Прем’єр-ліга. Тур 16
27 листопада 2018
Після двотижневої паузи викликаної матчами Збірної цікавість до матчів УПЛ стрімко впала. Так зовсім невелика кількість народу спостерігалася на секторах Олімпіка та Маріуполя. Шахтар та Динамо у своїх матчах втратили залікові пункти. У битві за другу сходинку турнірки сильнішою виявилася Олександрія. Ультрас Динамо у цьому турі виглядали найяскравіше за інші банди, але навряд чи, це може тішити біло-синіх, адже команда останнім часом показує невтішні результати. Фанати Чорноморця напередодні гри заявили, що будуть бойкотувати матчі, а їх сектор був оточений червоною стрічкою. Про це, а також про крайній у цьому році тур Першої ліги у черговому звіті від нашого ультрас-порталу.

Шахтар - Львів 0:0 (23.11.2018)
Швидкісні блискавичні атаки господарів запаморочили голову гостям, і на перших хвилинах Львову довелося дуже непросто, захисники не завжди встигали і багато метушилися. Донеччани мали декілька класних моментів, але їм банально не вистачало влучності. Поступово підопічні Бакалова все ж прийшли в себе, відсунули гру від своїх воріт, хоча при переході центру поля рідко наважувалися на удари. Гірники ж пробивали при кожній зручній нагоді. Гойдалки на полі продовжувалися протягом першого тайму. У другому львів’яни захопили перевагу, але створити щось конструктивне їм не вдавалося. Шахтар поступово повернув собі ініціативу, але розпечатати ворота Бандури так і не вдавалося. Господарі влаштовували навалу на ворота суперників до самого кінця матчу, але більше ніж на нудні нулі на табло так і не награли.

Карпати - Десна 0:2 (24.11.2018)
Господарі почали поєдинок жвавіше, проте до якихось небезпечних моментів справа практично не доходила. Десна перші хвилини взяла на розвідку, а практично перший же свій шанс могла завершувати голом. Після цього була не досить тривала пристрілка зі сторони гостей, в ході якої сіверяни відмітилися взяттям воріт. Не встигли Карпати прийти до тями від такого розвитку подій, як знову пропустили. Десна витиснула максимум з мінімальних моментів. У другому таймі справи господарів стали ще більш кепськими, адже львівська команда залишилася у меншості. Навіть після вилучення Карпати мали декілька непоганих моментів, але рахунок на табло більше не змінювався.

На гру проти Десни домашній сектор налічував порядку 120 фанатів. Гнали команду уперед з барабаном та прапорами. Окрім львів’ян підтримку Карпатам влаштували і друзі кияни, про що свідчить динамівський банер, яким був прикрашений паркан на секторі. Прохолодна погода не стала на заваді фанатам для голого торсу.

31 фанат Десни пробив виїзд до Львова. Як для невеличкої кількості у гостей був доволі непоганий звук. Після матчу гравці подякували фанатам за підтримку. Десна перемогла у важливому матчі чим дуже потішила своїх ультрас, які в чудовому настрої поверталися до Чернігова.
Ультрас Карпат
Фанати Десни

Маріуполь - Ворскла 1:0 (24.11.2018)
Господарі здорово почали гру і відразу ж помчали вперед. Перший же момент ледь не завершився голом. Потім були ще декілька моментів, але Шуст впорався зі стартовим натиском господарів. Полтавська команда не довго звикала до поля, після чого почала не менш гострі випади в бік воріт суперника, втім м’яч відверто не летів у ворота. Перевагою продовжували володіти підопічні Бабича, однак гостріше виходили випади команди Сачка. Сама гра виглядала цікавою, команди не затримувалися довго в центрі поля і проявляли бажання забити. Обидві команди по черзі обмінювалися гострими моментами. Так тривав весь перший тайм, та частина другого, аж поки господарі таки змогли пробити Шуста. Надалі швидкості на полі впали. Азовці більш уважно грали в обороні, а гості так і не змогли бодай відігратися.

Зовсім мізерною ніж в попередніх домашніх матчах була підтримка у азовців. Переможну гру своєї команди побачили лише 16 фанатів.

Не лишилася без підтримки на виїзді полтавська Ворскла. На гостьовому секторі були присутні 22 фанати.
Сектор Маріуполя
Фанати Ворскли

Олімпік - Зоря 1:1 (25.11.2018)
На початку матчу команди не надто форсували події. Донеччани не поспішали розкриватися та грати у відкритий футбол, а Зоря майже не домінувала. Втім гості мали декілька непоганих моментів, якими сповна не скористалися. Ближче до середини тайму господарі прийшли до тями та почали відповідати. Куди активніше та гостріше обидві команди виглядали у другому таймі. На 50-й хвилині луганцям вдалося відкрити рахунок. Олімпік оперативно перебудувався на більш агресивний лад та досить швидко відігрався. Натиск господарів призвів до помилки суперників у своєму штрафному, в ході якої донеччани заробили пенальті та реалізували його. Зоря активізувалась під кінець зустрічі та в останніх десять хвилин притиснула суперника до його воріт. Однак на більше підопічних Вернидуба не вистачало.

Лише таке фото з сектору господарів вдалося знайти. 7 олімпійців підтримали команду у матчі проти Зорі. Були переклички з гостьовим сектором та невеличка порція піро.

