Прем’єр-ліга. Тур 7
30 серпня 2017
Ультрас з Донбасу на цьому тижні святкували день шахтаря. Зоря нарешті показала пристойну гру та розгромила набагато слабкішого суперника. Але найбільша увага у цьому турі була приділена матчу в Маріуполі. Кияни на гру так і не з’явилися, тож розбірки з приводу цього матчу триватимуть і надалі. Через неявку Динамо на гру в Маріуполь тур побив антирекорд відвідуваності сезону 2017/18. Детальніше про всі подробиці куцого 7-го туру у черговому звіті від нашого ультрас-порталу.

Сталь - Зірка 0:1 (26.08.2017)
Зірка вперше перемагає Сталь в УПЛ, перериваючи серію з трьох поспіль поразок від кам’янців, і робить це досить переконливо. Команди з перших хвилин поєдинку не форсували події і придивлялися одна до одної. Більшість часу м’яч проводив в центрі поля, де і відбувалася вся боротьба. До середини тайму колективи стали діяти трохи цікавіше, що призводило до гострих флангових навісів і прострілів, але жоден з них успіхом не увінчався. Команди по черзі володіли м’ячем і намагалися створити свій шанс. Сталь більше комбінувала, а команда кропивничан намагалася застати суперника зненацька довгими передачами. Наполегливість Зірки вилилася у забитий м’яч на 35-й хвилині зустрічі. Другий тайм був за кам’янцями, але забити їм так і не вдалося.

У цьому турі виїзд за Зірку пробили 6 фанатів. Хлопці залюбки робили фото на згадку, про що свідчать рідкісні світлини з цього матчу.
Кропивчани на виїзді

Олімпік - Карпати 0:0 (26.08.2017)
Чергова нульова нічия в УПЛ. Щоправда, на відміну від інших подібних матчів, в цій грі хоча б було кілька моментів. Карпати несподівано з перших хвилин взяли м’яч під свій контроль, а гравці Олімпіка просто ганялися за опонентами. Перший тайм запам’ятався значним відсотком браку і відсутністю будь-якого загострення. Так і дограли першу половину гри. У другому таймі львів’яни виглядали активніше і створили декілька небезпечних моментів, але вразити ворота суперника бодай раз так і не спромоглися. Якщо для донеччан грати на нуль в цьому сезоні - це звичайна справа, то львів’яни явно прогресують. Хоча Олімпік і створював моменти, але захищалися зелено-білі в цілому надійно. А ось з нападом треба щось вирішувати.

110 фанатів на гостьовому секторі (хлопці зі Львова та їх київські друзі) підтримували зелено-білих в цій грі. Паркан прикрасили традиційним банером, а гнали левів уперед за допомогою прапора та з гучною підтримкою. Невеличке зниження температури в столиці не стало на перешкоді голому торсу на секторі.
Сектор львів’ян

Маріуполь - Динамо : (27.08.2017)
Матч між Маріуполем та Динамо так і не відбувся. Біло-сині не приїхали до Маріуполя через загострення ситуації на сході України. У той же час, представники Маріуполя, а також представники ФФУ та УПЛ протягом довгого часу переконували київський клуб приїхати на матч, але в Динамо вирішили йти своїм шляхом, і гарантії безпеки від ФФУ їх не влаштували. Тепер столичній команді напевно буде зараховано технічну поразку, але навряд чи Динамо здасться без бою. Раніше повідомлялося, що клуб в разі технічної поразки за неявку до Маріуполя звернеться до Спортивного арбітражного суду Лозанни. Динамо зверталося до ФФУ з проханням перенести матч на нейтральне поле, а також було згодне зіграти в Маріуполі в другому колі в грудні, але Виконком федерації прийняв рішення залишити дату і місце проведення матчу незмінними.

Через неявку киян на виїзд Маріуполь провів матч з ветеранською збірною України. На трибунах зібралося більше 6 тисяч чоловік. На цей матч футболісти вийшли у футболках з портретом Миколи Самофалова - маріупольського фаната, що загинув від рук терористів ДНР. Фанати також підготували банер на його честь.
Сектор Маріуполя

Олександрія - Ворскла 0:1 (27.08.2017)
Зігзаг невдачі спіткав останнім часом Олександрію. Спочатку олександрійці програли у Лізі Європи БАТЕ, а в поточному турі програли вчетверте у цьому сезоні. Господарі не змогли реалізувати стовідсоткові моменти в другому таймі, не змогли забити і не скористалися помилками полтавців, значно володіючи перевагою. Ворскла ж зробила свою справу. Полтавцям багато в чому пощастило в сьомому турі, але відомо - щастить сильнішим. Вони використали один з небагатьох моментів, які мали, і отримали три залікові пункти.

35 вболівальників зібрав сектор господарів. Хлопці гнали команду до перемоги досить непоганим звуком, але, на жаль, чудова підтримка команді не допомогла. Також ультрас Олександрії підготували банер в пам’ять про Гордія Кіктенка, фаната Олександрії, що загинув у так званому Іловайському котлі.

Про фанатів Ворскли можете скласти своє враження по наявним фото.
Ультрас Олександрії
Сектор Ворскли

Верес - Шахтар 1:2 (27.08.2017)
У Львові новачку елітного дивізіону належало пройти перевірку боєм з чинним чемпіоном країни. Верес вже на другій хвилині шокував суперника, повівши у рахунку. Гірники ще не почали грати, а вже "горіли". Позиційна гра у підопічних Фонсеки не особливо йшла. Причиною тому була компактна гра противника в обороні. В атаці у господарів виходило мало, команда бігла в контрвипади, але постійно не вистачало завершального удару. Друга половина гри розпочалася із заміни в складі гостей, після чого атаки гірників стали гострішими, і вони змогли зрівняти рахунок. Після пропущеного м’яча Верес не розклеївся, продовжуючи створювати небезпечні моменти біля воріт суперника. Клас команд створив свою справу. Донеччани продовжували насідати на ворота суперника, і все ж таки добилися свого на 88-й хвилині, забивши вдруге.

15 фанатів Шахтаря відвідали гру у Львові. Гірники днями відзначали день шахтаря, тож на гру була підготовлена відповідна текстівка на честь свята, якою прикрасили паркан.
Фанати Шахтаря

Зоря - Чорноморець 5:0 (27.08.2017)
Матч виявився з одностороннім рухом, в якому представник України в Лізі Європи відточував гру в нападі, в той час, як друга команда тільки відбивалася. Одесити сьогодні не виглядали командою. Чорноморець вийшов на матч розбалансованим психологічно, без якогось розуміння, що потрібно робити. Ця гра стала справжнім кошмаром для одеситів - Зоря в першому таймі по всіх параметрах переграла суперника, що призвело до чотирьох голів у ворота одеської команди ще у першому таймі. Останній гол луганці вже забивали, не витрачаючи на атаку особливих зусиль, і весь другий тайм проходив в схожому ключі. Чорноморець іноді показував, що ховати його ще рано, але будь-яке включення в гру луганців показувало всю безпорадність одеської команди.

Гаряче було на секторі господарів. Луганці створили на секторі чудову атмосферу, з гарним настроєм та не менш гарним звуком. Чорно-білі не опускали руки навіть попри невдалі результати команди в останніх турах, цей не став виключенням. Активні дії луганських фанатів надихнули команду на яскраву перемогу. Не залишились без підтримки й одесити
Сектор господарів
Фанати Чорноморця