Прем’єр-ліга. Тур 23
13 березня 2018
23-й тур абсолютно нічим не порадував. Матчі були не надто видовищними, моментами навіть нуднуватими. А про відвідуваність взагалі не хочеться говорити. У цьому турі вона ще більше впала, ніж у попередніх. Навіть фанати команд господарів збирали на своїх секторах зовсім мізер. Невеличким виключенням є хіба що гра у Києві, де Динамо приймало Верес. Загалом, фанатські сектори на цьому тижні нічим особливим не вражали. Все ж таки є сподівання, що з приходом більш теплої погоди народ таки потягнеться на стадіони. Невеличкий опис минулого вікенду можна прочитати у нашому традиційному звіті.

Ворскла - Шахтар 0:3 (09.03.2018)
Перед грою було багато розмов про якість газону на стадіоні у Полтаві. Були навіть розмови про перенесення гри на інший стадіон, проте команди все ж таки вийшли на цю гру саме на поле стадіону ім. Бутовського. Незадовільна якість поля зовсім не завадила гостям рознести господарів в пух і прах. Розпочали гірники спокійно і не поспішали форсувати події. Розкачувалися помаранчево-чорні недовго, декілька навал на ворота полтавської команди завершилися взяттям воріт. Ворскла абсолютно нічого не створювала у відповідь, тож Шахтар забив удруге. Господарі прокинулися та почали щось відповідати, проте їхні дії не призвели ні до чого корисного. А от гості забили третій гол та в пречудовому настрої поїхали на гру у Лізі Чемпіонів.

Трохи більше, ніж півсотні фанатів підтримувало Ворсклу в цій грі. Це, звісно, вдвічі більше, ніж на минулому матчі, проте прикро спостерігати за такою мізерною явкою на сектор полтавців. Тим паче, якщо пригадати, як підтримували Ворсклу у попередніх сезонах. Як і в минулих зустрічах, полтавська торсида нічим особливим не дивувала. Для підтримки використовували декілька прапорів у клубних кольорах, серед звичних банерів можна було побачити полотно, яке натякає на дружні відносини між фанатами Ворскли та Шахтаря.

Близько 45 фанатів гірників пробило виїзд до Полтави. Помаранчево-чорні доволі активно підтримували свою команду. Звук був злагодженим, чудовою була і банерна лінія. Серед банерів варто виділити текстівку на підтримку Віталія Марківа – українського військового, який вже 8 місяців безпідставно утримується в італійській в’язниці, без жодного доказу його провини. Також донеччани трохи попалили наприкінці матчу.
Фанати Ворскли
Гірники на виїзді

Зірка - Сталь 1:2 (10.03.2018)
Очікувалося, що Зірка на правах господарів поля захопить ініціативу на старті поєдинку, але вийшло навпаки - гості активно почали перший тайм і практично не віддавали перевагу до самої перерви. Сталевари провели декілька небезпечних атак, але в завершальних діях не вистачало влучності. Господарі поля майже не атакували, маючи у першому таймі лише один гострий момент. Активні дії Сталі увінчалися забитим голом на 37-й хвилині. А через 8 хвилин гості подвоїли рахунок, зробивши вагому заявку на перемогу.

Після поновлення гри господарі пішли в активний наступ в надії забити швидкий гол і повернути інтригу у матчі. Тиск на ворота суперників таки дав свої плоди, і один м’яч було відіграно. Зірка продовжувала атакувати, прагнучи зрівняти рахунок, але нічого не виходило. Більш того, господарі навіть могли пропустити утретє, але рахунок на табло так і залишився незмінним.

65 фанатів зібрав зелено-жовтий сектор Зірки. Вулкани активно заряджали під барабан при майже порожніх трибунах, моментами звук був доволі потужним. Неподалік розташувався колектив Iron Star. І хоча їх сектор налічував вдвічі менше народу, але вони були не менш активними. Як завжди, на секторі були присутні червоно-жовті прапори.
Фанати Зірки

Олександрія - Чорноморець 0:0 (10.03.2018)
Суперники жваво розпочали поєдинок. Переважно атакували господарі, але і гості показували, що не збираються закриватися у своєму штрафному. Городяни продовжили у звичному для себе стилі використовувати флангові закидання: було небезпечно, але все йшло в молоко. Поступово темп почав затухати, і гра перейшла в боротьбу в центральній частині поля. До воріт начебто іноді м’яч докочували, але головною проблемою виявлялося, що з обох сторін нікому забивати. У другій половині абсолютно нічого не змінилося. Матч проходив майже без моментів, без креативу, без іскри, начебто з бажанням, але воно не трансформувалося ні на що схоже на гольові моменти.

