Прем’єр-ліга. Тур 12
24 жовтня 2018
Двотижнева пауза викликана матчами Збірної України добігла свого кінця, і матчі Прем’єр-ліги знову почали привертати до себе увагу. Перед матчем із Зорею маріупольські ультрас влаштували автопробіг з прапорами та піро. Фанати Динамо привітали друзів з Вільнюса з 33-ю річницею заснування руху. Фанати Олімпіка влаштували ворожий прийом новачку команди Гаю, підготувавши листівки образливого характеру на гру. Більше подробиць про події 12-го туру можна дізнатися зі звіту на нашому сайті.

Шахтар - Десна 1:0 (19.10.2018)
На правах господарів активніше гру розпочали донеччани. Саме вони першими почали наносити небезпечні удари по воротам гостей. Втім тривало це не довго. Гості почали нав’язувати свою гру та створювати свої моменти. Після натиску Десни, помаранчево-чорні значно більше стали володіти м’ячем. Гірники розігрували м’яч, виманювали суперника і іноді знаходили вільні зони, ось тільки по-справжньому небезпечні моменти створювали нечасто. Сіверяни робили все можливе, щоб зловити опонентів на контратаці. У другому таймі Шахтар істотно додав і обрушив на ворота Паста справжню бурю атак, більша частина з них закінчувалася ударами. А далі почалася суддівська плутанина, в результаті якої арбітр то вилучав гравців, то повертав на поле. Донеччани залишилися у меншості, але їх запал зовсім не зменшився. Вирвати перемогу господарям вдалося на останніх хвилинах основного часу.

Не залишили свою команду без підтримки фанати з Чернігова. За інформацією гру у Харкові відвідали 35 фанатів Десни. Якісних фото знайти не вдалося, тож маємо лише скріншот з трансляції.
Сектор Десни

Маріуполь - Зоря 3:2 (20.10.2018)
Поєдинок розпочався з украй обережної розвідки у виконанні обох команд. Потім один з ключових гравців луганської команди отримав травму та був змінений, після заміни Зоря стала не схожа на себе та почала сипатися. Лише за декілька хвилин гості встигли пропустити двічі. Другий тайм почався для луганців більш оптимістично, вони змогли заробити пенальті, але от з його реалізацією не впоралися. Потім гості ще мали шанси, тим паче Маріуполь залишився у меншості, але скористатися ними сповна не вдавалося. А далі суддя зрівняв склади на полі, вилучивши гравця Зорі. Господарі скористалися рівновагою та провели третій м’яч. Але мужики так би не називалися, якщо б опускали руки. Луганській команді вдалося відквитати два голи, але на більше сил та часу вже не вистачило.

Перед матчем із Зорею маріупольські фанати влаштували автопробіг. Участь в акції взяло близько 35 авто. На самому матчі азовці також не пасли задніх та активно підтримували команду. Звук був потужним, а заряди злагодженими. Ще більше настрій покращила перемога команди у дуже непростому матчі.

Якщо судити з єдиного фото, яке нам вдалося знайти, то порядку 20 ультрас Зорі пробили виїзд до Маріуполя.
Фанати Маріуполя
Сектор Зорі

Ворскла - Динамо 0:1 (20.10.2018)
Кияни почали зустріч з позиції сили, забравши м’яч під свій контроль відразу ж після стартового свистка, багато часу проводили на чужій половині поля, але це не приносило ніякої користі. Згодом господарі зуміли заспокоїти гру і навіть перехопили ігрову та територіальну перевагу, але всі спроби підопічних Сачка розкрити оборону суперника увінчалися невдачею. Ближче до перерви Динамо зуміло відкрити рахунок, чим відправило Ворсклу у нокаут. Полтавська команда перед свистком на перерву ледь не пропустила знову. Команди активно розпочали другий тайм, по черзі проводячи атаки і граючи практично без центру поля, але, за великим рахунком, не створюючи небезпечних моментів. Потім кияни забрали м’яч та не атакували, задовольняючись неспішним перекочування м’яча. Господарі відчайдушно намагалися вирвати хоча б нічию до закінчення поєдинку, але їх спроби були марні, а в компенсований час вони і зовсім могли пропустити вдруге.

Близько 80 фанатів назбирав сектор господарів. Ворскляни з досить непоганим звуком гнали свою команду до перемоги. Господарі не втрачали надію та активно підтримували команду до самого фінального свистка, на відміну від звичайних вболівальників, які ще до свистка про закінчення матчу почали покидати свої місця.

