Зимовий футбол не для українських фанатів. З кожною грою все менше народу збирається на матчі своїх команд. Так у цьому турі трохи більше 200 вболівальників зібрав матч між Арсеналом та Карпатами. Найбільш відвідуваною вийшла гра між Динамо та Чорноморцем. Більша частина фанатських колективів підтримала полонених українських моряків затриманих біля узбережжя Української АР Крим.
27 листопада 2018
Після двотижневої паузи викликаної матчами Збірної цікавість до матчів УПЛ стрімко впала. Так зовсім невелика кількість народу спостерігалася на секторах Олімпіка та Маріуполя. Шахтар та Динамо у своїх матчах втратили залікові пункти. У битві за другу сходинку турнірки сильнішою виявилася Олександрія. Ультрас Динамо у цьому турі виглядали найяскравіше за інші банди, але навряд чи, це може тішити біло-синіх, адже команда останнім часом показує невтішні результати. Фанати Чорноморця напередодні гри заявили, що будуть бойкотувати матчі, а їх сектор був оточений червоною стрічкою. Про це, а також про крайній у цьому році тур Першої ліги у черговому звіті від нашого ультрас-порталу.
Досить активними на минулих вихідних були колективи обох ліг. Друга ліга відіграла останні матчі в цьому році, тож переважна кількість банд пошизіла на славу. Чудово підтримали свої команди фанати Зірки та Металіста, підготувавши на матчі невеличкі перфи. Більш гаряче було у Тернополі, де фанати Ниви та Вереса на двох спалили чималу кількість піро. Яскраво завершили цей рік і запорізькі ультрас.
14 листопада 2018
Черговий тур в УПЛ минув без надто яскравих подій. Жодна з банд не робила якихось перфів, обійшлося і без скандалів та сутичок. Певне затишшя перед паузою на матчі збірних розбавили лише ультрас донецького Шахтаря, які знатно попалили на матчі у Полтаві. Більше подробиць про матчі минулого вікенду у нашому коротенькому звіті.
П’ятий. Сьогодні мова піде про Чемпіонат України 1995-1996, сезон, в якому з’явились перші кольорові фоторграфії секторів, почалась мода на бомбери, а сам фанатський рух почав оживати після важких часів початку 90-х. Вищу дивізіон цього року доповнили Зірка з на той час Кіровограду та столичний ЦСКА-Борисфен. Чергову статтю з рубрики #oldschool_ukrultras читайте на нашому сайті.
У фанатів Прикарпаття на грі у Зорі відбулися сутички зі стюардами через піро. Фанати Металіста влаштували на секторі передноворічну атмосферу, одягнувши різноманітні новорічні атрибути. Ультрас Оболоні привітали з ювілеєм капітана своєї команди Андрія Корнєва. Яскрава атмосфера з безліччю прапорів була на ультрас секторах Волині та Полісся.
06 листопада 2018
14-й тур Прем’єр ліги ознаменувався українським класичним. Вся увага була прикута саме до матчу першої та другої команд турнірної таблиці. Поєдинок задався на славу – гаряче було і на полі, і на фан-секторах. Фанати Олімпіка та Карпат продовжили травлю гравця донецької команди Гая, кидаючи на його адресу образливі заряди. Масштабне піро-шоу влаштували ультрас Олександрії.
Справжній трилер з перестрілкою влаштували у Луцьку Волинь та Гірник-Спорт, забивши на двох 8 м’ячів. Фанати Кременя підтримували команду з порцією конфеті. Подоляни добряче попалили на виїзді у Тернополі. Також ми не оминули увагою матчі 1/8 Кубку України, в яких знову гаряче було в Одесі. А на фанатів Динамо у Минаї напали люди у чорному, з якими далі відбулася не одна сутичка.
Окрім буденної підтримки на більшості секторів всерівно було на що подивитися. Так, ультрас Шахтаря відібрали банери у фанатів суперника та спалили усі трофеї на своєму секторі. Фанати Динамо підтримали травмованого Андрія Ярмоленка, підготувавши на гру банер. А найбільш гаряче було у Одесі, де місцеві фанати закидали поле фаєрами та змусили гравців зняти футболки.
Ультрас Зірки намалювали новий лицьовик та зробили перф з конфеті та прапорами. Масштабні піро-шоу влаштували фанати Волині та вінницької Ниви. А фанати запорізького Металурга після невдалого матчу викликали команду на розбір польотів. Детальніше про ці та інші події з ультрас секторів у невеличкому звіті на нашому сайті.
Двотижнева пауза викликана матчами Збірної України добігла свого кінця, і матчі Прем’єр-ліги знову почали привертати до себе увагу. Перед матчем із Зорею маріупольські ультрас влаштували автопробіг з прапорами та піро. Фанати Динамо привітали друзів з Вільнюса з 33-ю річницею заснування руху. Фанати Олімпіка влаштували ворожий прийом новачку команди Гаю, підготувавши листівки образливого характеру на гру. Більше подробиць про події 12-го туру можна дізнатися зі звіту на нашому сайті.
Фанати Зірки піротехнікою відсвяткували 22 річницю створення угрупування HVF. Ультрас Волині привітали з Днем Народження гравців своєї команди. Запоріжці спалили чималу кількість піро у Кременчуці. Класна атмосфера з напругою на полі та піро від ультрас обох команд була на матчі у Херсоні. Більш докладно про всі події 13-го туру у нижчих лігах у традиційному звіті від нашого ультрас-порталу.
