Україна - Хорватія 0:2 (09.10.2017) Відбір до ЧС-2018
10 жовтня 2017
Учора на Київ чекав найбільш відповідальний поєдинок в цьому відбірковому циклі: збірна України з підопічними новопризначеного Златко Даліча мала з’язсувати, хто більш заслуговує на другу сходинку в групі, а відтак і на подальшу участь в плей-офф. Хорвати майже повністю заповнили гостьову квоту, банерна лінія виразністю та широкою географією міст не відзначалась, контингент на гостьовому - мішаний, представників навколофутболу було близько сотні, адже не всі змогли потрапили до чаші стадіону.

На сам матч, всупереч чинному законодавству, була продовжена практика проходження на територію стадіону за посвідченням особи і так само, як місяць тому, в Харкові, перевірка особи тривала лиш певний час, поки в черзі не збиралось забагато людей і не починалась тиснява. Хочеться відзначити, що, на диво, на початок гри, 70-тисячний стадіон був майже повністю заповнений. Трибуни гнали українських збірників до атак, які мали певну гостроту та наснагу лише в першій половині зустрічі.

Цікавою новинкою виглядав окремий дитячий сектор, який змогли відвідати понад 400 дітей. А взагалі, по периметру стадіону, широка вболівальницька географія майоріла банерами: Київ, Сімферополь, Харків, Кривий Ріг, Запоріжжя, Миколаїв, Львів, Черкаси, Хмельницький, Житомир, Чернігів та ще безліч міст України. Також цікаво виглядала ілюмінаційна ініціатива підхоплена усім стадіоном на 33 хвилині зустрічі. Під час першої половини зустрічі також стався і трагічний інцидент: на "Бесарабці" не витримало серце достатньо молодого чоловіка, тож прес-конференція тренера збірної почалася зі слів співчуття.

У другій половині зустрічі хорвати почали вище пресингувати нашу збірну, що привзело до помилок та в втрат м’яча і вилилось у забитий Крамарічем м’яч з філігранної передачі Модріча, передував голу вистріл в гору піротехніки з гостьового сектору. Дещо згодом, після забитого м’яча, але з тривалої паузою, в напрямку кутового полетіло ще декілька фаєрів і відразу до сектору хорватів піднялись "космонавти", які й відтіснили весь загал за межі гостьового.

В другій половині зустрічі також проявили себе представники київського навколофутболу, які потрапили на стадіон без квитків: зайнявши звичні для себе перші ряди 41 сектору, вони розгорнули по черзі три текстовики в знак протесту й відразу в проході сектору та згодом в нижній його частині перед ним з’явилась поліція в «обладунках». Киянами також був виконаний гімн, обійшлось без провокацій з обох сторін.

Матч закінчився рахунком 0:2 не на нашу користь і розпачом гравців, які не відразу піднялись з газону, але все ж знайшли в собі сили віддячити глядачам за підтримку. Також подякував публіці і київський улюбленець в картатій формі - пан Віда. Що ж, удачі Домагою, в матчах плей-оффу!

Атмосфера на стадіоні

Сектор хорватських фанатів