Прем’єр-ліга. Тур 22
19 березня 2019
У звітному турі остаточно визначалися склади двох шісток. Фанати Чорноморця та Динамо спалили добротну кількість піро на своїх матчах, особливо виділилися біло-сині. Чудова атмосфера була на секторах Карпат та Десни, які зробили акцент в підтримці на прапорах та потужному звуці. Всі інші банди чимось особливим не виділялися, хоча непогано підтримували свої клуби. Більше подробиць про 22-й тур УПЛ можна дізнатися з чергового звіту на нашому сайті.

Чорноморець - Олександрія 0:3 (16.03.2019)
Олександрійці жваво почали матч, заволодівши ігровою і територіальною перевагою, забитий гол не змусив себе довго чекати, вже на 5-й хвилині рахунок було відкрито. Одесити не відразу прийшли до тями після пропущеного гола, потім все ж прокинулися і пішли в атаку, згодом ледь не відновивши паритет – зароблений пенальті господарі не реалізували. Моряки не відчаялися і продовжили контролювати м’яч, але більше не загрожували чужим воротам. Гості почали чинити натиск на ворота одеситів та на 32-й хвилині домоглися свого забивши другий м’яч. На цьому Олександрія не зупинялася, не пройшло і 10 хвилин, як містяни зробили рахунок розгромним. У другому таймі господарі активно пішли вперед, проводячи атаку за атакою, але жодна з них не завершилася взяттям воріт. Запал одеситів остаточно впав, коли вони залишилися в чисельній меншості.

Явно не такої кволої гри від своєї команди очікували одеські ультрас. В останніх матчах Чорноморець проявляв характер, а якщо і програвав, то з мінімальним рахунком. Цього разу коса найшла на камінь і щось пішло не так. 20-й сектор одеситів з потужним звуком та великим натхненням гнав свою команду до перемоги. Фанати до самого кінця вірили в Чорноморець, навіть попри розгромний рахунок на табло. Окрім потужного звуку, сектор господарів запам’ятався невеличкою порцією піро.

28 активних фанатів побачили на власні очі перемогу Олександрії на виїзді в Одесі. Відсутність барабана не сприяла злагодженим зарядам гостьового сектору. Проте навіть така кількість супортерів була почута гравцями команди на майже порожньому стадіоні Чорноморця.
Сектор Чорноморця
Фанати Олександрії

Зоря - Шахтар 0:1 (16.03.2019)
З перших хвилин команди задали досить непоганий темп гри, а м’яч під свій контроль забрала команда Фонсеки. Трохи пізніше господарі відсунули гру від своїх воріт і за допомогою флангової гри намагалися доставити суперникові труднощі. Гравці Шахтаря не могли зламати масовану оборону противника аж до середини тайму, допоки не відзначився Мораєс. Після цього гості продовжували володіти м’ячем, намагаючись подвоїти рахунок. На перерву команди пішли за мінімальної переваги Шахтаря в рахунку. У другому таймі Зоря значно додала. Шахтар усвідомив, що можуть виникнути проблеми, та відразу ж відсунув гру ближче до чужих воріт. Гірники могли забити ще, але не скористалися своїми моментами. З наближенням закінчення поєдинку градус на полі тільки зростав. Господарі намагалися провести фінальний штурм та вирвати нічию, але їх старання зійшли нанівець.

Чудову підтримку у звітному матчі забезпечили своїй команді фанати Зорі. Домашня трибуна зібрала на цей матч трохи більше 50 ультрас. На відміну від минулої домашки, кількість на секторі господарів зросла вдвічі та й звук був доволі пристойним.

Порядку 35 ультрас Шахтаря пробили виїзд до Запоріжжя. У гостей була непогана банерна лінія. Спека на полі сприяла голому торсу від фанатів по ходу гри. Окрім активної частини ультрас, Шахтар також підтримали півсектору звичайних вболівальників.
Ультрас Зорі
Донеччани на виїзді

Карпати - Маріуполь 1:1 (17.03.2019)
Доволі жваво розпочали звітну гру гравці Маріуполя. Стартова активність не змусила довго чекати, вже на дев’ятій хвилині азовці досягли успіху та розписалися у воротах суперника. В цілому, гра була досить бідною на моменти з обох сторін, а постійні дрібні фоли з боку гостей досить часто зупиняли розвиток атак Карпат ще на початку процесу їх планування. Втім свій гольовий момент львів’яни також мали та сповна використали його, зрівнявши рахунок на табло. Другий тайм пройшов практично без гольових моментів. Обидві команди були надто пасивними та не дуже прагнули забити. Карпатам вже нічого було не потрібно, а от азовцям навпаки треба було перемагати, аби потрапити до першої шістки, але бажання перемогти будь-що у азовців не було помітно.

