Прем’єр-ліга. Тур 30
24 травня 2017
Майже добіг кульмінації сезон Прем’єр-ліги. Інтригою є хіба що боротьба за останні місця у Лізі Європи, а от лідери відверто "дограють" свої матчі. Через те, що команди демонструють далеко не найвищій рівень футболу, відвідуваність на стадіонах знову стала зменшуватися. Чудову шизу у цьому турі продемонстрували вболівальники Дніпра та Карпат. Ну, а найкращий перф підготували ультрас з Києва. Детальніше про всі події можна дізнатися у нашому черговому звіті.

Зірка - Волинь 2:0 (20.05.2017)
Без мотивації важко. Але є у таких матчів і інший, світлий бік. На команди не тисне відповідальність за результат, тому тренери і гравці можуть почуватися розкуто. Щось подібне і було у цьому протистоянні. Змістовним перший тайм важко назвати. Зате команди добре виглядали з точки зору старань, налаштування. Особливо – Волинь. Різко гра лучан контрастувала з їхньою грою у минулому турі. Зірка в першій половині зустрічі створила трохи більше моментів, проте забити змогла лише у другому таймі, трохи більше наростивши перевагу. До перемоги господарі справу довели на класі, забивши в друге.

Трохи більше ніж п’ятдесят кропивчан підтримували Зірку на фан-секторі. Як і в попередній грі, кропивницькі вболівальники підтримували команду за допомогою прапорів. Тепла погода дозволила хлопцям стати по голому торсу. Майже така ж кількість зібралася на секторі IRON STAR FIRM. Підтримку команді організували з червоно-жовтими прапорами.

Семеро волинян пробили виїзд до Кропивницького.
Фанати Зірки
Фанати Волині

Сталь - Дніпро 0:1 (20.05.2017)
Турнірних завдань перед Сталлю в цьому чемпіонаті вже не стоїть, а Дніпро формально ще бореться за місце в Прем’єр-лізі, проте справжні проблеми синьо-біло-блакитної команди знаходяться в іншій площині і вирішити їх на футбольному полі неможливо. Скоріш за все наступний сезон дніпряни почнуть в Другій лізі, об’єднавшись з якось з команд. Проте, Дніпро дав хороший бій сталеварам, особливо здорово дніпряни виглядали в першому таймі, а коли домоглися успіху, віддали ініціативу супернику. Справжній шквал атак обрушили підопічні Кучука і завдали 17 ударів по воротах Луніна, ось тільки в площину воріт у кам’янчан було всього декілька пострілів.

23 сталевари підтримували господарів у цьому матчі. Хлопці підготували текстівку з написом "Нам потрібен стадіон". Вже не перший раз вболівальники Сталі таким чином звертаються до керівництва клубу, а у відповідь цілковита тиша. На голому торсі та під гуркіт барабану гнали команду уперед. Також для підтримки були використані декілька прапорів.

16-й сектор гостей на Метеорі був майже повний. Перед грою вболівальники зробили колективне фото на згадку. Дніпряни знову розганяли вітер великою кількістю біло-синьо-блакитних прапорів та спалили від душі чималу кількість піро. На секторі була чудова атмосфера, напевне таким чином дніпряни красиво прощалися з Прем’єр-лігою, а може і з професійним футболом…
Сектор Сталі
Сектор гостей

Карпати - Ворскла 0:1 (21.05.2017)
Карпати в минулому турі перемогли Дніпро, полегшивши собі життя в боротьбі за виживання. Проте результат того поєдинку повністю спортивного інтересу не убив. Дніпро в поточному турі наблизився до Карпат на відстань двох очок. Львів’яни могли або відновити суттєву перевагу в п’ять очок, або ж підпустити Дніпро на відстань однієї звитяги. Пріоритети – очевидні, але бажання Карпати мусили підтвердити справою, чого не сталося. Футболу в першому таймі майже не було. Низький темп, значна кількість фолів, затримок гри і свистків арбітра. Другий тайм врятував лише забитий полтавською командою гол.

І хоча Карпати програли цей матч, та не дивлячись на це вболівальники левів влаштували чудову атмосферу. Сектор з обох боків прикрашали зелено-білі смуги, а фанати Карпат згадали про те, що у них є достатня кількість малих прапорців, разом із десятком прапорів "Сампдорій". А справжня шиза почалася трохи пізніше – з потужним звуком, конфетті та прапорами. Виглядало доволі ефектно. Також на цьому матчі відзначала своє 11-річчя фірма Pride.

