Прем’єр-ліга. Тур 6
28 серпня 2018
Доволі патріотичною була атмосфера на першому матчі минулого туру, особливо відзначилися фанати Олімпіка, які прийшли на гру у вишиванках. Одесити підготували для підтримки команди величезний банер, а кияни добряче попалили на гостьовому. Трошки Аргентини додали у свою шизу фанати львівських Карпат, підготувавши чудовий перф. Детальніше про події 6-го туру у традиційному звіті на нашому сайті.

Олімпік - Шахтар 2:5 (24.08.2018)
Гірники не стали довго вичікувати, а кинулися вперед одразу зі стартовим свистком арбітра. М’яч постійно тримався у гостей, і атаки виходили на будь-який смак. Одна з них завершилася голом вже на 11-й хвилині. Зупинятися на досягнутому Шахтар і не думав, атакував широко і розмашисто, розриваючи оборону суперника, тож другий гол не змусив себе довго чекати. Як не дивно, Олімпік не здавався, контратакував і користувався дірками в обороні гірників, яких виявилося не так вже й мало. Господарям вдалося відквитати один м’яч, але помаранчево-чорні навіть не дали Олімпіку порадіти, забивши втретє. Підопічні Фонсеки продовжували штурмувати ворота Олімпіка та забили четвертий гол. Олімпійці за допомогою захисників гостей повернули інтригу в матчі, до того моменту поки Шахтар не забив останній гол.

На секторі олімпійців зібралося трохи більше десятка фанатів. Половина народу була одягнена у вишиванки, половина - у патріотичних кольорах або з державними прапорами. Також було багато патріотичних зарядів, переклички з гірниками та доволі непогане виконання гімну наприкінці матчу.

Фанати Шахтаря вивісили банер на адресу головного редактора журнала «Футбол» Артема Франкова. Скоріше за все, це відповідь на нещодавню репліку Франкова – «Вболівальникам Шахтаря пропоную напружитися і порадіти проходу української команди».
Фанати Олімпіка
Сектор Шахтаря

Олександрія - Ворскла 2:0 (25.08.2018)
З перших хвилин олександрійці кинулися в атаку і мали кілька напівмоментів, які не змогли завершити акцентованими ударами по воротах. Втім, вже на п’ятнадцятій хвилині рахунок був відкритий і господарі вийшли уперед. Здавалося, що зараз господарі відійдуть в оборону і гратимуть другим номером, але не встигли полтавці толком провести атаку, як в їхніх воротах побував другий м’яч. І лише тільки після цього гості перейшли на половину поля суперника та намагалися створити бодай щось корисне. Ворсклянам нічого не вдавалося попереду, а господарі вже нікуди не поспішали. Сачко зробив декілька замін, Ворскла стала набагато частіше володіти м’ячем, але особливо загострити ситуацію не вдавалося. Рахунок на табло більше не змінився.

На секторі господарів близько 40 ультрас. У городян був доволі непоганий звук протягом усього матчу. Голи господарі святкували невеличкою кількістю піро.

22 фанати Ворскли пробили виїзд до Олександрії. У полтавців була чудова банерна лінія. Але повернутися з гарним настроєм додому фанатам у цей вечір не судилося, адже їхня команда програла. Після гри між фанатами та командою відбулася відверта розмова.
Ультрас Олександрії
Фанати Ворскли

Чорноморець - Динамо 1:1 (25.08.2018)
Готуючись до матчу-відповіді у Лізі Чемпіонів, тренерський штаб киян провів велику ротацію складу, за що в результаті поплатився. Незважаючи на те, що Динамо володіло ігровою і територіальною перевагою, киянам це не приносило особливих дивідендів, оскільки вони практично не створювали небезпечних моментів. За весь перший тайм у біло-синіх можна згадати лише декілька дальніх пострілів. Одесити закрилися на своїй половині поля і не давали суперникам розігратися. На відміну від першого тайму, у другому кияни частіше стали пробивати по воротах, спершу пристрілювалися, а потім таки зуміли відкрити рахунок. Після забитого голу кияни сподівалися закріпити свій успіх, але отримали гол у відповідь. Більше того, моряки ледь не вирвали перемогу, але не змогли скористатися моментами на всі сто.