На гостьовому секторі зібралося порядку 30 фанатів чорно-білих.
Сектор Олімпіка
Фанати Зорі

Чорноморець - Арсенал 2:1 (25.11.2018)
Дуже обережно і з великим побоюванням почали гру команди. Вперед ходили невеликими силами, майже не було ударів. Перша відносно небезпечна атака виникла тільки у середині першого тайму, але витиснути щось корисне з неї господарі не змогли. Далі перевагою володів Арсенал, але особливих загострень у гостей ніхто так і не побачив. Обидві команди грали обережно та не наважувалися на небезпечні атаки на ворота один одного. Нічого не змінилося і після перерви, може тільки стало більше боротьби, силових єдиноборств і порушень. Гості більше атакували, а забили господарі. Каноніри швидко відігралися. Втім радість від голу тривала не довго, адже одесити знову повели в рахунку. Сил піти вперед підопічні Грозного вже не мали, зробили кілька незручних спроб врятувати матч, не більше того.

Напередодні гри ультрас Чорноморця у соціальних мережах повідомили про своє рішення бойкотувати матчі, у відповідь на незадовільні результати команди, а також через напружені відносини з керівництвом команди. При цьому, на матчі в неділю сектор ультрас був оточений червоною стрічкою. Відповідне рішення прийняв КДК ФФУ після того, як на двох поспіль домашніх матчах, фанати Чорноморця кидали з сектора піротехніку та вогнегасники. Та декілька фанатів таки пройшли до сектору і навіть запалили строб та синій домок. Сектор театралів був в повному складі, навіть з барабаном, їм ніхто не заважав. Була навіть підготована акція, але команда виграла. Також театрали спокійно палили піро, їм не заважали навіть правоохоронці, які стояли поруч.
Сектор одеситів

Олександрія - Динамо 2:1 (25.11.2018)
Олександрія бадьоро почала і буквально відразу ж зуміла забити. Кияни явно не очікували такого розвитку подій, та довго приходили до тями, при цьому багато сперечаюсь з арбітром та заробляючи жовті картки. Господарі на досягнутому зупинятися не збиралися, і продовжували на тиск на ворота суперників. Із середини першого тайму біло-сині нарешті почали додавати в активності, і моменти не змусили себе чекати. Кияни влаштували навалу на ворота городян, гол назрівав, тож зовсім не дивно, що активність гостей призвела до паритету. Другий тайм почався з холодного душу для гостей. Бойко привіз собі пенальті, а Олександрія знову вийшла уперед. Кияни шукали свої шанси попереду, проводили атаку за атакою, але Олександрія вистояла, та відібрала у киян другу сходинку у турнірній таблиці.

Трохи більше 40 фанатів прийшли підтримати місцеву команду в принциповому матчі проти Динамо. І хоча аншлагу на цьому матчі не спостерігалося, та ті хто прийшов на матч цілком залишилися задоволені кінцевим результатом матчу. Олександрія вперше в чемпіонаті перемогла Динамо та піднялася на другу сходинку турнірної таблиці.

Солідну підтримку з потужним звуком та новими зарядами влаштували команді ультрас Динамо. Вже традиційно у біло-синіх була велика банерна лінія. Також було багато піро, запали відбувалися декілька разів протягом матчу.
Фанати Олександрії
Кияни на виїзді


ПЕРША ЛІГА. ТУР 18

Суми - Металіст 1925 1:3 (17.11.2018)
Близько 120 харківських ультрас пробили виїзд до Охтирки на гру з Сумами. З досить потужним звуком гості гнали свою команду до перемоги. Для підтримки активно використовувалися прапори у клубних кольорах. Також харків’яни спалили чималу кількість піро. Металіст переміг та перед великою перервою у чотири місяці займає другу сходинку турнірки.
Ультрас Металіста

Краматорськ - Прикарпаття 3:1 (17.11.2018)
24 фанати підтримували господарів у звітній грі. Краматорці підготували на гру банер на підтримку кропивницької Зірки, яка може припинити своє існування.
Сектор Авангарда

Дніпро-1 - Зірка 4:0 (17.11.2018)
Остання гра гра першого кола випала на виїзд до Дніпра. На цей матч кропивничани вирішили підготувати текстівку з написом «Крізь терни до зірок», яку підсвітили вроцлавами та стробоскопами. Також використовувалися великі прапори. На останній виїзний матч з’їхалися представники кропивницького руху з різних міст України , і як наслідок на виїзді Зірку підтримували 40 фанатів, з них 30 з жовто-зеленого сектору.
Фанати Зірки

Волинь - Агробізнес 0:0 (17.11.2018)
Перед грою лучани пройшлися маршем до стадіону, спаливши при цьому добротну порцію піро. На самому матчі луцькі фанати активно ганяли вітер великими прапорами. Окрім прапорів сектор прикрашали також кульки в жовтих, блакитних та червоних кольорах. Подарувати перемогу своїм фанатам Волинь так і не змогла, але це не завадило луцькій команді замкнути трійку лідерів у турнірці.
Фанати Волині

Оболонь - Гірник-Спорт 1:0 (18.11.2018)
Трохи більше 30 ультрас зібрав сектор господарів. Фанати забезпечили команді чудову підтримку, тим паче що домашній сектор вже давно не збирав таку кількість народу. Столична команда здобула перемогу, а фанати відсвяткували це дійство масштабним піро-шоу.
Ультрас Оболоні