13 ворсклян відправилось до міста Лева, щоб підтримати улюблену команду. Сектор прикрасили декількома банерами та жовто-блакитним прапором. Підтримка найвідданіших надихнула полтавську команду, яка нарешті здобула три залікові пункти.
Фанати Карпат
Фанати Ворскли

Шахтар - Олімпік 1:1 (21.05.2017)
Шахтарю вже нічого не потрібно, тож цей матч помаранчево-чорні грали в експериментальному складі. На відміну від гірників Олімпіку було що доводити – треба було зберегти четверту сходинку, а може навіть і поборотися за третю. Зрозуміло, що рівень мотивації у суперників на поєдинок радикально відрізнявся. Тому й забив Олімпік так легко вже на 12-й хвилині. Шахтар відреагував на пропущений гол не одразу, лише після перерви взявся за старе – контроль м’яча, до якого додались швидкості. Проблеми у Олімпіка виникли одразу ж. Проте на щось більше команд не вистачило.

Близько трьох десятків вболівальників підтримувало гірників в черговому матчі.
Сектор Шахтаря

Олександрія - Чорноморець 1:1 (21.05.2017)
Обидві команди хотіли перервати свою серію з трьох поразок, робили для цього все можливе і чітко заявили про наміри представляти Україну в Лізі Європи. Сама гра проходила на зустрічних курсах, в справжній чоловічій боротьбі, а долю поєдинка вирішили дальні удари. Міг рахунок стати більшим, якби не самовіддана гра захисників або дій голкіперів. В останніх матчах ні Чорноморець, ні Олександрія не могли похвалитися результативною грою, але в очному поєдинку суперники забили по одному голу, це вже непогано, а путівку в єврокубки одесити і олександрійці розіграють уже в заочній боротьбі.

Трохи більше 50 вболівальників зібралося на фан-секторі господарів. На цей матч олександрійці прийшли у жовтих футболках. Паркан сектору був завішаний вже традиційними банерами.

23 одесити подолали понад чотириста кілометрів, щоб підтримати свою команду. З Південної Пальміри гості привезли декілька банерів та жовто-блакитний стяг.
Фанати Олександрії
Фанати Чорноморця

Динамо - Зоря 1:2 (21.05.2017)
Враховуючи нічию Олімпіка в донецькому дербі, Зоря мала прекрасну нагоду максимально наблизитись до завоювання історичної бронзи. Потрібно було лишень обіграти деморалізоване Динамо, яке поразкою у Харкові в середу підвело риску під абсолютно провальним сезоном. Щоб хоч якось зберегти свою команду в тонусі, Сергій Ребров знову кинув у бій найближчий резерв. Кияни забили у дебюті зустрічі, проте довго радіти їм не довелося, луганці відігралися вже у першому таймі. На початку другого тайму рівновага була порушена після того, як Зоря забила вдруге. Ребров спробував врятувати гру, випустивши Ярмоленка та Рибалку, але замість бажаного ефекту – пожвавлення гри на половині поля суперника – отримав пенальті у свої ворота. Зоря могла повністю знищити Динамо, але пенальті не був реалізований. Подальші спроби киян врятувати гру успіхом не увінчалися.

Київські вболівальники продовжують святкувати 90-річчя Славетного Клубу. На цей матч ультрас підготували величезний банер на якому були зображені найбільші досягнення Динамо та найбільш визначні гравці клубу. Динамівські ультрас зазначили, що цей перф на даний момент є найскладнішим, що був зроблений в історії динаміського руху. Над банером, робота над яким сумарно тривала 10 днів, спільними силами працювали всі ультрас-колективи біло-синьої трибуни: Д.ультрас, Солянка БС, VIVA Kyiv, Ultra Fazione, BadBoys та North Company. На полотні є багато пам’ятних моментів, які навіюють багато спогадів. За 90 років київський клуб здобув величезну кількість титулів і зробив перемоги гарною традицією, до якої всі звикли. Зараз, коли команда переживає не найкращі часи, вболівальники хотіли б нагадати гравцям за який славетний клуб вони грають...

Порядку 55 вболівальників підтримувало луганців у цій грі. Гості прикрасили сектор славнозвісними банерами та організували команді гучну підтримку. Останнім часом Зоря не вигравала, тож у цьому матчі сповна реабілітувалися перед своїми вболівальниками. Після фінального свистка команда у повному складі підійшла до сектору, щоб подякувати за підтримку.
Сектор Динамо

Сектор гостей