Прем’єр-ліга. Тур 19
26 лютого 2019
Після тривалої перерви у 2 місяці великий футбол, а з ним і Прем’єр-ліга повернулися на стадіони та сектори. Народ поступово прокидається після зимової сплячки, тож трибуни поки що залишаються напівпорожніми. Залишається сподіватися, що це лише розкачка. Більш детально про те, як пройшов 19-й тур, можна дізнатися зі звіту на нашому сайті.

Маріуполь - Олімпік 2:1 (23.02.2019)
Більш активно гру розпочали гості. З перших хвилин донеччани почали створювати небезпечні моменти біля воріт Худжамова. Стартова активність не змусила себе довго чекати, гол назрівав і стався. Донеччани відкрили рахунок на 27-й хвилині. Олімпік миттєво збавив оберти, запропонувавши господарям нарешті продемонструвати свій атакуючий потенціал. Втім окрім поодиноких моментів нічим особливим господарі не виділялися. Та на перерву команди пішли за рівного рахунку. Азовці під завісу першого тайму заробили пенальті та чітко його реалізували. Початок другого тайму став для гостей «холодним» душем. Помилка донеччан призвела до пенальті у їхні ворота, після чого господарі повели у рахунку. Опинившись ролі наздоганяючої сторони, Олімпік вже не був такий ефективний, як в першому таймі та до фінального свитка так і не спромігся вирвати бодай нічию.

Фанатський перший сектор на цій грі залишився порожнім. Замість своєї присутності, фанати вивісили на секторі банер з написом «Для кого ви граєте», таким чином ультрас висловили своє незадоволення останніми результатами команди та відношенням гравців до клубу та самих фанатів. На своїй сторінці у соцмережі азовці зазначили, що не можуть зрозуміти гру, в якій немає життя, немає ідеї, немає бажання, немає вогню та не має нічого, окрім бажання показати себе господарям з Шахтаря. І хоча команда перемогла, та навряд чи фанатам стало від цього легше…
Сектор Маріуполя

Львів - Чорноморець 0:1 (23.02.2019)
Одесити жваво почали старт зустрічі, відразу насідаючи на ворота суперників. Гості провели декілька змістовних атак, втім жодна з них не призвела до забитого м’яча. Чорноморець повністю контролював хід гри, іноді віддаючи м’яч у володіння супернику, проте господарі виглядали мляво та зовсім не атакували одеситів. На 32-й хвилині одеситам вдалося втілити свою перевагу в забитий гол. Після цього Чорноморець не зупинявся і робив усе для того, щоб подвоїти рахунок, втім до перерви цифри на табло більше не змінювалися. У другому таймі хід гри не змінився, одесити продовжували створювати тиск на ворота Львова. Гостям вдалося забити вдруге, але гол не зарахували через офсайд, якого до речі не було. Наприкінці гри господарі оговталися та намагалися довести рахунок до нічийного, але одесити були сильнішими.

46 одеситів підтримали Чорноморець у Львові. По одеським ультрас було видно, що вони скучили за футболом, тож підтримка протягом матчу була відповідною. Взяття воріт відсвяткували невеличкою порцією піро. Серед банерів можна виділити полотно на підтримку кропивницької Зірки, яка переживає не найкращі часи та знялася зі змагань Першої ліги. Також гості довели, що з почуттям гумору у них все добре, адже паркан сектору прикрашав вже знайомий килим та шуба.

Також на гру завітали зо два десятки фанатів Карпат і трохи пожбурляли піротехніку на поле. Зелені леви незадоволені самим існуванням такого клубу, як ФК Львів, не кажучи вже про те, що Львів грає на їх домашньому стадіоні...
Одесити на виїзді

Арсенал - Десна 0:2 (24.02.2019)
Не встиг арбітр дати свисток про початок матчу, як Десна відзначилася голом. Після цього команди по черзі володіли ігровою ініціативою, але до небезпечних моментів справа не доходила. Команди постійно демонстрували зарядженість на боротьбу і не збиралися віддавати навіть шматочок поля в центральній зоні. Господарі мали декілька напівмоментів, які не несли загрози воротам Десни. Темп гри трохи спав, гра не була нудною, але і не була надто видовищною. Каноніри робили заміни, але вони майже не підсилили гру. Лише ближче до кінця матчу Арсенал почав створювати щось дійсно небезпечне. Втім Десна не виглядала хлопчиками для биття та витримала цей натиск. А на останній хвилині матчу гості реалізували пенальті, яким і поставили крапку у матчі.

