Майже добіг кульмінації сезон Прем’єр-ліги. Інтригою є хіба що боротьба за останні місця у Лізі Європи, а от лідери відверто "дограють" свої матчі. Через те, що команди демонструють далеко не найвищій рівень футболу, відвідуваність на стадіонах знову стала зменшуватися. Чудову шизу у цьому турі продемонстрували вболівальники Дніпра та Карпат. Ну, а найкращий перф підготували ультрас з Києва.
Чемпіонат підходить до своєї кульмінації. Гаряче у зоні Ліги Європи, а у зоні вильоту одна команда вже точно визначена. Стосовно вболівальників, то їх стає на трибунах все менше та менше, а цей тур взагалі став пасивним в плані шизи. Жодних перфів, мало піро, зовсім нічого вражаючого. Виключенням стали хіба що кияни, які влаштували піро-шоу на честь 90-річчя клубу.
Шахтар став Чемпіоном та зібрав на своєму матчі найбільшу кількість вболівальників за весь тур. Неймовірно щільна боротьба в чемпіонаті України відбувається за єврокубкові позиції, команди йдуть "ніс в ніс" і є відчуття, що до останнього туру доля четвертого-п’ятого місця вирішена не буде. Напевне найбільш яскраву підтримку команді влаштували дніпряни, які пройшлися маршем в Кропивницькому.
Через травневі свята кількість вболівальників на секторах знову знизилась. Більшість віддає перевагу подорожам та пікнікам, ніж підтримці улюблених клубів, тим паче, погода дозволяє. Ворскляни та кропивчани нарешті побачили перемоги своїх команд. Напружена атмосфера витала у матчах за участю Дніпра та Шахтаря, де доля зустрічей вирішалася лише на останніх хвилинах.
Двадцять шостий тур запам’ятається великою кількістю спаленого піро. Палили майже всі банди, такого в попередніх турах не спостерігалося. У Києві відбувся не тільки центральний матч туру, а й всього кола, ультрас обох двіжів підготували класні перфи, а шиза від киян взагалі стала найбільш яскравою за весь сезон. Дніпро встановив рекорд матчів без поразок. Детальніше про все можна дізнатися в традиційному звіті.
Великодні свята завжди впливають на відвідуваність стадіонів не найкращим чином, багато хто віддає перевагу поїздці до рідних. Тому на минулих вихідних на стадіонах було зовсім порожньо. Кияни здобули чергову перемогу у принциповому матчі в боротьбі за срібні медалі. Мляву гру демонструють команди з низу турнірки. Схоже, новий формат чемпіонату не до вподоби ні командам, ні вболівальникам.
Поточний тур навряд чи можна назвати видовищним, як і в плані гри команд, так і в плані відвідуваності на секторах. На стадіони досі ходить мало народу, виключенням хіба що є львів’яни та кияни. Волинь вкотре програла за останній час. Найбільш видовищно було у Львові, де у зустрічі побратимів дніпряни забивали і за себе і за суперника. Ну, а найменш очікуваним виявилося фіаско донеччан у Харкові. Детальніше про всі ці події можна прочитати у черговому звіті.
Нарешті прийшла справжня весна, і хотілося б вірити, що тепла погода посприяє збільшенню вболівальників на трибунах. Дніпро нарешті переміг. Ультрас Ворскли влаштували яскраве піро-шоу. Ребров і Ко поступово долають труднощі ігрових експериментів. Гірники знову виявилися сильнішими за опонентів. А в Одесі справжню «футбольну гумореску» влаштували вболівальники та правоохоронці. Про все детальніше у нашому звіті.
13 березня 2017
Динамо «не хапало зірок з неба» - справжній холодний душ київському клубу влаштувала команда з Кропивницького. Фанати Зірки та Динамо влаштували яскраве шоу на честь своїх річниць. У Львові ефектно виглядали представники обох команд, притримуючись клубного дрес-коду. Не менш гаряче було у Харкові, де відбувався найцікавіший матч туру. Детальніше про все це у традиційному звіті на нашому сайті.
06 березня 2017
Черговий тур пройшов доволі жваво та цікавіше за попередній. Окрім матчу між Дніпром та Чорноморцем, бо ця гра проходила без глядачів. Як виявилось, порожні трибуни можуть сильно вплинути на гравців. Карпати та Динамо провели домашні матчі проти Олексадрії та Олімпіка відповідно. Не те, щоб атмосфера на трибунах була поганою, але могло би бути і краще. Щодо виїздюків, то на всіх гостьових секторах під час цих вихідних було чимало фанатів.
Ось і розпочався новий футбольний рік для команд української Прем’єр-ліги. Для одних старт був не дуже вдалим, а для інших - навпаки. Проте результат та гра загалом не дуже важливі, бо як би не грала команда, які місця не займала, вірні фанати завжди будуть її підтримувати. Щодо 19-го туру, то фанати мляво і повільно входять в сезон, хоча, здавалось би, вже мали б скучити за іграми рідних клубів.
Новорічна атмосфера витає в повітрі вже десь зо два тижні, а от сектори ультрас по-справжньому вона захопила в останньому турі цього року. Більшість движів приходила на сектор традиційно на розах, а також притримувалась новорічного дрес-коду. Волиняни завершили цей сезон яскравим фан-маршем. Новий рекорд за жовтими картками встановили справжні костоломи туру - футболісти Олександрії та Чорноморця...
Передостанній тур Прем’єр-ліги перед зимовою перервою приніс за собою не тільки чергову втрату очок лідерів, а також новий антирекорд відвідуваності. Матчі 17-го туру зібрали на своїх трибунах 5 376 глядачів. Розділивши показник на кількість поєдинків (п’ять), отримуємо середню відвідуваність туру в 1 075 глядачів. Це найнижча турова відвідуваність за всю історію розіграшу елітного дивізіону чемпіонату України.