Як завжди яскраво виглядав сектор господарів. На кожному клаптику ультрас-зони майоріли прапори – великі і малі. Окрім цього зелені леви брали потужним звуком. Протягом гри Карпати програвали, але активна підтримка ультрас надихнула команду, і та врешті решт здобула задовільний для себе результат. Після гри футболісти підійшли до фан сектору подякувати фанатам за чудову підтримку.

Не лишився без підтримки на виїзді і Маріуполь. 5 азовців подолали чималу відстань, аби підтримати улюблену команду.
Фанати Карпат
Сектор Маріуполя

Десна - Львів 0:1 (17.03.2019)
З перших хвилин команди задали досить непоганий темп гри, але до справді небезпечних моментів справа не доходила. Трохи гостріше виглядали львів’яни, бразильські легіонери більше контролювали м’яч і шукали шанси біля воріт суперника, чернігівці намагалися відповідати гострими контратаками. В цілому, в першому таймі не було небезпечних моментів, але якість гри було досить непоганою, хоч і постійні порушення правил постійно збивали її темп. На перерву команди пішли за сухого рахунку на табло. У другому таймі гості виглядали більш агресивно та мали декілька небезпечних моментів, один з яких вдалося реалізувати в гол. Домашня поразка ніяк не могла влаштувати Десну, тож зібравши залишок сил, підопічні Рябоконя кинулися вперед. Атаки несли певну загрозу, проте м’яч так і не залетів у сітку воріт синьо-золотих.

Близько 60 фанатів назбирав сектор Десни. Вже традиційно для домашок, підтримували команду з великими прапорами. Окрім звичних банерів, сектор сіверян прикрашав текст, присвячений розкраданням в оборонній сфері України. Нещодавно цей самий банер був вивішений на секторі Родичів на матчі Лігі Європи.
Фанати Десни

Олімпік - Динамо 1:2 (17.03.2019)
З перших хвилин команда Шевчука застосовувала високий пресинг і намагалася змусити противника помилитися. Тим не менш першими пропустили саме донеччани. Невдалі дії в карному майданчику донецької команди призвели до пенальті, Циганков забив, хоча трохи полоскотав нерви фанатам. Після цього темп гри дещо впав, а Динамо чекало більшої активності від суперника та врешті решт дочекалося. Дуже непомітно у господарів вийшло підібратися до чужих воріт і заробити пенальті, який також вдалося реалізувати. Та на перерву динамівці все одно пішли в статусі лідерів, вдруге вразивши ворота суперника. У другому таймі Динамо продовжило володіти ігровою ініціативою і намагалося збільшити свою перевагу. Та забитих м’ячів в час, що лишився більше не було.

Після зимової перерви підтримка донеччан на секторі значно впала. Втім, найвідданіші завжди з командою. В цей вечір команду підтримали 5 фанатів.

Після провального матчу в Лізі Європи народ не дуже тягнувся на стадіон. Не дивлячись на це у киян завжди є підтримка з боку сектору ультрас. Цього разу кількість народу трохи зменшилася, але заряди лунали гучно та злагоджено. Біло-сині підготували на гру банер на підтримку легіонера киян Дуелунда. На цьому матчі трибуна WBC від душі попалила піро. Сектор динамівських ультрас яскраво спалахував після кожного з голів, а також наприкінці гри. Також близько 20 фанатів зібралося на секторі Родичів.
Сектор Олімпіка
Ультрас Динамо
Сектор Родичів

Арсенал - Ворскла 2:2 (18.03.2019)
В заключному матчі туру визначалися склади двох шісток. Ворсклі обов’язково потрібно було перемагати, щоб обійти Маріуполь в турнірній таблиці. Знаючи про це, команда Сачка кинулася в атаку зі стартових хвилин. Втім, першими відзначилися саме господарі. Після швидкого забитого м’яча гра трохи заспокоїлася, суперники встигли обмінятися не надто небезпечними випадами, а більшу частину часу м’яч знаходився в районі центрального кола. Та вже на 23-й хвилині гості встановили паритет, влучно виконавши пенальті. Дебют другого тайму був за Ворсклою. Натиск на ворота канонірів знову завершився взяттям воріт, цього разу знову з пенальті. Після цього Ворскла закрилася на своїй половині, а Арсенал намагався атакувати та досяг свого вже під завісу матчу. Відповідно, до шістки пройшов Маріуполь, а Ворскла буде борсатись в нижній частині турнірки...

Порядку 20 фанатів підтримали Ворсклу на грі у Києві.
Фанати Ворскли