Прем’єр-ліга. Тур 1
27 липня 2018
Новий сезон в УПЛ традиційно стартував матчем за Суперкубок в Одесі. Цього разу тріумфаторами матчу виявилися кияни. Щодо УПЛ, то відвідуваність у першому турі була не надто висока. Народ більше надає перевагу відпусткам, відпочинкам і подорожам, ніж підтримці команд на стадіо. Окрім того, матч між Динамо та Ворсклою проходив за порожніх трибун. Чудова атмосфера була на секторах Десни, Карпат та Чорноморця. Більш детально про події минулого вікенду можна дізнатися зі звіту від нашого ультрас-порталу.

СУПЕРКУБОК УКРАЇНИ-2018

Шахтар - Динамо 0:1 (21.07.2018)
З найперших миттєвостей після початку поєдинку донеччани повністю заволоділи ініціативою у проведенні атак, маючи при цьому декілька гострих моментів. А потім спрацювало відоме правило, де не забиваєш ти, то забивають тобі. На 18-й хвилині кияни скористалися помилкою Пятова та відкрили рахунок у матчі. Шахтар був до такого абсолютно не готовий. Від значної переваги команди не залишилося і сліду. У підсумку, кияни відсунули гру від своїх воріт і помітно більше почали перебувати з м’ячем в ногах. В такому розміреному темпі гра перевалилася і в другу половину, де Динамо, фактично, повністю контролювало гру. Вже в доданий арбітром час не обійшлося без традиційної бійки від футболістів, завершилося все двома вилученнями та тріумфом киян.

Перед грою близько 50-60 фанатів Чорноморця з блоку Сегедка атакували збір WBC перед стадіоном, на якому було кілька сотень біло-синіх. З обох сторін було використання підручних засобів, після кількох хвилин хаосу і появи поліції одесити були змушені покинути місце збору. З обох сторін є серйозні травми.

На секторі киян в очі кидається банер із перекресленим обличчям Здравко Маміча та банер з мораесом. Разом з киянами на секторі були присутні фанати Динамо Загреб, Жальгіріса, Гомеля та Дніпра. Загалом більше 800 чоловік з двіжу Динамо відвідали цей матч. Як завжди було багато піротехніки після голу та наприкінці матчу. Також кияни провели акцію проти Жуніора Мораеса, який в міжсезоння перейшов до стану гірників, чим заслужив ненависть київської торсиди.

На секторі донеччан було трохи більше 200 чоловік. Разом з гірниками помаранчево-чорних підтримували також одесити. Наприкінці гри фанати Шахтаря також влаштували пірошоу.
Фанати Динамо
Сектор Шахтаря


ПРЕМ’ЄР ЛІГА. Тур 1
Зоря - Маріуполь 2:1 (22.07.2018)
Луганці на правах господарів більш активно почали гру. Вони встигли провести кілька хороших атак, але далі гравців Зорі очікував холодний душ. У гостей пройшов швидкісний контрвипад, в результаті якого азовці заробили право пробити пенальті та впевнено його реалізували, повівши у рахунку. Пропущений гол трохи охолодив наступальний запал Зорі, втім, підопічні Вернидуба більше володіли м’ячем і частіше загрожували воротам маріупольців. Вдалася біло-чорним і кінцівка першого тайму, в якій господарі обрушили на ворота суперника кілька ураганних атак. Втім, зрівняти рахунок вдалося лише на початку другого тайму. Надалі гра пішла на зустрічних курсах, при швидкісних атаках і безлічі ударів, але більш гостро продовжували виглядати підопічні Вернидуба. В кінцівці зустрічі господарі були сповна нагороджені за свої старання, забивши вдруге.

Близько 20 фанатів зібралися на секторі Зорі. Попри невелику кількість народу, звук у чорно-білих був досить непоганий, тим паче, що грали майже при порожній Славутич-Арені. Активна підтримка господарів надихнула футболістів Зорі на перемогу. Після матчу гравці подякували ультрас за підтримку.
Ультрас Зорі

Карпати - Олександрія 0:2 (22.07.2018)
Львів’яни більше володіли м’ячем, але це абсолютно не приносило жодних дивідендів - у першій половині зустрічі можна згадати лише один небезпечний момент. Гості провели декілька гострих атак, втім, забитим м’ячем вони так і не завершилися. Однак чим ближче до перерви, тим важче гостям давався перехід з оборони в атаку. Другу частину гри жвавіше почала Олександрія. Гості мали декілька моментів, а потім почали підсилювати гру замінами. На 72-й хвилині олександрійці таки добилися свого та вийшли уперед. Після пропущеного голу леви так і не прийшли до тями, а потім ще й пропустили удруге.

