Огляд нижчих ліг за тиждень
22 серпня 2018
Відвідуваність на секторах під кінець літа стрімко впала. Майже порожні сектори на домашніх матчах, а на виїздах - тим паче. У нижчих лігах більш-менш пристойна кількість збирається лише на секторах фанатів Металіста та Волині. Харків’яни виділилися і цього разу, підготувавши банер на підтримку усіх політв’язнів, в тому числі режисера Олега Сенцова. А фанати запорізького Металурга у Горностаївці знову влаштували сутичку з правоохоронцями, стюардами та місцевими вболівальниками. Більше подробиць про події туру, що минув, а також про ігри Кубка України у звіті від нашого ультрас-порталу.

ПЕРША ЛІГА. ТУР 5

Миколаїв - Прикарпаття 1:0 (17.08.2018)
Цього разу сектор корабелів був не надто чисельним. Підтримати команду у звітному матчі прийшли лише 27 фанатів.
Сектор Миколаєва

Волинь - Суми 3:0 (18.08.2018)
Порядку 60 ультрас налічував сектор Волині. Лучани влаштували команді чудову підтримку – з потужним звуком та прапорами. Натхненна такою підтримкою, Волинь здобула розгромну перемогу над суперником та подарувала фанатам гарний настрій. Після матчу гравці підійшли до сектору подякувати за підтримку.
Фанати Волині

Металіст 1925 - Оболонь 0:1 (18.08.2018)
Потужною була підтримка у господарів. Харків’яни підготували великий банер із зображенням режисера Олега Сенцова та написом «Свободу політв’язням». Звук традиційно був на висоті.
Ультрас Металіста
Банерна лінія гостей


ДРУГА ЛІГА. ТУР 5

Кристал - Реал Фарма 2:1 (17.08.2018)
Не так багато народу, як в попередніх матчах, зібралося на секторі Кристалу. Але атмосфера на секторі херсонців все рівно була чудова. Настрою додала перемога команди.
Фанати Кристала

Кремінь - Нікополь 1:0 (18.08.2018)
11 фанатів гнали Кремінь до перемоги.
Сектор Кременя

Нива В - Поділля 2:2 (18.08.2018)
Два десятки ультрас на секторі господарів. Навіть не дивлячись на маленьку кількість народу, звук, в принципі, був непоганим. Цього разу шизіли без прапорів, зробивши акцент на звукову підтримку під барабан.

10 подолян пробили виїзд до Вінниці.
Фанати Ниви
Подоляни на виїзді

Калуш - Верес 1:0 (18.08.2018)
Вперше у цьому сезоні в об’єктив фотокамер потрапили фанати Калуша. 6 відчайдухів влаштували місцевій команді досить активну підтримку, використовуючи при цьому великі прапори у кольорах клубу.

Не лишили без підтримки свою команду і рівняни. 6 представників Чорного сектору відкатали цей виїзд.
Фанати Калуша
Ультрас Вереса

Мир - Металург З 2:1 (18.08.2018)
Знову спекотно було на секторі запорізьких ультрас. Всі досі не забули сутички фанатів у Кривому Розі, як запоріжці знову змусили про себе говорити. Цього разу інцидент відбувся на виїзді у Горностаївці. Металург пропустив на 94-й хвилині, після чого запорізькі фанати вибігли на поле, де і почалася сутичка з місцевими, поліцією і стюардами. Як виявилося, місцеві вболівальники провокували гостей протягом усього матчу. Другим фактором став невтішний результат матчу, адже Металург втратив перемогу на останніх секундах гри. Конфлікти спалахували кілька разів, затихнувши лише хвилин через десять після свого початку. Загалом виїзд пробили 19 фанатів.
Запоріжці на виїзді

Чайка - Нива Т 0:0 (18.08.2018)
16 тернополян підтримали Ниву на виїзді.
Сектор Ниви

Буковина - Полісся 2:2 (19.08.2018)
Троє жовто-зелених ультрас підтримали Полісся на виїзді у Чернівцях. Після гри на своїй сторінці у фейсбуці житомирські фанати виклали пост, в якому нарікають на погане відношення тренерського штабу команди до фанатів. У скрутний момент тренери не протягнули руку допомоги ультрас, які без грошей добиралися на цей виїзд. Фанати попросилися поїхати додому разом з командою на клубному автобусі, а у відповідь почули відмову нібито через поганий настрій тренера... З таким відношенням фан-сектор Полісся скоро зовсім буде пустувати.

На секторі Буковини не густо. На жаль.
Сектор Буковини
Фанати Полісся


КУБОК УКРАЇНИ. 1/32 фіналу

Кремінь - Зірка 1:2 (22.08.2018)
Солідний склад вивезли до Кременчука фанати Зірки. Гостьовий сектор виглядав справді на рівні. Тим часом на секторі господарів нічого справді цікавого не відбувалось
Фанати Кременя
Зірка на виїзді

Металіст 1925 - Оболонь 2:0 (22.08.2018)
Вдруге за тиждень Металіст приймав на своєму полі Оболонь, і вдруге за тиждень фанати МХ підготували на гру перф. Цього разу напис на лицьовій лінії був "Без боротьби немає слави!". Металіст проходить до наступного раунду КУ.
Фанати Металіста

Минай - Прикарпаття 3:1 (22.08.2018)
Франківські фанати катнули на Закарпаття на гру проти цікавої команди Минай.
Фанати Прикарпаття

Кристал - Агробізнес 1:1 (22.08.2018)
Фанати Кристалу запалили білі дими, а сам матч вийшов досить валідольним - господарі відігралися на 90-й хвилині, а потім перемогли в серії післяматчевих пенальті.
Фанати Металіста

Калуш - Краматорськ 2:1 (22.08.2018)
І знову в об’єктиві фанати Калуша, цього разу сектор суттєво збільшився, у хлопців з’явились футболки та піротехніка, а гравці були явно задоволені такою підтримкою.
Фанати Калуша