Прем’єр-ліга. Тур 29
21 травня 2019
Баталії УПЛ виходять на фінішну пряму. Інтриги в чемпіонаті майже не лишилося, а якщо додати до цього сезон відпусток, який входить в свої права, то отримуємо напівпорожні трибуни стадіонів. У першій шістці точиться боротьба з 4 по 6 місця, а у нижній шістці інтрига буде жити до останнього матчу, адже вилетіти з Вишки ще може будь-яка з чотирьох останніх команд. В центральному матчі туру у Запоріжжі Шахтар достроково оформив чемпіонство. Знову мокли під зливою фанати Карпат, але цього разу команда порадувала їх перемогою. Більше подробиць чергового туру УПЛ у звіті на нашому сайті.

Ворскла - Арсенал 2:0 (18.05.2019)
Гра розпочалася з швидкого голу у виконанні Ворскли. Господарі поля не стали відкладати взяття воріт у довгий ящик та вже на 6-й хвилині відкрили рахунок. Відразу ж після пропущеного гола кияни забрали м’яч під свій контроль, активно пішовши в атаку і заробивши кілька стандартних положень та забити так і не спромоглися. Згодом Ворскла вирівняла гру, але зовсім не поспішали йти в атаку, задовольняючись неспішним перекочування м’яча і даючи зрозуміти, що рахунок цілком влаштовує команду. Другий тайм активніше почав Арсенал, який мав декілька моментів, але м’яч вперто не йшов у ворота. Натомість, змогла забити полтавська команда. Забивши другий гол, господарі віддали м’яч супернику, але каноніри, як не намагалися так і не змогли розписатися у воротах суперника.

В минулому турі фанати господарів мокли під зливою, в цьому турі полтавські ультрас потерпали вже від спеки. В тім погодні гойдалки зовсім не стали на заваді для підтримки команди. Так, три десятки фанатів гнали Ворсклу до перемоги. Ті, хто прийшов підтримати команду, отримали заряд позитивних емоцій від гри команди і кінцевого результату матчу.
Фанати Ворскли

Карпати - Десна 2:0 (18.05.2019)
З перших хвилин львів’яни заволоділи ігровою ініціативою і намагалися зламати масовану оборону суперника, але атаки досить рідко завершувалися прицільними ударами. М’яч більшу частину часу проводив у центрі поля. У Львові пішов сильний дощ, який сильно заважав командам показувати якісну гру. На перерву команди пішли за «сухого» рахунку на табло і мокрого газону. У другому таймі леви залишилися у меншості. Йода за невеличкий час зароби дві картки та пішов відпочивати. Карпати це не зламало, вони навпаки кинулися в бій та забили. Після чого господарі віддали контроль м’яча сіверянам, та ті ніяк не могли зламати оборону суперника. За 15 хвилин до кінця матчу Карпати забили вдруге. Десна спробувала забити гол престижу, але переграти кіпера левів у цей вечір так і не змогла.

Дощова погода для ультрас Карпат не є чимось надзвичайним. Львів’яни вже звикли до такої погоди. Другий матч поспіль Карпати грають під акомпанемент дощу і це йде їм на користь. Так, у минулому турі львів’яни врятувалися у Полтаві, а в цьому турі подарували своїм фанатам впевнену перемогу. Не таким чисельним, як зазвичай, був сектор господарів. Втім леви все рівно забезпечили команді чудову підтримку з потужним звуком. Погода стала стимулом для голого торсу від фанатів.
Сектор Карпат

Динамо - Маріуполь 2:1 (18.05.2019)
Господарі впевнено розпочали гру, провели перші непогані атаки, були і удари по воротах, яким трохи не вистачало влучності. Біло-сині на деякий час дозволили супернику потримати м’яч, але маріупольці особливо не поспішали йти в атаку, граючи на утримання нічийного результату. Кияни продовжували тиснути на ворота Худжамова і таки досягли свого на 32-й хвилині, відкривши рахунок у матчі. Після голу Динамо віддало м’яч супернику, який не поспішав відіграватися. У другому таймі картина на полі не змінилася. Господарі проводили тиск на ворота Маріуполя, мали багато моментів, але кіпер гостей був на висоті. Натиск господарів таки призвів до другого голу на 87-й хвилині. Вже в компенсований арбітром час азовці забили гол престижу, на більше банально не вистачило часу та сил.

