Прем’єр-ліга. Тур 20
05 березня 2019
З наступом більш теплої погоди фанати активізувалися, почали готувати перфи та більше забивати сектори. Невеличке шоу на гру підготували ультрас одеситів. Донеччанам у Одесі довелося змінювати сектор через нові правила продажу квитків для виїздюків. Палку підтримку влаштували біло-сині своїй команді на виїзді у Чернігові. Варто зазначити, що сектор киян з кожним матчем росте. Але у цьому турі усіх перевершили ультрас Карпат. Львів’яни забезпечили команді найбільш чисельну підтримку та влаштували масштабне піро-шоу. Про всі подробиці туру що минув, можна дізнатися у звіті від нашого ультрас-порталу.

Десна - Динамо 1:2 (02.03.2019)
Кияни досить активно розпочали старт гри, сіверяни в свою чергу були готові до такого розкладу, досить щільно граючи в обороні. Тим не менш біло-сині таки знаходили щілини в оборонних редутах суперника та проводили багато гострих атак, в яких Десну рятував їх голкіпер. Такий натиск від гостей не став довго чекати на гол. Кияни вийшли уперед, почали заспокоюватися та віддали м’яч супернику. Десна цим скористалася та навіть забила, правда з офсайду. Спіймавши кураж, господарі володіли ініціативою і у другому таймі, але забило знову Динамо. Кияни мали ще декілька нагод для взяття воріт, але потім почали робити дитячі помилки, в ході яких Десна відквитала один гол. Напруга біля воріт Бойка зростала, але більше помилок гості зі столиці не припускалися.

На секторі господарів були присутні порядку 140 фанатів. Перед грою сіверяни провели марш до стадіону, як це виглядало дивіться на відео. На секторі біло-синіх була чудова атмосфера, гнали команду до перемоги за допомогою прапорів та з досить непоганим звуком. Найбільший вибух емоцій стався після забитого у ворота киян голу, коли фанати Десни запалили піротехніку. Нажаль, чудової підтримки команди не вистачило для перемоги.

Величезний десант зі столиці пробив виїзд до Чернігова. Так на гостьовому біло-синіх підтримували близько 700-800 ультрас. Відвідуваність на динамівських секторах в останніх матчах вражає. Здається, кияни скучили за футболом, а на такий близький виїзд гріх було не поїхати. Ультрас з Києва переважали суперників не тільки кількістю, а й звуком. На висоті була також і банерна лінія. Особливо спекотно на гостьовому ставало коли забивала голи, і все це дійство святкувалося добротною кількістю піро.
Марш перед матчем

Сектор Десни
Кияни на виїзді

Чорноморець - Шахтар 0:1 (02.03.2019)
Буквально на стартових хвилинах зустрічі Шахтар позначив свою територіальну й ігрову перевагу, хоча особливо розбігатися гірникам ніхто не дозволяв. Моряки досить організовано оборонялися, перекрили всі зони і щільно опікали найнебезпечніших гравців суперника. Були моменти, коли господарі більше володіли м’ячем і доволі сміливо йшли в атаку, але не доводили свої випади ударами по воротах. Донеччанам також чогось не вистачало у завершальних діях. Другий тайм пройшов за таким самим сценарієм. Суперники обмінялися декількома моментами та гра трохи заспокоїлася. Ближче до завершення гри гірники таки зуміли забити, реалізувавши пенальті. Надалі підопічні Фонсеки грали на утримання рахунку, а одесити так і змогли довести справу хоча б до нічиєї.

Чудова атмосфера була на 20-му секторі одеситів. Фанати підготували на гру банер «Ultras Odessa» та влаштували невеличке піро-шоу. Загалом піро запалювалося декілька разів протягом гри. У господарів був доволі потужний звук, також вже традиційно гнали команду за допомогою прапорів.

45 донецьких ультрас пробили виїзд до Одеси. Банери гостей були присвячені актуальному питанню з новими правилами придбання квитків, які клуб встановив для своїх вболівальників. Донеччани не стали купувати квитки на гостьовий сектор, а розташувалися на одному з секторі одеситів.
Фанати Чорноморця
Ультрас Шахтаря

Олімпік - Арсенал 0:1 (03.03.2019)
Донеччани практично весь час провели на чужій половині поля, проте все одно примудрилися піти на перерву з негативним для себе рахунком на табло. Арсенал вичавив все що міг з одиничних моментів та повів у рахунку. Пропустивши гол, Олімпік міг одразу ж зрівняти рахунок на табло, втім голкіпер Арсеналу у цьому епізоді був на висоті. Після цього гольових моментів та і взагалі моментів у господарів можна перерахувати на пальцях однієї руки. На 36-й хвилині господарі отримали чисельну перевагу, а каноніри залишилися у меншості. Однак ні в першому, ні в другому таймі донеччани цим не скористались, створюючи здебільшого лише напівмоменти. Арсенал такий стан справ цілком влаштовував, і гравці київського клубу впевнено довели матч до логічного завершення, вже в компенсований час упустивши відмінну можливість подвоїти свою перевагу.