Добротна кількість народу підтримували киян у звітному матчі. Біло-сині розташувалися на двох секторах. Звук був потужним, кожен розумів, що команді як ніколи потрібна підтримка у центральному матчі туру. У киян вже традиційно була велика банерна лінія. Один з банерів гості намалювали для друзів із Вільнюса, яких привітали з 33-ю річницею заснування руху. Не обійшлося і без невеличкої порції піро.
Ультрас Ворскли
Кияни на виїзді

Львів - Арсенал 1:0 (21.10.2018)
З перших хвилин суперники задали не найвищий темп, а перший гострий момент виник у господарів поля, але голкіпер Арсеналу врятував свою команду. Після цього господарі володіли деякою ігровою ініціативою, а кияни більше розраховували на разючі випади. Львів’яни були активнішими, та іноді гостро атакували, втім варто віддати належне кіперу гостей, який був в цій грі на висоті. Щастило канонірам не довго. Львів таки досяг свого та повів у рахунку. Арсенал за весь перший тайм спромігся лише на дальній неточний удар. Після перерви кияни додали в активності на половині поля суперника, але м’яч вперто не йшов у ворота. А потім пішли жовті та червоні картки і команди стали грати на двох гравців менше. В кінці матчу Арсенал намагався провести штурм, але команда Бакалова грамотно оборонялася і не давала супернику вільний простір.

Олімпік - Чорноморець 1:0 (21.10.2018)
Зарядженість господарів на перемогу була помітна з перших хвилин. Вже у самому дебюті зустрічі донеччани ледь не вийшли уперед. Підопічні Шевчука багато володіли м’ячем і практично не дозволяли суперникові виходити зі своєї половини поля, при цьому не створюючи небезпечних моментів. Згодом одесити вирівняли гру, але, як і донеччани не були агресивні біля чужих воріт. Гойдалки на полі продовжувалися весь перший тайм. У другому таймі ситуація на полі майже не змінилася. Але в цей день фортуна була більш прихильною до господарів поля, які на 70-й хвилині таки забили. Після пропущеного гола моряки повністю забрали м’яч собі і володіли ним аж до закінчення зустрічі, лише іноді віддаючи його суперникові, але створити хоча б один гольовий момент підопічним Червенкова так і не вдалося.

14 олімпійців підтримали господарів на матчі проти одеситів. Під час матчу фанати Олімпіка влаштували ворожий прийом новачку команди Гаю. Ультрас співали образливі заряди на адресу новачка донеччан. Ворожість фанатів пов’язана з відмовою хавбека в 2014 році одягати футболку на підтримку української армії і виступами за Кубань. Також донеччани розклеїли під своїм сектором листівки з обличчям Гая та відповідним написом.

20 одеситів були помічені на гостьовому секторі у Києві.
Фанати Олімпіка
Сектор Чорноморця

Олександрія - Карпати 2:1 (21.10.2018)
Стартові хвилини пройшли в боротьбі, за якою суперники не бачили воріт, заглибившись у відбори і перехоплення в центрі поля. Мова про володіння ініціативою однієї з команд навіть не заходила, так само як і про хоча б один небезпечний момент. Тривало все це не довго. В одній з атак леви не встигли повернутися на свою половину поля, через що і були покарані господарями забитим голом. Під кінець першого тайму гості взагалі пропустили удруге. Малюнок гри змінився лише після перерви. У львів’ян почали працювати фланги, проходила атака за атакою. Тиск на ворота суперника зростав і Карпати відіграли один м’яч. Надалі господарі захищалися, а гості намагалися врятувати гру. Проте рахунок на табло так і лишився незмінним.

Домашній сектор олександрійців знову не порадував великою кількістю людей, проте фанатів зібралось більше, ніж на попередньому матчі. В першому таймі непоганим був звук. Темпу додавав старий барабанщик, який після довгої відсутності знову з’явився на секторі. Мали місце переклички з гостьовим сектором, заряджали Червону Руту. Наприкінці матчу городян обурило вилучення керманича команди, тож після фінального свистка 10 сектор практично в повному складі очікував на арбітра матчу. Ситуація завершилася словесною перепалкою.

23 фанати зі Львова подолали понад 800 км для того щоб підтримати команду. Не дивлячись на невтішні події для їх команди на полі, львів’яни були заряджені тільки на позитив та гнали команду уперед. Але запалу ультрас для перемоги нажаль не вистачило.
Фанати Олександрії
Ультрас Карпат