Прем’єр-ліга. Тур 1 + Суперкубок
19 липня 2017
Сезон 2017-2018 офіційно стартував грою за Суперкубок в Одесі. Вперше за останній час київські та донецькі гравці обійшлися без сутичок на полі. А от на секторах було гаряче, особливо відзначилися київські фанати. Львівська банда "Lviv City Firm" святкувала 12-ту річницю з дня заснування. Цікаву гру показали новачки Прем’єр-ліги. Зоря несподівано програла вдома. Шахтар розгромив Ворсклу, а кияни та одесити спостерігали за грою команд через паркан. Детальніше про всі подробиці українського класико та першого туру можна дізнатися зі звіту на нашому сайті.

Шахтар - Динамо 2:0 (15.07.2017)
Від Суперкубка-2017 очікували боротьбу не лише характерів та імен, але й тактичних ідей, боротьбу стилів. Призначення Олександра Хацкевича на посaду головного тренера Динамо багатьма було сприйнято з подивом. Неоднозначно оцінювали і перший рік Паулу Фонсеки у Шахтарі. Тож обом командам було що доводити, і, попри початок сезону і чималі фізичні навантаження на зборах, всі очікували на яскравий матч. Однак боротьби не вийшло. Воно і не дивно, адже кияни проводять лише перший офіційний матч під керівництвом нового коуча. Чемпіон переграв срібного призера не напружуючись і не пропонуючи нічого нового. Вистачило швидкого голу і впевненої оборони.

Активні ультрас Шахтаря були одягнені в чорний верх, вони гнали гірників уперед потужним звуком. Паркан був завішаний великою кількістю банерів, серед яких було декілька синьо-жовтих прапорів. У цей вечір помаранчево-чорні спалили чималу кількість піро. Наприкінці матчу декілька вболівальників вибігли на поле, де зустріли супротив стюардів і з їх допомогою покинули поле.

Фанати Динамо на цю гру продали 800 квитків, повністю зайнявши найдешевший сектор за воротами. При цьому бажаючих було суттєво більше, і багато хто шукав зайвий квиточок перед грою. При купівлі квитків організатори вимагали пред’являти документи, але кияни обійшли це нововведення, розповсюдивши квитки через свій магазин. Після цього Ультрас Динамо опублікували офіційну заяву про те, що вони відмовляються демонструвати свої документи при вході на стадіон, адже це не передбачено чинним законодавством. Організатори матчу вирішили не йти на конфлікт, і вхід на сектор відбувся без зайвих напрягів і конфліктів.

Переважна кількість киян була в кольорах клубу, по ходу матчу більшість стала по торсу. Як і завжди, у динамівськіх ультрас була велика банерна лінія. Біло-сині не забули підтримати друзів з Дніпра, підготувавши банер з написом "Важко потопити човен козаків з Дніпра. Дніпро має жити". Декілька разів протягом гри на поле летіла піротехніка та петарди, через що головний арбітр матчу зупиняв гру, а гравці Динамо підходили до сектору, намагаючись заспокоїти вболівальників. Причиною такої поведінки було невдоволення діями арбітра, а також провокації з боку футболістів Шахтаря, які після голу впритул наблизились до сектору Динамо. Втім, кияни об’єктивно переходили межі дозволеного - в другому таймі піротехніка летіла на поле знову, вже за спину голкіперу киян. І лише дивом арбітр дозволив дограти цю гру. Втім, варто сказати, що фанати Шахтаря намагались не відставати, тому усілякий непотріб летів на газон з обох сторін стадіону.
Фанати Шахтаря

Сектор Динамо


Карпати - Зірка 1:1 (16.07.2017)
Як для першого офіційного матчу в сезоні, команди показали добротний, видовищний футбол, і особливо вдалим вийшов перший тайм, коли було забито два м’ячі. А після перерви взагалі пройшов справжній бенефіс втрачених гольових моментів. Що стосується підсумкового результату, то все ж Зірка може більше вважати цей матч благополучним для себе. При всій своїй перевазі, іноді тотальному володінні м’ячем, частими фланговими проривами, на перемогу Карпати не награли. Якщо бути відвертим, на перемогу не награла жодна з команд, хоча гострі моменти все ж були. 

Цілком звична кількість фанів у львів’ян в першій грі поточного чемпіонату. Окрім банерів з минулого сезону, на секторі з’явився олдовий банер "Lviv City Firm", банда нещодавно святкувала своє 12-річчя. Для підтримки команди було задіяно близько 15 розтяжок та 8 прапорів. Вже традиційно Завжди Вірні притримувались клубного дрес-коду – усі в зеленому та на розах. В перерві клуб нагородив футболками фанатів, що відкатали золотник минулого сезону.

Повболівати за Зірку до Львова приїхало шестеро відчайдухів. Хлопці привезли з собою декілька банерів, та нічим більше особливо і не запам’ятались.
Сектор Карпат
Зірка на виїзді

Маріуполь - Верес 0:0 (16.07.2017)
Маріуполь і Верес повернулись в найвищий дивізіон країни. Перші востаннє тут грали два сезони тому, другі мріяли про повернення аж 22 роки. Хоча мали б мріяти ще і зараз, якби не допомога ФФУ. Свою першу після повернення в топ-лігу гру рівняни провели невпевнено, і результат 0:0 в Маріуполі є для них позитивним. Маріупольців підвела реалізація і рання травма нападника Фоміна. Верес підвела незіграність коллективу, одразу дев’ять новачків команди зіграли в цьому матчі. Попри результат гра видалась цікавою. Хоча б через те, що обидва клуби змінились в кадровому плані. Крім цього, азовський клуб змінив ім’я, емблему і форму.

