Прем’єр-ліга. Тур 28
24 квітня 2018
28-й тур не виділявся чимось особливим серед інших турів. Так. найбільш чисельною була підтримка киян та львів’ян на виїзних матчах. Фанати Чорноморця влаштували невеличке піро-шоу. Серед усього туру варто виділити перф фанатів Олімпіка. Більш детальніше про все можна дізнатися з нашого чергового звіту.

Сталь - Зірка 1:1 (21.04.2018)
Перший тайм матчу цілком може претендувати на звання найгіршої половини сезону. За перші 45 хвилин було лише два моменти, які запам’яталися, і ті відбулися вже наприкінці тайму. Другий тайм був більш видовищним. На старті другої половини гри гості повели у рахунку. Ще через декілька хвилин Сталь залишилася у меншості чим ще більш ускладнювала своє становище. Втім, через декілька хвилин сталевари отримали свій момент, заробивши пенальті та зрівнявши рахунок. Кінцівка обіцяла бути напруженою і ситуація дійсно могла змінитись як в одну, так і в іншу сторони. Команди обмінялися гострими моментами, але забити ще так і не спромоглися.

Підтримати Зірку на виїзді приїхали 15 фантів, 9 з яких з сектору вулканів. На превеликий жаль якісних фото знайти не вдалося. Але якщо вони з’являться, ми обов’язково додамо їх до звіту.
Фанати Зірки

Чорноморець - Олександрія 1:3 (21.04.2018)
Не встигли команди звикнути до поля, освоїтися і відчути газон, як одна з перших атак Олександрії завершилася швидким голом. Цей гол лише на короткий період змінив неквапливий темп зустрічі, Чорноморець провів пару атак, але вони завершилися без ударів. Подвоїли свою перевагу гості на 24-й хвилині, реалізувавши пенальті. Спроби одеситів забити хоча б один м’яч виглядали безнадійно, у господарів майже нічого не клеїлося. Але потім одесити наче прокинулися, декілька штурмів воріт призвели до голу у ворота олександрійців. Пропущений гол розбудив Олександрію, і гра пішла на зустрічних курсах. Здавалося, ось-ось і моряки додадуть і дотиснуть суперника, але замість цього одесити знову пропустили. Змінити такий неприємний для себе рахунок Чорноморець так і не зміг. Лише на кілька атак вистачило господарів, але небезпечними їх можна назвати з великою натяжкою.

Порядку 80 одеситів зібрав 20-й сектор. Як і в попередніх матчах господарі використовували для підтримки багато прапорів у клубних кольорах. Звук також був доволі непоганим, натхненно гнали команду уперед протягом усього матчу, навіть не зважаючи на погану гру команди. Куди веселіше було на секторі одеситів 8+8. Хлопці від душі попалили, використавши чималу кількість піро. Після матчу гравці підійшли до сектору на розмову з фанатами.

18 фанатів Олександрії на стадіоні в Одесі стали свідками другої виїзної перемоги у цьому сезоні. Звісно, на секторі було більше народу, але то була звичайнісінька кузьма, яка просто сиділа весь матч махаючи прапорцями.
Фанати Чорноморця
Сектор Олександрії

Шахтар - Ворскла 4:2 (21.04.2018)
Шахтар доволі швидко відкрив рахунок у матчі. Весь перший тайм гірники продовжували домінувати, при цьому у Ворскли не було навіть натяку на небезпечний момент. Все що змогли створити полтавці за цей період – заробити перспективний штрафний, який не використали. У дебюті другого тайму помаранчево-чорні рахунок подвоїли. А ще через три хвилини рахунок став зовсім непристойним. Здавалося у матчі все вже зрозуміло та модна ставити крапку, але для гостей все тільки починалося. Ворскла не опустила руки та атакувала, скориставшись помилкою голкіпера забили гол. Шахтар хотів відповісти, але не виходило, а ось гості вдало скористалися своїм моментом, повернувши інтригу у матчі. Господарі стали нервувати та помилятися. Все вирішили заміни проведені Фонсекою, гірники знову забили, чим поставили крапку у матчі.

Близько 40 фанатів помаранчево-чорних активно підтримували гірників у звітному матчі. Звук був злагодженим, а на порожньому стадіоні сектор господарів було дуже добре чутно.