Літо вже на носі, а з ним і відпустки, тож завжди заповнений сектор біло-синіх цього разу заповнився трохи більше ніж на половину. Для киян чемпіонська гонка вже скінчилася, але фанати все рівно з натхненням підтримують своїх улюбленців. Матч проти азовців зовсім не викликав цікавість і звичайних вболівальників, тож звук ультрас сектору на майже порожньому стадіоні лунав досить потужно. Захисник Динамо Віталій Миколенко, який продовжує відновлення після травми, дивився матч своєї команди проти Маріуполя разом з ультрас біло-синіх на їх трибуні.

Сектор Родичів цього разу був порожнім. Це вже другий домашній матч поспіль, який вони ігнорують.

Двоє фанатів Маріуполя були присутніми на гостьовому секторі.
Ультрас Динамо
Сектор Маріуполя

Олімпік - Чорноморець 2:1 (18.05.2019)
Спокійний початок зустрічі виявився уявним, можливо, навіть спеціально хибним, немов обидва суперники бажали приспати пильність один одного, а потім вибухали якщо це можливо. Перевагою володіли олімпійці, перші моменти створили донеччани і саме вони відкрили рахунок в матчі. Одесити намагалися перехопити перевагу, але гостріше грали господарі. В першому таймі вони мали ще декілька спроб для взяття воріт та не скористалися своєю перевагою. Початок другого тайму більше дався Чорноморцю. В одній з атак моряки змогли встановити паритет в матчі. На хвилі ейфорії одесити забули про оборону і відразу ж поплатилися. Олімпік знову вийшов вперед. Далі одесити мали декілька моментів для того, щоб відігратися та це відверто був не їх вечір. У гостей мало що виходило, а наприкінці матчу вони взагалі лишилися у меншості.

Шестеро олімпійців побачили перемогу своєї команди в матчі проти Чорноморця.

Не лишили без активної підтримки свою команду і ультрас Чорноморця. Так, виїзд до столиці пробили 16 одеситів.
Фанати Олімпіка
Одесити на виїзді

Олександрія - Львів 0:1 (19.05.2019)
Матч мав бути непростим. Господарі при вдалому збігу обставин могли собі гарантувати третє місце офіційно. З перших хвилин олександрійці задали хороший темп і виглядали трохи активніше свого супротивника. У господарів поля якісно працювали фланги, але до небезпечних ударів по воротах справа не доходила. Гості мали чудову нагоду для взяття воріт та кіпер Олександрії впевнено відіграв в цьому епізоді. До кінця першого тайму команда проводили дуже багато єдиноборств, але атаки вкрай рідко завершувалися акцентованими ударами. Другий тайм гостріше почали гості, які протягом усього тайму не давали спокою обороні Олександрії. Наполегливість львів’ян таки принесла свої плоди і вони змогли забити. Господарі кинулися відіграватися, але так і не змогли зламати оборону гостей.

Трохи більше трьох десятків ультрас зібрав сектор господарів. Олександрійці підтримували команду за допомогою великих прапорів та з доволі пристойним звуком. Але такого заряду на гру від фанатів, команді не вистачило, Олександрія мінімально поступилася.
Ультрас Олександрії

Зоря - Шахтар 0:1 (19.05.2019)
Окрім звання центрального матчу туру, пікантності поєдинку додавало те, що гірники могли офіційне оформити чемпіонство. З перших хвилин донеччани очікувано заволоділи територіальною перевагою. Непростий початок, високі швидкості від гостей і гол на 11-й хвилині не просто збентежили Зорю, господарям довелося витратити деякий час, щоб прийти в себе і пристосуватися до суперника. В кінцівці тайму ігрова перевага була на боці Зорі, але витягти дивіденди з цього компонента не вдалося. Більш напруженою вийшла гра після перерви, забити другий гол Шахтарю не вдавалося, а у Зорі регулярно виникали хороші моменти. Тренерський штаб Зорі намагався змінити хід поєдинку за допомогою замін, але свіжі гравці особливої активності не додавали. Фінальний свисток зафіксував перемогу Шахтаря та дострокове чемпіонство.

30 ультрас гнали Зорю до перемоги в звітному матчі. Луганська команда продемонструвала характер та показала досить непогану гру проти майбутнього чемпіона, але програла так і не порадувавши своїх фанатів.

Якісних фото гірників знайти не вдалося, тож маємо тільки скріншоти з трансляції. Підтримка у донеччан була не такою чисельною, як в матчі за Кубок, втім ті, хто приїхав, сповна насолодилися святкуванням чемпіонства.
Фанати Зорі
Фанати Шахтаря