Огляд трибун за тиждень
23 вересня 2019
Вчора нашому фанатському виданню виповнилось 12 років! Цей день ми зустріли без особливих святкувань і в робочому режимі продовжуємо писати про те, про що пишемо вже цілих 12 років - про українських фанатів.

Минулий тиждень стартував з єврокубкової лихоманки, в якій честь нашої країни захищали одразу три клуби. Перемогою порадувало тільки Динамо. Нарешті прорвало киян і в чемпіонаті, так вони в Полтаві познущалися над Ворсклою. Ультрас Шахтаря продовжують гнути свою лінію проти футболу за паспортами. З приходом справжньої осені та похолоданнями відвідуваність на секторах почала ще сильніше зменшуватися. Детальніше про те, чим дихала футбольна спільнота на минулому тижні, можна дізнатися з чергового звіту від нашого ультрас-порталу.

ЛІГА ЧЕМПІОНІВ. ТУР 1

Шахтар - Манчестер Сіті 0:3 (18.09.2019)
На гру проти Манчестер Сіті донеччани підготували модульне шоу у кольорах донецького клубу. Також, ультрас Шахтаря зробили банер з написом «До біса все. Давайте зробимо це». Окрім модулів та банеру, гнали команду до перемоги з великими прапорами. Гості з Манчестеру виявилися міцними горішками та розгромили помаранчево-чорних. Втім, атмосфера у Харкові була чудова. Підтримати гірників у цей вечір зібралося більше 36 тисяч.
Сектор Шахтаря


ЛІГА ЄВРОПИ. ТУР 1

Динамо - Мальме 1:0 (19.09.2019)
На першу гру у Лізі Європи сектор фанатів Динамо нарешті був повним. Вже давненько така кількість народу не збиралася, головною причиною була невдала гра команди. Безвиграшна серія киян перервалася саме на матчі проти Мальме. І хоча стадіон був заповнений менш ніж на половину, сектор ультрас задавав добрячого темпу. Звук був потужним, ганяли вітер прапорами, були також і розтяги. На цей матч біло-сині підготували банер стосовно вбивства Катерини Гандзюк. Фанати київського клубу нагадали, що минуло більше року з дня нападу на активістку, однак винуватці досі не покарані. Також невелика кількість підтримували Динамо на секторі Родичів.
Ультрас Динамо

Вольфсбург - Олександрія 3:1 (19.09.2019)
На матчі у Німеччині були присутні 20 олександрійців, 3 фанати Арсеналу БЦ та 1 львів’янин. Решту сектора склала місцева діаспора та олександрійська кузьма, що їхала майже 60 годин автошляхами різних країн. Раніше була інформація, що клуб організував для фанатів безкоштовний автобус на виїзд, але це не зовсім так – автобус справді був, але туди вписали кузьму і наближених до керівництва клубу. Фанатів в автобусі було чоловік 6, решта добиралась на виїзд своїм ходом.
Фанати Олександрії


ПРЕМ’ЄР-ЛІГА. ТУР 8

Дніпро-1 - Карпати 2:0 (20.09.2019)
Порядку 55 виїздюків гнали до перемоги Карпати у звітному матчі. Сектор львів’ян прикрашав банер з написом «Одне місто – одна команда», на якому була перекреслена емблема СК Дніпро-1. Окрім вищезазначеного банеру, ультрас Карпат спалили розу СК.
Фанати Карпат


Зоря - Маріуполь 0:0 (21.09.2019)
З відвідуваністю на матчі Зорі в цьому турі просто біда. Лише матчі проти лідерів чемпіонату здатні викликати цікавість, як і збоку ультрас, так і від звичайних вболівальників. На звітну гру, Славутич-Арена зібрала трохи менше ніж 2 тисячі. Ультрас сектор Зорі назбирав порядку 25 носів. Сам матч важко назвати видовищним, тож ті хто прийшов на стадіон, побачив нудні нулі на табло.

Не лишилися без підтримки і азовці. На гостьовому зібралося трохи більше 20 фанатів. Разом з азовцями Маріуполь підтримували також фанати запорізького Металурга.
Сектор Зорі
Фанати Маріуполя

Десна - Шахтар 0:1 (22.09.2019)
Порядку 120 ультрас прийшли підтримати Десну в матчі проти лідера чемпіонату. Окрилені успіхом у минулому матчі з Динамо, фанати з Чернігова активно заряджали команду на позитивні звершення і в цьому матчі. На гру був підготований банер з написом «До бою, за місто легенд!». Все це дійство супроводжувалося піро у кольорах клубу. Десна провела непоганий матч та майже дала бій супернику, але в решті решт таки поступилася.

Ультрас Шахтаря спостерігали за матчем з даху покинутої будівлі недалеко від чернігівської арени, так як вони продовжують бойкотувати походи на стадіон через незгоду з позицією клубу про відвідування футбольних матчів донецької команди за паспортами. Відповідно, гостьовий сектор був майже порожнім, якщо не враховувати кузьму, яка весь матч сидячі спостерігала за грою команди.
Фанати Десни
Ультрас Шахтаря

Ворскла - Динамо 0:5 (22.09.2019)
Вже давненько домашній сектор фанатів Ворскли не збирав стільки народу. Матч проти киян ніс якийсь особливий характер, представники полтавського руху вивісили провокаційний банер на адресу блоку Родичі, кілька разів заряджали образливі заряди про них і, вочевидь, готувались до зіткнень до чи під час матчу. Втім, Родичів на виїзді не було... Протягом гри ворсклани двічі красиво запалювали піро, а також всю гру кидали петарди на бігові доріжки.