Минулий тур у нижчих лігах пройшов без надто яскравих подій. Відвідуваність на минулому вікенді була зовсім мізерною. За чисельністю серед усіх можна виділити хіба що фанатів запорізького Металурга та харківського Металіста. Фанати останнього, до речі, викликали гравців на серйозну розмову. Накипіло і в ультрас Зірки, які підготували на гру банер для керівництва клубу.
Фанати Маріуполя на матчі проти Карпат спалили чималу кількість піро. Ультрас Динамо підготували банер на адресу президента клубу Суркіса, здається, у біло-синіх вже остаточно накипіло через останні невдалі результати клубу на всіх фронтах. Також пристрасті кипіли у центральному матчі в Харкові, де гаряче було не тільки на полі, але і поза його межами.
Не надто багатим на події видався черговий тур у нижчих лігах. Але є колективи, які цього тижня виділялися поміж інших. Так, фанати з Рівного добротно попалили на виїзді у Новограді-Волинському, через що у них навіть почалися сутички з місцевими та правоохоронцями. Також на свої матчі яскраві перфи підготували ультрас Буковини та Волині. Детальніше про ці та інші події з ультрас секторів у нашому невеличкому звіті.
Доволі атмосферними виявилися матчі минулого вікенду. Угрупування Green Legion шикарно відсвяткували 5 років з дня заснування. Львів’яни відзначили цю подію масштабним піро-шоу. Добряче попалили на своєму матчі і фанати Динамо. У київському дербі було надто гаряче, як до матчу, так і на самій грі. Фанати Олімпіка відсвяткували свій перший невеличкий ювілей.
Не встигли вщухнути матчі вікенду у Першій та Другій лігах, як деяким командам довелося серед тижня вступати в боротьбу за Кубок України. Добряче попалили на матчах своїх команд фанати Миколаєва та Прикарпаття. Фанати тернопільської Ниви з розмахом відзначили 40-річчя клубу. У вівторок та середу відгриміли матчі 1/16 Кубка України.
25 вересня 2018
Одразу два фанатські рухи привернули до себе увагу на минулих вихідних. Так, у Львові фанати Карпат відстоювали звання першої і єдиної команди у місті Лева. При цьому фан-сектор палав у прямого сенсі слова. Ультрас Динамо шизіли так, наче виграли Лігу Чемпіонів, а привід для радощів і справді був, Динамо перемогло вперше за 6 матчів.
Не надто багатим на події вийшов 9-й тур у нижчих лігах. Серед усіх подій можна виділити ультрас Зірки, які підготували невеличкий перф на честь Дня міста. У Білозір’ї відбулася перша домашня гра у присутності глядачів. А чисельній підтримці Металіста у Харкові можуть позаздрити навіть команди з Вищої ліги. Також відбувся перенесений матч Кубка України між запорізьким Металургом та СК Дніпро-1.
18 вересня 2018
Після невеличкої перерви Вища ліга знову відновила свої матчі. Ультрас Олександрії підготували класний перф на гру проти гірників. Кияни у Запоріжжі привітали братів з Дніпра із 100-ю річницею клубу. Чудова атмосфера була на секторах Десни та Карпат. А ось одесити викликали гравців своєї команди на серйозну розмову після матчу. Більше подробиць про події минулого туру у традиційному звіті на нашому сайті.
Поки у Вищій лізі утворилася перерва, викликана матчами Національної Збірної, в нижчих лігах життя не стояло на місці. Серед попередніх турів звітний навряд чи можна занести до багатих на події. Виділити можна хіба що ультрас Вереса, які добряче попалили, та фанатів Металіста, яких у Петрово хотіли помістити на сектор у вигляді клітки. Більш детально в огляді від нашого ультрас-порталу.
Четвертий. Сьогодні мова піде про Чемпіонат України 1994-1995. Продовжуємо згадувати фанатське минуле. Футбольний сезон цього разу розпочався доволі рано. Матчі першого туру в вишці були зіграні 17 липня. Згодом сезон буде постійно розпочинатися в липні, бувало й в перших числах. А тоді це було нововведення. Також з цього року команди за перемогу будуть отримувати 3 очки, а не 2, як раніше.
Ультрас Сум відзначили 10-річчя клубу. У Миколаєві не забули про радісну п’ятничну новину з Донецька. Чудову атмосферу своїм командам влаштували фанати Зірки, Металіста та Калуша. Фанати Буковини долучилися до акції в підтримку Марка Майора. Більш детально у черговому дайджесті новин на нашому сайті.
04 вересня 2018
Фанати Шахтаря та Десни на свої матчі підготували банери, присвячені російському співакові Кобзону та ватажку ДНР Захарченку, які відійшли на той світ на минулому тижні. Одеські ультрас, окрім теми з матчами по будням, звернулися за допомогою банера до директора з експлуатації спортивних споруд на стадіоні Чорноморець. Свій перший виїзд пробили фанати Олімпіка.
6-й тур у нижчих лігах виявився скудним на події - жодних яскравих перфів та мізерна кількість народу на секторах. Виділилися вже не в перший раз хіба що фанати запорізького Металурга, яких цього разу не хотіли пускати на стадіон без квитків, і через що, звісно, виникла сутичка. Трохи більше подробиць у нашому невеличкому звіті.