38 полтавців пробили виїзд до Харкова. У гостей була велика банерна лінія. Заряджали ворскляни також не погано, майже нічим не поступаючись по звуку своїм друзям з Донецька.
Ультрас Шахтаря
Сектор Ворскли

Олімпік - Карпати 0:2 (22.04.2018)
Обидві команди підходили до матчу у різній ігровій формі. Донеччани не могли виграти чотири матчі поспіль, а львів’яни тричі підряд перемогли. Гості з самого початку захопили ініціативу та мали декілька чудових спроб для взяття воріт суперника. Втім, перший гол відбувся лише у середині першого тайму. Подвоїти рахунок Карпати могли в доданий до першого тайму час, але з точки схибили. Після перерви у Олімпіка відбулися заміни, гра стала гострішою та стали виходити комбінації, але навіть попри це господарі пропустили вдруге. Львів’яни декілька разів могли доводити рахунок до розгромного, але кіпер господарів був на висоті, не дивлячись на пропущені голи. В кінцівці матчу донеччани намагалися забити гол престижу, але їх старання не увінчалися успіхом.

Фанати Олімпіка поступово піднімають планку аби досягнути рівня інших движів. Так, на цю гру донеччани підготували чудовий перф з піро. Окрім банерів на секторі також з’явилися прапори. На секторі господарів 11 фанатів.

Більше сотні львів’ян відкатали виїзд на стадіон Динамо, де базується донецька команда. Окрім традиційних банерів, був банер в пам’ять про Максима Чайку, одеського фаната та націоналіста, якого вбили 17 квітня 2009 року.
Фанати Олімпіка
Ультрас Карпат

Зоря - Маріуполь 3:1 (22.04.2018)
З обопільних помилок почалася сама гра. У центрі поля м’яч довго не затримувався, але при атакуючих діях суперники робили дуже примітивні помилки. У Зорі були очевидні проблеми з останнім пасом - маріупольці кожен раз перехоплювали м’яч. Перший відносно небезпечний момент створили підопічні Вернидуба на 17-й хвилині. Гра проходила на зустрічних курсах. Більш активними були луганці, але й маріупольці намагалися використовувати будь-яку можливість для контратаки, іноді дозволяли собі високий пресинг. Першими забили азовці, скориставшись помилкою суперника. В другому таймі обидві команди грали обережно, а гол глядачі побачили аж у середині тайму. Луганська команда зрівняла рахунок. Гол надав господарям наснаги і вони кинули всі сили, щоб забити ще, що їм вправно вдалося. Кінцівка матчу видалася надто нервовою, гості залишилися у меншості, чим сповна скористалися господарі, забивши у доданий арбітром час.

Порядку 35 фанатів на секторі луганців. Не дуже велика кількість народу на секторі господарів можливо зумовлена не надто видовищною грою команди останнім часом. Навіть керманич луганської команди засумнівався у своїх підопічних. А от фанати незважаючи ні на що підтримують своїх улюбленців, так на цю гру луганські ультрас підготували невеличкий банер на підтримку команди.

14 маріупольців пробили виїзд до Запоріжжя. Дуже активно заряджали протягом матчу. При майже порожніх трибунах азовців було моментами добре чутно, хоча в звуковій підтримці гості явно поступалися сектору господарів.
Сектор Зорі
Фанати Маріуполя

Верес - Динамо 1:4 (22.04.2018)
Швидкий гол біло-синіх на 14-й хвилині змусив рівнян йти вперед і відіграватися, при цьому у команди Свіркова було кілька дуже хороших атак. Забитий м’яч негативно позначився на грі. Динамівці стали надто обережні, відходили назад і потім взагалі віддали ініціативу господарям зустрічі. Рівняни ж не знали, як правильно розпорядитися м’ячем, їх атакам не вистачало родзинки, ідеї, за допомогою якої можна було б пробити оборону Динамо. Знову гра стала цікавою відразу після перерви. Кияни знову швидко забили, але довго радіти не довелося. Рівняни миттєво повернули інтригу в матч, відквитавши один гол. Гостей такий розвиток подій абсолютно не влаштовував. Динамівці стали грати гостріше та знову забили. Після цього запал Вересу впав, а кияни все загрожували воротам суперників. Вже в компенсований час, кияни забили вчетверте, помстившись господарям за минулу поразку.

Близько 110 фанатів Динамо відвідали гру у Львові. Кияни вже традиційно гнали команду потужною звуковою підтримкою з розтягами та прапорами. Не забули також відсвяткувати голи невеличкою кількістю піро.
Кияни на виїзді