Прем’єр-ліга. Тур 24
20 березня 2018
На минулих вихідних країну знову засипало снігом. Виключенням стала Одеса, де було сонячно та відносно тепло, і фанати залюбки ставали по торсу. Загалом же, несприятлива погода розігнала і без того порожні стадіони, футболістам також було не дуже комфортно грати за таких умов, тож матчі були не надто видовищними. Проблема з відвідуваністю на стадіонах є центральною темою ледь не кожного туру. Цього разу ультрас Динамо навіть зробили відповідну текстівку. Про всі події з футбольних полів та секторів в нашому черговому звіті.

Чорноморець - Сталь 0:1 (17.03.2018)
Суперники не поспішали форсувати події, немов насолоджуючись сонячною та теплою погодою, поки всю іншу частину країни завалювало і заливало опадами. За таким планомірним ходом матчу сталевари забили гол. Чорноморець намагався створити щось біля воріт суперника, проте попереду у одеситів нічого не клеїлося. Особливо активними господарі стали вже в заключній п’ятнадцятихвилинці, проте створити щось небезпечне та вирвати бодай нічию так і не змогли.

Обидва сектори одеситів зібралися десь на десятій хвилині матчу і, не зважаючи на невелику кількість, звук був добрий. Воно і не дивно, адже трибуни були майже порожніми. На 20-му секторі зібралося порядку 80 фанатів. Крім традиційної переклички “Слава Одесі”, сектори виконали кілька зарядів разом. Також лунали звернення до керівництва клубу. Не менш активно підтримував одеситів і сектор 8+8, переважна кількість народу стояла по голому торсу. Після гри до них підійшли два гравці на розмову, й капітан команди залишився без футболки.
Фанати Чорноморця

Олімпік - Зірка 0:1 (17.03.2018)
Наскільки це було можливо на засніженому морозному полі, команди показали досить хороший футбол. Почалася гра обережно, без особливо високих швидкостей, але поступово суперники розбігалися і стали створювати небезпечні моменти. Гості з перших хвилин почали показувати, що приїхали за трьома очками. Стартовий натиск Зірки в голи так і не виливався, а контратаки донеччан не несли особливої гостроти. Крім того, погода заважала командам показувати якісний футбол. В цілому, перший тайм видався нуднуватим. Після перерви Зірка додала в швидкості, стала більше контролювати м’яч і все наполегливіше шукати можливості для загострень. А потім гості все таки помилилися та пропустили. Донеччани мали б кинутися уперед, проте крім напівмоментів більше нічого не створили.

13 фанатів зібралося на секторі господарів. Олімпійці були активними настільки, наскільки це було можливо при морозній погоді.

22 виїздюки пробило гру на Динамо ім. В. Лобановського. За інформацією, 11 фанатів було із жовто-зеленої банди.
Сектор Олімпіка
Фанати Зірки

Олександрія - Карпати 1:1 (18.03.2018)
З перших хвилин на засніженому стадіоні розпочалася справжня боротьба. Команди по черзі володіли ініціативою, але в підсумку так за весь перший тайм змогли створити лише по одному моменту. Після перерви стало сніжити ще більше, проте на гру команд це не вплинуло, навіть навпаки, стало з’являтися більше моментів. Так, господарі змогли повести у рахунку, забивши свій гол з пари метрів. Карпати з відповіддю не затягнули та вже через п’ять хвилин встановили паритет. В кінці гри до перемоги були близькими гості, але із влучністю у львів’ян були проблеми.

На секторі городян зібралося трохи більше 40 фанатів. Навіть попри те, що сніг йшов майже весь матч, олександрійці гнали своїх уперед, при цьому гучно заряджаючи під барабан. На цій грі на 10-му секторі хітом стало скандування “шайбу, шайбу!”.

27 фанатів Карпат пробили виїзд до Олександрії. Львів’яни теж не пасли задніх і доволі активно підтримували команду. Також леви привезли із собою декілька розтягів. На цьому тижні невеличке інтерв’ю було взято у представника Карпат. Ознайомитися з ним можна за цим посиланням: http://ultras.org.ua/01912.html
Сектор господарів
Львів’яни на виїзді

Верес - Зоря 0:1 (18.03.2018)
Вимагати при такій погоді від команд якогось якісного змістовного футболу неможливо. Проте, Зоря і Верес не злякалися погодних умов, як змогли, пристосувалися до газону і провели цілком гідний матч. Так, було багато браку, неточних передач і ударів, та й просто елементарних помилок, але і хороші комбінації в грі можна відзначити. Долю зустрічі, як це часто буває в таких умовах, вирішив один єдиний епізод, і ледь не єдина помилка номінальних господарів зустрічі. На початку другого тайму гості заробили пенальті та чітко його реалізували.

Шахтар - Маріуполь 3:0 (18.03.2018)
Донеччани з перших хвилин захопили ініціативу та почали створювати моменти біля воріт суперника. Довго пристрілювалися, але відкрити рахунок змогли тільки у середині першого тайму. Перед перервою гірники вдруге розписалися у воротах азовців. А що Маріуполь – зовсім не створював жодного опору, створивши свій напівмомент лише після години гри. На цей момент господарі відповіли третім голом. Решту матчу команди просто догравали, господарям вже нічого не було потрібно, а гості за моментами так і не награли на гол престижу.

Трохи більше 30 ультрас налічував в цій домашці сектор господарів. Донеччани під звуки барабану гнали команду до перемоги. Як, і в минулих зустрічах, сектор донеччан був прикрашений традиційними патріотичними банерами.

8 азовців відвідало гру у Харкові. На секторі лише жовто-синій стяг та нічого зайвого. Гра команди залишала бажати кращого, тож ультрас тихенько спостерігали за поразкою улюбленої команди.
Ультрас Шахтаря
Сектор Маріуполя

Динамо - Ворскла 4:0 (18.03.2018)
Ворскла активно розпочала гру, але це тривало недовго, Динамо почало грати за своїм сценарієм та забило швидкий м’яч. Після цього кияни взяли кулястого під свій контроль, непогано комбінували на чужій половині поля та не давали гостям створювати моменти біля своїх воріт. Іноді ворскляни відповідали гострими моментами, проте динамівці контролювали хід подій. В другому таймі картинка гри не змінилася. На 59-й хвилині кияни знову грамотно використали стандарт та подвоїли рахунок. Ще через декілька хвилин Динамо довело рахунок до розгромного, реалізувавши пенальті. Четвертий м’яч господарі забили вже наприкінці другого тайму, поставивши крапку у матчі.

Киян зібралося трохи більше половини сектору. Звук цього разу кульгав, розійшлися більш-менш тільки тоді, коли почали забивати голи один за одним. В цілому, сектор виглядав яскраво завдяки різноманіттю прапорів та розтягів. Крім того, на початку гри ультрас Динамо розмістили на своєму секторі звернення до тих фанатів та вболівальників, які минулого четверга змогли забити НСК Олімпійський в грі проти Лаціо (на матчі було 53 тисячі), але не змогли прийти на гру між другою і третьою командами чемпіонату. На цьому матчі НСК зібрав лише 3745 глядачів. І то, ця цифра виглядає дуже завищеною. Кілька гравців Динамо схвально відреагували на текстівку в соцмережах, також не обійшли її увагою практично всі футбольні сайти.

24 ворсклянина відвідало гру у столиці. У полтавців була чудова банерна лінія. Моментами непогано заряджали.
Фанати Динамо
Сектор Ворскли