поразку. Однак найбільше шанувальників зелено-білих пригнічує не це, а відстань у 5 очок від передостаннього місця в турнірній таблиці. Карпати завершили, напевно, найгірший рік в своїй історії.

Чисельна армія фанатів зелених левів підготувала перф до 9-річчя банди Banderstadt, але той був фактично зірваний зусиллями стюардів Львів-арени та поліції. Запалити вдалось лише незначну частину від запланованого. Сектор прикрашав лицьовик, приурочений до свята, також активно використовувалися прапори.

Для дванадцяти відчайдухів відстань у майже 700 км не стала перепоною, аби активно підтримати свою команду. Окрім прапору України, сектор кропивчан прикрашали вже знайомі банери «Тільки перемога» та «Традиції понад усе». Не забули хлопці зробити колективне фото на голому торсі.
Фанати Карпат
Сектор Зірки

Олександрія - Чорноморець 2:1 (11.12.2016)
Напружена гра, розв’язка якої сталася за десять хвилин до закінчення основного часу. Матч видався скупим на гострі моменти, а після перерви командам і зовсім стало не до футболу. Ніби підтверджуючи статус одних з найгрубіших в чемпіонаті, суперники вдосталь нахапалися жовтих, зібравши їх на двох одразу шістнадцять, після чого було вилучено по гравцю в кожної з команд. Завдяки перемозі Олександрія не просто зміцнює свої позиції, але також обходить Олімпік і буде зустрічати новий рік на четвертій сходинці. Головним же позитивним аргументом для Чорноморця перед виходом на зимові канікули є більш складний календар навесні у Ворскли.

Матч з одеситами відбувся за три тижні від різдвяних свят. Тому олександрійці прийшли на сектор у відповідному одязі. Так пізно команда з Олександрії ще ніколи не завершувала футбольний рік. Перемога і четверте місце в таблиці стало приємним подарунком під ялинку. Шизіли за господарів трохи більше 50 вболівальників. Окрім новорічного дрес-коду усі були на розах та палили бенгальські вогні. Крім звичних банерів Олександрії паркан прикрашав червоно-білий банер друзів з Білої Церкви. Після фінального свистка команда в повному складі підійшла до 10 сектору.

Майже півсотні фанатів з Південної Пальміри приїхали підтримати Чорноморець. У цьому турі одесити дуже активно використовували піро. Палили багато та від душі. Така активність від сектору гостей викликала незадоволення у місцевих правоохоронців, які намагались хоч якось заспокоїти порушників спокою. Варто відзначити і трабли хлопців з сектору 8+8, які мали проблеми з потраплянням на сектор в другому таймі.
Фанати Олександрії
Сектор Чорноморця

Сталь - Зоря 0:2 (11.12.2016)
Статус претендента на медалі чемпіонату зобов’язував Зорю грати краще, домагатися результату всупереч обставинам, бути готовим до того, що суперник буде протистояти з подвоєною енергією. Луганська команда до всього цього лише звикає, але певні успіхи вже є. Більше години у команди Юрія Вернидуба не виходило взагалі нічого, але півтора моменти допомогли вичавити максимум з мінімуму. У таких випадках прийнято говорити про клас суперника.

Підтримати господарів у морозний вечір прийшло близько п’ятидесяти вболівальників. Новорічна атмосфера охопила і сталеварів. Керував парадом Дід Мороз. Замість «запалювання ялинки», запалювали піротехніку. Вийшло яскраво. Для перфу також використовували декілька прапорів та банери.

Повболівати за луганчан до Дніпра приїхало 3 вболівальника. Напевне найвідданіші. Після гри футболісти залюбки підійшли до сектору, щоб подякувати цим трьом героям за підтримку.
Фанати Сталі
Сектор Зорі

Динамо - Шахтар 3:4 (12.12.2016)
172-е Класичне вдалося. З футбольної точки зору. І з точки зору глядачів, враховуючи морозну погоду. Втім, матч вартував, щоб його відвідати хоча б тому, що в ньому було встановлено три "рекорди" протистоянь Динамо та Шахтаря - найшвидший гол, найрезультативніший матч і два автоголи від одного гравця. Не обійшлося і без вже традиційних бійок та вилучень. Взагалі, класико виявилося найцікавішим поєдинком між цими командами за кілька останніх років. У ньому вдало поєдналося все: бажання перемогти, настрій на гру, майстерність виконавців і велика кількість гольових моментів. Два автоголи, два вилучення, зміна рахунку на користь кожної з команд в ході зустрічі і сім забитих м’ячів - все це лише посилювало приємний післясмак матчу. Після гри сталася ще одна визначна подія. Легенда та серце команди, незмінний капітан, вічно перший Олександр Шовковський вирішив повісити бутси на цвях. На жаль, через травму Олександр не змін зіграти свій прощальний матч.

У киян, як і завжди, на домашніх матчах найчисельніша підтримка в країні. Цього сезону лише двічі кияни збирали таку кількість на домашках - на Наполі і на Бенфіку. На початку зустрічі біло-сині підготували перф, присвячений 15-річчю фірми CAPITALS - найстарішому колективу динамівської трибуни. «WE ARE TOP! WE ARE MOB! WE ARE CAPITALS!» - саме такий надпис прикрашав сектор, ще яскравішим він став після того, як його підсвітили фаєрами. Ще більша кількість піро була спалена вже після першого голу на 14-й секунді зустрічі. Далі був другий гол та друга хвиля піро. В другому таймі була піднята текстівка «Ігор Бєлаз живи вічно» та організовано хвилину мовчання у пам’ять про загиблого побратима з колeктиву ALBATROSS - Ігоря Білошицького. Після матчу майже вся команда підійшла до сектору, аби подякувати ультрас за гучну підтримку. Більша частина гравців подарувала фанам свої футболки, але перед цим було ще кілька запалів піротехніки наприкінці матчу.

Що стосується сектору Родичів, то окрім вже звичних фаєрів вони палили блакитні та чорні дими. А також використовували білі та сині прапорці. Футболісти Шахтаря вже не вперше провокують фанатів Динамо, цього разу після 4-го голу вони практично повним складом прибігли святкувати взяття воріт впритул до сектору Родичів, за що й отримали кілька фаєрів на свою адресу...

Шахтар знову зібрав на НСК Олімпійський повний гостьовий сектор вболівальників. Воно і не дивно. Це ж класико, та й донецьких проживає в Києві досить багато. З цієї кількості активно шизіли трохи менше половини. На початку матчу донеччани також підготували яскравий перф за допомогою помаранчево-чорних модулів, які по центру прикрашали два схрещених молота. Все це увінчувалося лицьовиком з надписом «До перемоги». Звісно, не обійшлося і без піро кілька разів протягом матчу. Паркан сектору також прикрашала текстівка «Белаз, Тихий» на честь загиблих бійців.
Ультрас Динамо

Сектор Родичів
Сектор Шахтаря