Все ближчим стає зимове міжсезоння, проте яскравість на ультрас-секторах від цього зовсім не втрачається. Дискваліфікація стадіону зовсім не стала перепоною для киян та лучан аби пофанатіти. Нову дружбу між рухами утворили одесити та кропивчани. Зимова погода вносить корективи в розклади футбольних матчів. Усе це можна прочитати та побачити у традиційному дайджесті новин на нашому сайті.
21 листопада 2016
Після двотижневої паузи викликаної матчами Збірної нарешті повернулася Прем’єр-ліга, а з нею і 15-й тур. Чи то погана погода, чи то не зовсім цікавий футбол, а вболівальників на трибунах стає все менше і менше. Черговий тур не став виключенням, кількість відвідуваності значно впала. Про це та про інше можна дізнатися вже традиційно у невеличкому звіті.
05 листопада 2016
От і відгримів ще один тур української Прем’єр-ліги, і ми все ближче до зимового затишшя, довжиною в півтора місяці. Але зараз думати про це рано, так вважають і українські фанатські рухи. От і цими вихідними ніхто не сидів склавши рук - багато двіжів докладали зусилля до створення яскравої підримки для своїх команд. І, навіть не враховуючи кількість дискваліфікацій для фанатів у цьому турі, все в них вийшло. А щоб дізнатись, як саме це було в різних куточках України - читайте черговий звіт з трибун Прем’єр-ліги.
03 листопада 2016
Для всіх хто вже зачекався чергового огляду від нашого ресурсу приємна новина, нарешті наш редактор зібрав до купи всі необхідні матеріали і звіт нарешті готовий. Головними подіями можна назвати конфлікт львів’ян з міліцією у Києві та гарне шоу у Дніпрі від фанатів Сталі. Отож, повний огляд усіх акцій та заворушок на українських секторах, що відбувались під час 13 туру, ви можете прочитати на сайті.
Встигли скучити за футболом за довжелезні два тижні? Ми - так! Та й фанати українських клубів, здається, також. Кожна гра 11-ого туру запам’яталась чимось цікавим та мала свою родзинку. І це стосується як подій на трибунах, так і боротьби на полі. Як синхронно втрачали очки лідери турнірної таблиці, ви можете прочитати у різноманітних оглядах та статистиках туру, а от для того, щоб дізнатись, чим же таким відзначились фанати кожного з клубів Прем’єр-ліги, читайте черговий звіт.
До Вашої уваги огляд подій на трибунах у 10-му турі Прем’єр-ліги, де центральним матчем з фанатської точки зору стала гра у Луцьку - багато піротехніки, підпалені сидіння і космонавти перед гостьовим сектором вже стали звичними атрибутами для зустрічі цих команд. Інші ігри важко віднести до розряду суперцікавих, але нам є, що розповісти про кожну з них. Читайте продовження звіту далі.
Минулий тиждень запам’ятався не лише 9-м туром Прем’єр-ліги - в середу відбулись матчі 1/16 фіналу Кубка України, про які ми також розповімо. На цій стадії в боротьбу за Кубок вступили 6 команд Прем’єр-ліги, які мають найменший рейтинг. Серед найбільших цікавинок тижня виїзд львів’ян до Одеси та киян до Сум. Втім, не лише ці два матчі варті уваги - повний огляд подій на трибунах читайте далі...
20 вересня 2016
Багато несподіваних результатів приніс 8-й тур Прем’єр-ліги. В першу чергу, це поразки Дніпра та Динамо. На трибунах же варто відзначити піротехніку від фанатів Карпат та Шахтаря. Також невеликий банер та піро можна було спостерігати на секторах Динамо. Незважаючи на те, що закінчились літні канікули, матчі збірної, розпочався навчальний рік, відвідуваність фанатських секторів все одно дуже печальна.
13 вересня 2016
Головним матчем туру, звичайно ж, стала гра між Шахтарем та Динамо, що відбулась у Харкові на стадіоні Металіст. Давненько у нас в країні не було поєдинків, на які було продано всі квитки. В щотижневому огляді ми детально розберемо все, що відбувалось на трибунах стадіону. Але не тільки про цей матч буде йти мова, цікаві події також відбувались в інших зустрічах. Про кожен з матчів туру читайте далі.
30 серпня 2016
Центральною подією туру став матч Олександрія - Зірка, а точніше інцидент, що відбувався наприкінці гри. Сутички фанатів з кузьмою трапляються не вперше, але цього разу ЗМІ вже встигли наробити такого галасу навколо події, що з фанатів Зірки ліплять ледь не терористів. Окрім всього іншого, на обох секторах можна було спостерігати непогане пірошоу. Не забувають про піротехніку й фанати Карпат...
22 серпня 2016
Виділились цими вихідними фанати Чорноморця, які непогано запалили на матчі з Зіркою. Трохи пустили диму і фанати Карпат у Запоріжжі. Решта ж матчів були відносно нудними, особливо не виправдав очікувань матч у Львові, де зустрічались Дніпро та Шахтар. Олімпік несподівано переїхав до Сум, і цей виїзд пробив лише один фанат Олександрії. Що ще цікавого сталось в Прем’єр-лізі за вихідні, читайте далі...
15 серпня 2016
Дуже атмосферним вийшов 4-й тур Прем’єр-ліги, особливо можна виділити фанатів Динамо, які прорвали вхід на стадіон та круто запалили піро кілька разів протягом матчу. Зелені леви досі протестують проти ігор Шахтаря у Львові, одесити протестують проти поганої гри команди. Ще кілька клубів підтримали акцію проти натуралізації футболістів.