Порядку 70 вболівальників зібралося на секторі господарів. Гнали команду до перемоги під гучні заряди. Звук був досить потужний. Сектор прикрасили декількома банерами.

Підтримати дебютантів Вишки до Маріуполя приїхало лише троє вболівальників, які прикрасили паркан сектору банером "Старі вовки". Варто зазначити, що шмон при вході на гостьовий сектор був досить жорстким, фанатів Вереса попросили всі "зайві" речі залишити в камері схову.
Сектор Карпат
Зірка на виїзді

Зоря - Сталь 0:1 (16.07.2017)
Хто б міг подумати, що бронзовий призер і головне відкриття минулого чемпіонату України почне новий сезон так невдало. Ні для кого не секрет, що підопічні Вернидуба націлені на осінь та Лігу Європи, однак зі знекровленою Сталлю луганці не мали права виглядати настільки блідо та невиразно, створивши дуже мало моментів і беззубо показавши себе в атаці. Сталь залишила від своєї гри дуже позитивні враження, в першу чергу, за рахунок стриманості і збалансованості, команда не посипалася під тиском досвідченого суперника і здобула заслужені три очки.

Пошизіти за господарів на Славутич-Арені зібралося 8 найактивніших. Хлопці прикрасили паркан банерами з минулих сезонів та намагалися гучно заряджати. Проте подарувати перемогу своїм ультрас чорно-білі так і не змогли.

18 сталеварів відвідало гру у Запоріжжі. Через спеку хлопці стали по голому торсу. Забиті голи святкували чималою кількістю піро.
Фанати Зорі
Сталевари на виїзді

Олександрія - Олімпік 0:2 (16.07.2017)
Донецьку команду у міжсезоння покинуло цілий ряд провідних гравців, які допомагали Олімпіку здобувати путівку до Ліги Європи, і саме через кадрові проблеми донеччани навіть не змогли повністю закрити заявку на гру. Окрім того, Олімпік у думках вже тримає гру у єврокубках. Олександрія мала декілька небезпечних моментів, проте жодного з них не змогла реалізувати. А у відповідь отримала у свої ворота два м’ячі.

Як для першої гри сезону і періоду літніх канікул та відпусток, сектор Олександрії виглядає дуже добротно.
Фанати Олександрії

Ворскла - Шахтар 0:3 (18.07.2017)
Незважаючи на три пропущені м’ячі, полтавська команда залишила від своєї гри тільки позитивні враження. Багато чого не виходило у підопічних Сачка. На досвіді і за рахунок більш високого класу деяких виконавців Шахтар домінував, проте полтавці боролися до кінця, йшли вперед і створили ряд дуже хороших моментів, які, на жаль, не змогли реалізувати. Початок зустрічі вселяв оптимізм, що гра пройде в рівній боротьбі. Господарі час від часу гостро атакували і не давали нудьгувати захисникам донеччан. У гірників відчувалася впевненість в своїх діях, навіть після випадів полтавців, вони спокійно розігрували м’яч, розтягували оборону суперника і на досвіді дотискували Ворсклу. Натиск помаранчево-чорних вилився у три забиті м’ячі.

Трохи більше ніж півсотні полтавців підтримувало Ворсклу. Брали, як то кажуть, не кількістю, а якістю, організувавши доволі непоганий звук, проте надихнути команду бодай на гол престижу зелено-білі не змогли.

Сектор на фото виглядає зовсім незрозуміло. Точніше неясно, чому вболівальники помаранчево-чорних знаходяться в різних кутах єдиного наявного у нас знімку.
Сектор Ворскли
Фанати Шахтаря

Динамо - Чорноморець 2:1 (18.07.2017)
Тренерський штаб киян почав виправляти помилки минулих матчів. Порівняно з грою за Суперкубок стартовий склад киян зазнав змін відразу за чотирма позиціями. На оновлених трибунах динамівської арени були відсутні глядачі, яких було покарано через використання піротехніки в квітневому матчі проти Шахтаря, але цей факт ніяк не вплинув на атакувальний запал господарів поля. Та й підтримку футболісти відчували, нехай і на відстані, з Маріїнського парку, що розташований поруч зі стадіоном. Вболівальники спочатку зустріли команду на під’їзді, а потім розмістилися в тіні паркових дерев, створюючи доволі солідну галасливу підтримку. Хтось навіть приніс ноутбук та дивився гру онлайн.

Початок зустрічі пройшов не на користь Динамо. Вже у дебюті гри біло-сині пропустили. Такий перебіг подій аж ніяк не входив у плани киян, але нічого іншого їм не залишалося, як зібратися та йти вперед із новими силами. Рахунок зрівняли, а забитий м’яч лише додав динамівцям упевненості, команда почала грати вільно, з позиції сили. У другому таймі одесити намагалися атакувати, але жодної хвилини сумнівів у перевазі господарів не виникло.

13 одеситів відвідало гру у столиці. Ультрас привезли один банер та два прапори, а також зробили фото на пам’ять. Як і кияни, одеські вболівальники дивилися гру через паркан.
Фанати Динамо
Фанати Чорноморця