Зовсім мізерною була підтримка у номінальних господарів поля. Судячи з єдиного фото, яке вдалося знайти, то на секторі олімпійців було всього 5 фанатів.
Сектор Олімпіка

Зоря - Ворскла 3:0 (03.03.2019)
Господарі одразу ж заволоділи ігровою ініціативою і при втраті м’яча одразу ж вступали в пресинг. Команди з перших же хвилин боролися за кожен м’яч, що сприяло великій кількості порушень правил і жовтим картками. Ближче до середини першого тайму команди обмінялися небезпечними моментами та не забили. Здавалося б на перерву команди підуть при сухому рахунку, але Зоря забила гол в роздягальню. У другому таймі гості були активнішими за свого супротивника і намагалися відновити паритет в найкоротші терміни. Але це був не їхній день. Захищалися підопічні Сачка бездарно, регулярно робили помилки і другий м’яч став питанням часу. До такого розвитку подій Ворскла була не готова, а поки оговтувалася, отримала ще і третій гол.

Трохи більше 25 фанатів назбирав сектор господарів. Окрім гарного настрою від гри команди та результату на табло, луганці можуть похизуватися потужним звуком протягом усього матчу.

22 фанати із Полтави завітали на гру до Запоріжжя. Гості підготували на гру банер, в якому процитували слова з пісні «Луганщина», яка кожного разу звучить на стадіоні перед матчами Зорі. Судячи з реакції в Інтернеті, суть банера сприйняли далеко не всі. На секторі був вивішений банер на підтримку кропивницької Зірки. Загалом полтавці досить активно підтримували команду, навіть не дивлячись на кволу гру, яку та демонструвала. Після ганебної поразки між фанатами та гравцям відбулася серйозна розмова.
Фанати Зорі
Фанати Ворскли

Карпати - Львів 0:1 (03.03.2019)
З перших хвилин матчу Карпати забрали м’яч під свій контроль, але особливої гостроти біля воріт суперника все рівно не виникало. Господарі обмежувалися лише перекочуванням м’яча. З часом номінальні гості гру вирівняли та перебралися на половину поля суперника, але як і їх опоненти навіть не наносили удари по воротах. Львів заробляв багато стандартних положень і один з таких моментів приніс їм забитий м’яч. Карпати кинулися відіграватися, але до перерви особливою гостротою не блищали. В другому таймі Карпати нарешті забігали, але левам постійно чогось не вистачало в завершальній стадії. Протягом другого тайму арбітр постійно зупиняв гру через перфоманси ультрас Карпати. Тож до основного часу було додано десять хвилин. Втім навіть це не допомогло зелено-білим, рахунок на табло так і не змінився.

Солідну підтримку забезпечили своїй команді ультрас Карпат. Для львів’ян це був не просто матч, а привід довести, що у Львові є лише одна єдина команда. Підтримка обіцяла бути гарячою. Вже давненько у левів не збиралася кількість народу понад тисячу. Сектор був весь на чорному. Спеціально під матч підготували банер «Тільки Карпати». Гнали команду уперед за допомогою прапорів та потужного звуку. Окрім звичних банерів на секторі левів можна було побачити перевернутий прапор суперників. Все це було лише початком. Далі ультрас зелено-білих влаштували масштабне піро-шоу. Фанати використовували фаєри, стробоскопи, петарди та навіть феєрверки. Що цікаво, канал ZIK, який транслює домашні матчі Карпат, навіть не показав цього в прямому ефірі.
Ультрас Карпат

Олександрія - Маріуполь 1:1 (03.03.2019)
Маріуполь з перших хвилин взяв м’яч під свій контроль і затяжними атаками намагався зламати оборону суперника. Перший же небезпечний момент у матчі завершився взяттям воріт. Гості вийшли уперед, а господарі намагалися змінити хід гри. Але щось у Олександрії не клеїлося в цьому матчі. За весь тайм господарі взагалі тільки раз в площину влучили, тому цифри на табло можна вважати закономірними. Після перерви господарі помітно додали, азовцям часом доводилося грати просто на відбій. В середині тайму господарі отримали два золотих шанси перевернути гру, втім обидва моменти були змарновані. Маріуполь тягнув час на чужій половині поля, однак трохи не дотерпів. Олександрія врятувалася вже в доданий арбітром час.

Близько 40 фанатів підтримали у звітному матчі Олександрію. 10-й сектор господарів ганяв вітер прапорами у кольорах команди та доволі потужно заряджав під гуркіт барабану. Ультрас не втрачали надії на чудовий результат протягом усього матчу, і за свої дії були сповна винагородженні в кінцівці поєдинку.

Не лишився без активної підтримки і Маріуполь. На виїзді у Олександрії були помічені 14 азовців.
Сектор Олександрії
Фанати Маріуполя