Близько 45 чернігівських фанатів завітали на гру до столиці. На майже порожньому стадіоні гостей було добре чутно. Під гуркіт барабану ультрас гнали свою команду до перемоги протягом усього матчу. Десна віддячила своїм фанатам впевненою перемогою.
Фанати Десни

Ворскла - Карпати 0:4 (24.02.2019)
Активніше гру розпочали господарі поля. Ворскла мала декілька небезпечних атак, але так і не змогла перетворити їх на гол. Відповідь Карпат виявилася куди гострішою, в результаті чого львів’яни повели у рахунку. Оговтувалися від пропущеного голу полтавські футболісти дуже довго. Поки господарі намагалися знайти свою гру, гості забили другий м’яч, реалізувавши пенальті. Ворскла ще декілька разів спробувала взяти штурмом чужі ворота, але кожний раз терплячи невдачі, була змушена відходити в оборону. Львів’ян було вже не зупинити. Гості зловили кураж та розписалися у воротах Ворскли втретє. У господарів був шанс забити гол престижу, але з позначки господарі пробили доволі невдало. Під завісу матчу Швед забив у ворота господарів четвертий м’яч, оформивши хет-трик.

Підтримати Ворсклу у першій грі після перерви зібралися порядку 40 фанатів. Навіть не дивлячись на провальну гру своєї команди в цьому матчі, сектор господарів досить активно гнав біло-зелених уперед. Втім настрій ультрас так і не надихнув команду на перемогу, а розгромна поразка змусила фанатів покидати сектор у пригніченому настрої.

Зовсім в іншому настрої покидали стадіон ультрас зі Львова. Карпати подарували їм розгромну перемогу та чудовий настрій. Виїзд до Полтави пробили 34 фанати. Градус поєдинку так захопив львів’ян, що не досить тепла погода, зовсім не завадила їм стати по голому торсу наприкінці матчу.
Сектор Ворскли
Львів’яни на виїзді

Динамо - Зоря 5:0 (25.02.2019)
На правах господарів, кияни вже з перших хвилин заволоділи ігровою перевагою, втім суперники теж не пасли задніх, хоча підібратися близько до володінь Бойка гостям не вдавалося. Поступово тиск біло-синіх на суперника зростав і до перерви вони тричі засмутили голкіпера Зорі. Перший гол стався на 34-й хвилині, а вже через 4 хвилини кияни подвоїли свою перевагу. Луганці перебували у нокауті і навіть не змогли скористатися тим, що Динамо віддало їм перевагу. До перерви господарі ще раз засмутили кіпера гостей. Після перерви підопічні Вернидуба намагалися змінити хід подій, та Динамо було вже не зупинити. Четвертий м’яч не змусив себе довго чекати. Після голу гра трохи заспокоїлась. Зоря намагалася забити бодай гол престижу, але це був не їх вечір. Під завісу матчу біло-сині взагалі познущалися над суперником, влаштувавши їм розгром у п’ять забитих м’ячів.

Пристойний склад, як для гри у будній день, зібрався на секторі Динамо. Біло-сині вже другу гру забезпечують команді чудову підтримку. Левова частка піро була спалена на матчі Ліги Європи, тож на домашці вирішили не палити. Кожен гол святкували, як в останнє. Традиційно для домашньої гри на секторі було багато розтягів та прапорів. Звук також був на висоті.

Не залишилася без активної підтримки і Зоря. Луганську команду на виїзді підтримали 85 фанатів. Досить непоганий звук та велика банерна лінія створювали чудову атмосферу на секторі. Настрій фанатам зіпсував лише кінцевий результат матчу…
Фанати Динамо
Ультрас Зорі

Шахтар - Олександрія 2:0 (25.02.2019)
Гості зі стартових хвилин виглядали доволі впевнено, провели декілька змістовних атак, втім по-справжньому потурбувати Пятова не змогли. Втім продовжувалося все не довго, вже на 15-й хвилині господарі повели у рахунку. Шахтар не зупинявся на досягнутому та вперто йшов уперед, аби закріпити свою перевагу. Натиск на ворота суперника приніс свої плоди вже через 20 хвилин, коли рахунок на табло став 2:0. Після перерви тренерський штаб Олександрії провів декілька замін на підсилення гри, але ніяких дивідендів з цього отримати не вдалося. Гості намагалися забити хоча б один м’яч, в заключних хвилинах матчу стало щось виходити, але дотиснути суперника Олександрії так і не вдалося. Помаранчево-чорні мали забивати втретє, але не змогли реалізувати пенальті.

На першій домашці після міжсезоння донеччан підтримували трохи більше 30 ультрас.

Лише таке фото з фанатами Олександрії вдалося знайти.
Фанати Шахтаря
Фанати Олександрії