На секторі господарів зібралося порядку 35 фанатів. Городяни, які в попередніх матчах були більш активними, цього разу абсолютно нічим не вразили, лише іноді намагаючись хоч якось заряджати. Олександрійці були відображенням своєї команди на полі, підтримка була такою ж, як і нічим не вражаюча гра господарів поля.

15 одеситів не полінилися приїхати понад 400 км задля підтримки своєї команди. Гості запам’ятаються голим торсом та пристойною банерною лінією.
Сектор Олександрії
Фанати Чорноморця

Карпати - Олімпік 0:3 (11.03.2018)
З перших хвилин команди показали відмінний темп і обмінялися гострими випадами. Після цього швидкості дещо впали, а суперники по черзі володіли ігровою ініціативою. До середини тайму територіальна перевага перейшла на сторону донеччан, але до дійсних небезпечних моментів справа не доходила. Іноді пожежі виникали в штрафному майданчику команд, але не більше того - воротарі серйозно не вступали у гру. Здавалося, що команди підуть відпочивати при сухому рахунку, проте гості заробили пенальті та чітко його реалізували. Не менш жвавою видалася друга частина гри. Карпати забили, але гол було не зараховано через офсайд. А потім господарі взагалі залишилися у меншості. Але навіть попри це Карпати продовжували атакувати, проте фортуна в цій грі була на боці донеччан, які ще двічі розписалися у воротах суперника, довівши рахунок до розгромного.

М’яко кажучи, не дуже виглядав сектор левів у порівнянні з минули матчами. Є досить дивним той факт, коли домашній матч збирає менше народу, ніж, наприклад, нещодавній виїзд до Одеси. Традиційно зелені леви використовували для підтримки велику кількість прапорів. Серед звичних банерів варто виділити банер на честь загиблого азовця з Червонограду, який до руху відношення не мав. За рахунок пустого стадіону звук можна вважати хорошим.
Ультрас Карпат

Маріуполь - Зоря 0:0 (11.03.2018)
Перший тайм поєдинку пройшов за істотної переваги гостей, значно більше атакували підопічні Вернидуба і створили кілька дуже хороших моментів. Маріуполь огризався і намагався зловити суперника на контратаці, але до перерви незвично багато браку при передачах було у азовців. Господарі відверто нервували та порушували правила, одне з таких порушень призвело до пенальті. Проте Зоря так і не повела у рахунку, адже голкіпер азовців Худжамов парирував пенальті. Маріупольці спробували активно розпочати другий тайм, але надовго їхнього запалу не вистачило. Наставники провели заміни, що трохи освіжило гру обох команд, але суперники не могли порадувати уболівальників дійсно небезпечними моментами. Як підсумок, фінальний свисток арбітра зафіксував нічийний результат.

Фото з цього матчу, на жаль, нам знайти не вдалося, є лише один скріншот з трансляції.
Ультрас Зорі

Динамо - Верес 1:0 (11.03.2018)
Кияни потужно розпочали перший тайм, контролюючи м’яч і успішно йдучи з-під активного пресингу Вереса. Забити біло-синім вдалося вже на 14-й хвилині. Кияни проводили ряд атак, і могли знімати питання про переможця ще в першому таймі, проте ударам не вистачало влучності. У другому таймі Динамо грало менш активно, але і Верес нічим не зміг здивувати. Команда на невеликі відрізки включала непоганий пресинг, але занадто великий брак в передачах обривав всі атаки. В кінці зустрічі гості намагалися насісти на ворота суперника, але на фінальний штурм сил у рівненської команди практично не залишилося. Це була перша перемога Динамо над Вересом в цьому чемпіонаті.

На дві третини заповнився сектор Динамо. Як і в минулих домашках, кияни шизіли з невеликою кількістю прапорів та розтягів. При порожніх трибунах звук з фан-сектору місцями був потужним. Цей матч був без піро, тож єдиному забитому м’ячу раділи, як тільки могли. На жаль, суперники на кшталт Вереса не є цікавими для київського фаната, а от в наступний четвер очікуємо два забитих сектори на грі проти Лаціо.

Гостьовий сектор налічував більше сотні прихильників Вереса, які поводили себе досить гучно протягом всього матчу. Не залишили без підтримки рівненську команду і представники Чорного сектору, яких, за інформацією, на гру в Києві приїхало 14 осіб. Вони не розвішували свої банери та мовчки спостерігали за грою. Після гри ми взяли інтерв’ю у представника Чорного Сектору, ознайомитись з ним можна тут: http://ultras.org.ua/01910.html
Фанати Динамо
Сектор Родичів
Сектор Вересу