Трохи менше ніж повний сектор зібрали на матчі львівські Карпати. Вже традиційно сектор львів’ян майорів різноманіттям прапорів. Банерна лінія також була на висоті. Також зелені леви активно заряджали під барабан. Проте жвавої підтримки фанатів не вистачило для перемоги команди…

6 олександрійців пробили виїзд до Львова, двоє з них подолали 800+ кілометрів автостопом. Гості доволі активно заряджали протягом усього матчу.
Сектор Карпат
Фанати Олександрії

Арсенал - Львів 0:2 (22.07.2018)
Львів’яни почували себе у гостях, наче удома. Поки каноніри відчували стартовий мандраж, у гру кілька разів довелося вступити їх голкіперу. Так, гості провели ряд небезпечних моментів і зовсім не збиралися зупинятися. Втім, надовго господарів не вистачило. На 28-й хвилині львів’яни зі штрафного відкрили рахунок у матчі. Після голу малюнок гри не змінився. Київська команда спробувала перехопити ініціативу за рахунок індивідуальних якостей окремих футболістів, але у них це виходило не кращим чином. В дебюті другого тайму одна з контратак Львова закінчилася другим взяттям воріт. Господарям нічого було втрачати, усіма силами вони атакували ворота суперника, але змінити рахунок на табло цього вечора їм було не під силу.

Обидві команди були без активної підтримки на стадіоні ім. В.В.Лобановського

Чорноморець - Олімпік 2:1 (23.07.2018)
Олімпік більше і набагато змістовніше атакував, створював моменти і виглядав гостріше, але Чорноморець більш уважно поставився до своїх нагод, підловив суперника на помилках і забив два голи. Перші дві атаки олімпійців вийшли дуже небезпечними, але користі зовсім не принесли. А ось у моряків перший же випад завершився точним ударом. Деякий час донеччани приходили в себе, звикали до суперника, а одесити тримали оборону, організувалися і стали проводити все більш небезпечні контратаки. Жвавим вийшов і другий тайм. На полі почалися гойдалки, гра ожила, і голкіперам довелося рятувати свої ворота. Спритнішими виявилися господарі, забивши удруге. Донеччани швидко повернули інтригу, відквитавши один м’яч. Гості навіть мали шанс зрівняти рахунок, проте зароблений пенальті не реалізували.

20-й сектор одеситів може похизуватися не тільки потужним звуком, а також пристойною кількістю народу на першому домашньому матчі. Кращим відображенням стану одеського Чорноморця за останній календарний місяць став банер від їхніх фанатів в стилі одного з популярних інтернет-мемів: «Вжух, і УПЛ!». Тільки в Південній Пальмірі можуть з такою самоіронією підійти до ситуації, що датується початком поточного місяця, коли моряків у терміновому порядку довелося «піднімати» до вищого дивізіону українського футболу. Сектор театралів був не таким чисельним, як на попередніх матчах, проте хлопці трохи побавилися піро.
Ультрас Чорноморця

Десна - Шахтар 0:2 (25.07.2018)
З перших хвилин Десна виглядала вельми активно, а донеччанам не вдавалося повністю заволодіти ігровою ініціативою. Якийсь час гірники не могли підібратися до володінь суперників. Перший дійсно небезпечний момент виник лише під кінець першого тайму. Він же і увінчався взяттям воріт. Варто відзначити і те, що арбітр перед тим не зарахував абсолютно чистий гол Десни, вгледівши там офсайд. За час, що залишився до кінця тайму, команди гостротою не порадували. У другому таймі тренерський штаб Десни провів ряд замін для підсилення гри, проте забили знову донеччани. Сіверяни оговталися та мали декілька гострих моментів, але користі з них не вижали. Під завісу зустрічі обидві команди показували хороший темп гри, але більше голів вболівальники не побачили.

Перед грою з гірниками сіверяни пройшлися маршем до стадіону. Були і гучні заряди під барабан, були і прапори, було і піро. На самому матчі ультрас Десни розташувалися вже традиційно на двох секторах. Поки що маємо лише одне фото біло-синього сектору. Атмосфера просто зашкалювала, абсолютно ніхто не пас задніх. Звук був потужним, а заряди злагодженими. Піро, яке лишилося після маршу, пішло у хід і на секторі.

Близько 30 ультрас Шахтаря відкатали виїзд до Чернігова. Судячи з фото, атмосфера на секторі помаранчево-чорних теж була гарячою. Гірники від душі попалили піро, тим самим святкуючи перемогу своєї команди. Варто відзначити, що на цій грі Шахтар відбував покарання і гостьовий сектор мав бути закритим, тому фанати Шахтаря розташувались на іншій трибуні дуже цікавої конструкції.
Фанати Десни
Гірники на виїзді

Динамо - Ворскла 1:0 (25.07.2018)
Не таким повинен бути матч другої та третьої команди минулого чемпіонату. За вивіскою поєдинок виглядав гарно, але від подій на полі не перехоплювало дух. Відсутність глядачів на трибунах (результат покарання Динамо, отримане від КДК) та затяжний дощ зробили все для того, аби поєдинок не залишився в історії. Звісно, через погодні умови обидві команди не могли похвалитися видовищною грою. Кияни створювали напівмоменти, а полтавці добротно захищалися, іноді теж відповідаючи своїми моментами. На 34-й хвилині настирність динамівців принесла свої плоди у вигляді голу. У ворсклян зовсім нічого не клеїлося попереду. Полтавчани активно розпочали другий тайм, але завзяття гостям вистачило хвилин на десять. Згодом ініціатива відійшла до Динамо і на інший бік вже не переходила. Хоча кияни також не вражали розсипом моментів.
Порожні трибуни у Києві