Трохи більше ніж повний сектор підтримав біло-синіх у Полтаві. Ультрас Динамо вивісили банер «Пустив ОПЗЖ (політична партія «опозиційна платформа – за життя» – прим. ред.) в наш дім – вмить ворогом став нам усім». Причиною банеру стало проведення тренування депутатів цієї партії на стадіоні Динамо під керівництвом Григорія Суркіса. Київська команда влаштувала справжній голепад у ворота суперника, тож піро спалахувало після кожного з 5 голів.
Сектор Ворскли
Кияни на виїзді

Колос - Олександрія 1:1 (22.09.2019)
8 ультрас Олександрії підтримали команду на виїзді у Києві. Один з хлопців пробив двійник, і більше того, він збирається пробивати трійник, адже у середу відбудеться кубковий матч.
Фанати Олександрії


ПЕРША ЛІГА. ТУР 10

Металург З - Минай 0:2 (20.09.2019)
Не дивлячись на поразки Металурга в останніх матчах, запоріжці не полишають команду та відчайдушно вірять у те, що кращі часи ще попереду. Підтримка ультрас Металурга є однією з найчисельніших у нижчих лігах. Так на грі проти Минаю, гнали Металург до перемоги під сімдесят фанатів. Запорізька команда продемонструвала непогану гру, але знову поступилася.
Ультрас Металурга

Кремінь - Чорноморець 2:4 (21.09.2019)
Значно потускніли ряди фанатів Кременя. Вже декілька матчів підряд кременчуцька команда не знає смаку перемог. Активні фанати навіть звинуватили футболістів у грі на контору. У черговому матчі Кремінь знову поступився. Ті хто таки прийшов на стадіон, подякували футболістам за самовіддачу в матчі проти одеситів.

12 одеситів пробили виїзд до Полтави. Настрій у гостей був на висоті. Команда подарувала чудову гру, а з нею і перемогу в матчі. Чорноморець знову замовив посилену охорону матчу, тому за безпекою гравців спостерігали 4 автобуси космонавтів, На попередній грі Кременя їх не було взагалі.
Фанати Кременя
Одесити на виїзді

Металіст 1925 - Волинь 2:0 (21.09.2019)
Добротна кількість підтримувала Металіст в цьому матчі. Харків’яни шизіли яскраво, з потужним звуком, було також багато розтягів та прапорів. За чудову підтримку у принциповому матчі, футболісти віддячили ультрас впевненою перемогою та двома забитими м’ячами.

8 лучан відкатали виїзд до Харкова.
Фанати Металіста
Сектор Волині


ДРУГА ЛІГА. ТУР 10

Діназ - Нива В 2:1 (18.09.2019)
12 фанатів Ниви були помічені на гостьовому секторі у Демидові.
Сектор Ниви

Буковина - Чайка 2:1 (18.09.2019)
Як відомо, гра відбувалася у будній день та ще й в робочий час, тож грядка чернівчан була не такою чисельною, як на попередніх домашках. Перемогу Буковини над Чайкою побачили 12 ультрас, які заряджали команду протягом усього матчу.
Ультрас Буковини

Кристал - Нікополь 3:0 (18.09.2019)
Близько 20 херсонців закинули свої справи в довгий ящик та прийшли підтримати улюблену команду. Останнім часом на виїзні матчі збирається куди більша кількість народу ніж на домашки. Втім на якість це суттєво не впливає Херсонці потужно заряджали під барабан, а команда сповна їм віддячила, розгромивши своїх опонентів із Нікополя.
Фанати Кристала

Полісся - Верес 2:0 (18.09.2019)
В рідних стінах Полісся впевнено розбиває рівнян і забирає собі титул королів Поліського краю. Другий «по-справжньому» домашній матч знову зібрав аншлаг. На секторі також хороша грядка, яка видала супорт доволі пристойного рівня. Окремо треба відзначити невеличке піро-шоу.
Фанати Полісся

Нива Т - Ужгород 0:0 (18.09.2019)
Жвава шиза протягом 90 хвилин так і не змогла надихнути команду господарів на переможну хвилю. Десь 40 тернополян зривали горлянки увесь матч, а на табло після фінального свистка побачили лише нулі.
Сектор Ниви


ДРУГА ЛІГА. ТУР 11

Нива В - Буковина 2:2 (21.09.2019)
6 чернівчан відвідали матч у Вінниці. Буковина показала бойову гру, але змогла задовільнитися лише нічиєю.
Ультрас Буковини

Оболонь-2 - Нива Т 1:2 (22.09.2019)
Четверо тернополян підтримали Ниву на виїзді у Бучі.
Тернополяни на виїзді

Чайка - Полісся 0:1 (23.09.2019)
22 фанати Полісся були присутніми на гостьовому секторі у Макарові, і довели, що понеділок не привід пропускати матчі рідного клубу. У зв’язку з жахливим ДТП яке сталося вночі поблизу Новограда та в якому загинуло 9 житомирян, працівників ЖТТУ, перший тайм ультрас провели мовчки та з відповідним банером.
Фанати Полісся


АМАТОРСЬКІ КОМАНДИ

Вовчанськ - Зірка 4:1 (22.09.2019)
За трьома перемогами поспіль Зірка відчула і смак поразки. Цього разу фіаско трапилося в аматорському чемпіонаті. На виїзді у Харкові команду з Кропивницького підтримали 8 жовто-зелених фанатів.
Сектор Зірки