Трохи більше 30 фанатів на секторі театралів. Вже традиційно хлопці влаштували невеличке піро-шоу. 20-й сектор одеситів був забитий, як ніколи. Фанати підготували класний перф, намалювавши великий банер з написом «Вперед моряк». Також чорно-сині нічогенько так попалили.

Повний сектор назбирався у киян. У біло-синіх, як завжди, була велика банерна лінія та досить потужні заряди протягом гри. Розтягів не було, ганяли вітер лише поодиноким червоно-чорним прапором. Після голу була спалена чимала кількість піро. Також цей матч викликав цікавість через напружені відносини колективів Сегедка та Родичі. Останні на матч не потрапили через поліцію, хоча у місті в день гри були помічені.
Фанати Чорноморця
Кияни на виїзді

Карпати - Арсенал 1:2 (26.08.2018)
В першій половині першого тайму львів’яни володіли ігровою перевагою, але особливих дивідендів це не приносило. З часом каноніри перестали відсиджуватися в обороні та відправилися шукати щастя біля воріт суперника. Декілька зароблених штрафних зробили свою справу, і гості вийшли уперед. Карпати доволі швидко могли зрівняти рахунок, але влучність помітно кульгала. Далі господарі ще наполегливіше кинулися відіграватися, а замість цього знову пропустили. Далі господарі заробили пенальті, але не змогли його реалізувати. Але гол назрівав, і згодом львів’яни таки забили. Потім на полі почалися гойдалки, команди по черзі атакували. Активніше були господарі, які мали бажання відігратися. Проте забитих голів у матчі більше не було.

Львівські фанати на цьому матчі вирішили влаштувати аргентинську шизу. Підготували банер «Все життя Карпатам» мовою Колумба та кидали конфеті. Також на секторі за довгий час з’явився банер Pride. Серед знайомих банерів паркан також прикрашав банер з минулого матчу на підтримку Марка Майора. Загалом атмосфера була доволі непоганою, особливо якщо враховувати невелику кількість народу на секторі.
Ультрас Карпат

Маріуполь - Львів 2:2 (26.08.2018)
З перших хвилин матчу команди задали чудовий темп гри, а вже на 6-й хвилині Львів мав змогу вирватися уперед, але удар з позначки гостям явно не вдався. В середині тайму деяка перевага була на боці гостей, але довести справу до взяття воріт їм так і не вдалося. Маріуполь, в свою чергу, відповів декількома гострими ударами здалеку, які не несли особливої загрози. В компенсований час львів’яни заробили кутовий, після якого змогли забити. Господарі доволі активно розпочали другий тайм, за що були винагороджені забитим голом. Тим не менш, гості швидко повернули перевагу в рахунку. Маріуполю знадобилося 10 хвилин, щоб знову відновити паритет. Надалі, крім грубих дій на полі, ні гості, ні господарі нічим не запам’яталися.

Фото з цього матчу, на жаль, знайти не вдалося.

Зоря - Десна 0:2 (26.08.2018)
З перших хвилин гості заволоділи перевагою та ні краплі не боялися свого суперника, але особливої користі їм це приносило. Втім, все швидко змінилося, коли чернігівська команда спіймала господарів на контратаці та вийшла уперед. Луганці кинулися швидко відіграватися, але ротація складу внесла свої корективи у взаєморозуміння між гравцями. Атаки гостей виглядали перспективніше, але їм бракувало влучності на вирішальній стадії. У другому таймі Вернидуб провів ряд замін, з якими тиск на ворота суперника став ще більшим, але гострих моментів так і не було. Далі спрацювало правило, коли не забиваєш ти, а забивають тобі. Десна знову забила, поставивши крапку у матчі.

Вже котрий матч не вдається знайти нормальних фото фанатів Зорі. Тож доводиться задовольнятися тим, що є. Судячи з тих світлин, які вдалося знайти та заскрінити, чорно-білі не пасли задніх та активно підтримували команду.

Десь 10 фанатів із Чернігова пробили виїзд до Запоріжжя.
Сектор Зорі
Ультрас Десни на виїзді